19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POVÍDKA: Bratr a sestra

Po smrti svého milovaného manžela jmenovala císařovna Marie Terezie svého nejstaršího syna Josefa spoluvládcem v habsburských zemích a často tohoto kroku litovala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Urbanová 23.4.2017 17:19

Na podobné téma

Vtipný článek.Díky.

Dva lordi se loučili 10. dubna v Southampotnu v přístavu. Vyprovázející nazvedl cylindr a říká: Tak přeji hodně štěstí v té Americe. Děkuji, ale štěstí není tak podstatné. Neměl bys mi raději přát zdraví. Nevím, jak v mém věku přežiji tu dlouhou plavbu. Máš pravdu, tak ti tedy přeji hlavně zdraví. A Titanik vzápětí na to zvedl můstky a odlepil se od mola.

B. Volarik 23.4.2017 5:33

... a oni usekli!

Na podobné téma:

Chudý rybář chytil zlatou rybku, obvyklá debata...pusť mě do vody, splním ti 3 přání.... Tak rybář ji hodil do vody, rybka vykoukne a ptá se na první přání. No, já bych chtěl bydlet v paláci a spát v posteli s nebesama ...Jdi domů, splní se, vece rybka. Druhé přání: Chtěl bych aby moje žena byla hodná a elegantní krasavice s krásným účesem a ne ta věčně rozcuchaná štěkna...Jdi domů, splní se...a třetí přání! Chtěl bych cestovat, vidět cizí země ... Jdi domů, splní se.

Rybář přišel domů do barabizny, rozcuchaná štěkna mu vynadala, že nic nechytil a šel spát bez večeře. Ráno ho probudí bouchání na dveře; otevře oči....jů, leží v posteli s nebesy v přepychové ložnici, zavolá "vstupte", těžké hojně zdobené dveře se otevřou a vstoupí krásná milá žena s nádherným účesem a hned švitoří: Ferdinande, vstávej, jedeme do Sarajeva!