29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

OSOBNOST: Lékař filosofem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pamětník 24.7.2006 10:41

Re: Pamětníku, Vy se projevujete stále jako "sudetoněmecký" poskok,

Jenom hlupák jako Vy, označuje lidi s odlišným názorem za blbce.

Kdy byly země koruny české zcela samostatné? Říká se, že největšího rozkvětu zažily za Karla IV. a to byly součástí Svaté říše římské národa německého. Součástí říše ostatně byly české země téměř celé druhé tisíciletí. 

Jirka 23.7.2006 21:49

Re: Re: Proč

Jen pro doplneni, narodil se na uzemi dnesniho Uzbekistanu.

lojza 21.7.2006 15:33

Více bych se obával Asie

Islámský svět nepředstavuje Evropě a Americe vážnější ekonomickou konkurenci, snad kromě Turecka, a to je na jejich náboženství dobré. Více bych se obával Asie, až se Čína a Indie pustí do automobilového průmyslu jako do textilu, obuvi, chemie... tak se můžeme opřít o křesťanství a předstírat, že chudoba cti netratí.

Skepticus Maximus 21.7.2006 15:29

kiku

Začalo to zámořskými objevy a sekularizací společnosti.

Skepticus Maximus 21.7.2006 15:23

Pamětníku, Vy se projevujete stále jako "sudetoněmecký" poskok,

takže svými hloupostmi nikoho neohromíte. Chcete snad popřít tisíciletou kontinuitu Zemí koruny České?

ptakopysk 21.7.2006 13:47

Re: Re: Dodo Vy jste vážně Blboun nejapný

co je na český republice umělýho? Tedy odhlédneme-li od oprávněných požadavků keltského kmene Boemi a nějaké partičky Markomanů...

pilný 21.7.2006 13:39

hošíčku

Hezky blognuto!

Pamětník 21.7.2006 12:40

Re: Dodo Vy jste vážně Blboun nejapný

Ono těch umělých států je po světě rozesetých víc. Česká republika mezi ně patří také...

Skepticus Maximus 21.7.2006 11:10

Dodo Vy jste vážně Blboun nejapný

Zaprvé křesťanská církev byla od moci odstavena, ačkoli na ní aspiruje stále. Zadruhé "západní civilizace" ten konflikt vyvolala umístěním Izraele do míst, kde neměl už dávno, co dělat, muslimové se tedy přirozeně brání tomuto státnímu útvaru, Izrael ten "děs" šíří rovněž, v synagogách se rovněž nešíří láska k muslimům a rovněž se zde rekrutují radikálové. Takže agresorem je jednoznačně Izrael, ačkoli pro prosťáčky vašeho typu se to může jevit jako obranná akce.

Až se rozhodnou nějací keltové obnovit svá oppida v Čechách a zřídí si tu svůj stát s posvěcením OSN, tak doufám, že budete jásat, že Vám zbořili dům, Vás vyhnali do utečeneckých táborů na Slovensko a že se teď můžete řídit jejich pravidly. Hlavně se, prosím Vás, pak nejděte někam ze zoufalství odpálit a zatleskejte jim, jak to dělají dobře ;-D

Lucifer 21.7.2006 11:09

Re: Proč

Avicena byl Peršan, mohamedánem se stal, protože mohamedáni ovládli Persii. Mohamedáni de facto níkam kulturně nešli. Oni jen nějaký čas respektovali a využívali vzdělance ze zemí, které obsadili. Obzvláště Arabové, kteří kulturní dědictví starověku dokázali nějaký čas udržovat. Nakonec ten pramen vyschl a opět se prosadilo kulturní barbarství, které je vlastní a přirozené každému náboženskému fundamentalismu.

kik 21.7.2006 11:01

Smutna pravda

Bohuzel je opravdu smutna pravda, ze zatimco muslimsky svet zpocatku navazoval a rozvijel egyptske, recke ci rimske znalosti, zapadni svet se utapel ve zmatku, ktery zacal po stehovani narodu a rozpadu rimske rise. Pozdeji se situace zmenila a stafetu rozvoje vedy, techniky a umeni prevzala Evropa (pozdeji i Amerika). Ono se opravdu da jen tezko rici, kdy a proc k teto zmene doslo, ale cast muslimskeho sveta se s tim bohuzel dodnes nevyrovnala.

Dodo 21.7.2006 9:54

Re: Re: Proč

Vidím to tak, že zatímco křesťanská církev přestala aspirovat na světskou moc, muslimové chtějí ovládnout svět. Zatímco západní civilizace (zejména Evropa) chce jednat, muslimové šíří děs a je otázkou, prč si jejich církev neporadí s radykály, naopak je získává ve svých "kostelech"

Nevím, z čeho usuzujete, že jde ostatní svět ke své zkáze, ale USA, GB i Izrael se snaží na agresi odpovídat silou a ne jenom planým žvaněním.

kanuk 21.7.2006 8:36

Re: Proč

2MF. Ono to není tak úplně jasné, kdo a kam šel. Z jednoho pohledu je možno říci, že mohamedáni zůstali stát, zatím co ostatní svět šel sice kupředu, ale kam? Ke svojí zkáze. Tak to aspoň vypadá podle populačních výsledků. Takže je možno položit otázku :"Co je lepší, zůstat stát nebo jít kupředu ke zkáze?"

MF 21.7.2006 7:19

Proč

Proč mohamedáni od těch dob šli zpátky, zatímco ostatní svět dopředu?