20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POVÍDKA: Klasik nebo biftek

Eliška sáhla po teplé bundě, pohozené vedle ní na gauči a začala se zvedat. Lucie odtrhla zamyšlený pohled od stále kouřící kávy v hrníčku s cibulákovým vzorem ve svých dlaních a polekaně na ni vzhlédla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Kužel 26.12.2011 5:34

Quo vadis, naše civilizace?

K. Kužel 26.12.2011 6:00

Re: Quo vadis, naše civilizace?

Trochu se bojím, že to shánění knih bude většině čtenářů připadat nereálné. Samotnému mi to připadá jako nějaký ošklivý sen. Ano, tak to doopravdy bylo, lidé mrzli hodiny ve čtvrtečních frontách kvůli knížce, kterou komunisté milostivě povolili a ty nepovolené, propašované ze zahraničí, opisovali na psacích strojích. Do stroje se vložil balík papíru a první dva až tři listy se musely zničit, aby estébáci nemohli identifikovat stroj, na kterém se to psalo.

J. Blažek 26.12.2011 7:15

Re: Quo vadis, naše civilizace?

Ten článek je však o něčem jiném, ne o shánění knih. Je o tom, že svině, které v tom umí chodit a mají se velice dobře, jsou za každého režimu. Snad bychom se mohli přít, v kterém režimu je jich víc. Já to například vidím tak, že nyní, neboť dříve se přece jenom víc křiváci báli jeden druhého páchat nepravosti, nebylo to tak mafiánsky provázané včetně zapojení příslušníků policie a justice a to na místech vysokých až nejvyšších.

K. Kužel 26.12.2011 7:26

Re: Quo vadis, naše civilizace?

Vím dobře, o čem ten článek je. Asi bude třeba polopatisticky vysvětlit, že jsem se obával, že čtenáři budou považovat detail o shánění knih za přehnaný a účinek celého příběhu tím bude oslaben.

Statistiku křiváků jsem nedělal ani dříve, ani nyní. Mám dojem, že to nemá celkem smysl.

J. Blažek 26.12.2011 10:16

Re: Quo vadis, naše civilizace?

Vpodstatě máte pravdu, dělat statistiku křiváků nemá valný smysl. Jen je potřeba dát si na ně dobrý pozor, nenalatět jim a pokud to jde, tak s nimi bojovat.

K. Kužel 26.12.2011 10:22

Re: Quo vadis, naše civilizace?

To beru.

J. Slanina 26.12.2011 12:07

Re: Quo vadis, naše civilizace?

Docela by mne zajímalo, kolikrát jsi ty, soudruhu, Blažku za bolševika stál ve čtvrtek frontu na jakoukoliv knihu. Pokud se nemýlím, Poučení z krizového vývoje se rozdávalo zadarmo.

BTW: Moc hezká je ta tvoje formulace:"...pokud to jde, tak s nimi bojovat." Bylo by též hezké vědět za jakých podmínek asi tak ausgerechnet ty jsi ochoten s nimi válčit.

J. Blažek 26.12.2011 13:35

Re: Quo vadis, naše civilizace?

Je zajímavé Slanino, že to o tom Poučení zadarmo víš; asi z vlastní zkušenosti. Já jsem žádné nedostal. ....... A o tom, jak bojovat s korupcí se určitě nepůjdu radit s takovými jako jsi ty. Radit se s korupčním ouřadou - to je jako když udělají kozla zahradníkem.

J. Slanina 26.12.2011 13:55

Re: Quo vadis, naše civilizace?

Jen se přijď poradit, soudruhu. Jenom nevím jestli ti bude vyhovovat ten můj "ouřednický" stůl. Ani za ta léta, co jsem si odstál díky takovým jako jsi ty u gumárenských lisů, jsem si nevšiml jejich sebemenší podobnosti s jakýmkoliv stolem, natož s ouřednickým. Líbí se mi jak jsi decentně přešel mou prvoplánovou otázku. Kolikrát jsi stál ve čtvrtek na jakoukoliv knihu?

J. Blažek 26.12.2011 17:24

Re: Quo vadis, naše civilizace?

Víte jistě pane Slanino, že členové KSČ si vzájemně(!) tykali a oslovovali se soudruhu, zdůrazňuji slovo vzájemně(!). Z vašeho psaní se domnívám, že ser myslíte, že i já jsem byl členem KSČ a že mně tedy můžete tykat a oslovovat mně tak, jak činíte. Mýlíte se. .... Myslel jsem si také, že mi napíšete, jak vám se líbí současná česká mafiánská a korupční společnost, vy však o tom ani slovo, natož pak nějaké slůvko odsouzení těch současných svinstev. Z toho jsem usoudil, že i vy jste součástí těch korupčníků a mafiánů. ..... Dost dobře nechápu, jak já jsem zavinil, že jste pracoval či ještě pracujete u gumárenského lisu. Vždyť já vás vůbec neznám, nevím ani co jste vystudoval. ... Ve čtvrtek jsem stával frontu na knihy někdy také i když ne příliš. Mně totiž spíš interesovaly knihy technické a přírodovědné a na ty se fronty ve čtvrtek stát nemusely.

J. Slanina 26.12.2011 17:44

Re: Quo vadis, naše civilizace?

Fór je v tom, že komouš nemusí být nutně vlastníkem oné pověstné rudé knížky.Komouš vůbec nemusí vlastnit tu pověstnou rudou knížku, obzvláště v dnešní době,ve které už není výtahem ke kariéře, ale je to stav pokřivené mysli,který ty osobně zde tak hezky prezentuješ.

P. Lenc 26.12.2011 18:44

Re: Quo vadis, naše civilizace?

Pane Slanino,plný souhlas,ovšem s něčím takovým diskutovat nemá cenu.

J. Blažek 26.12.2011 19:15

Re: Quo vadis, naše civilizace?

Máte pravdu, však on taky Slanina nediskutuje; tento člověk se ani diskutovat k věci nesnaží. Mně se zdá, že je to nějaký úchyl, který si sem chodí léčit své komplexy tím, že uráží lidi o nichž nic ani neví..