20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

OSOBNOST: Král dobrodružství Jaromír Vraštil

"Živím se ilustrováním dobrodružných románů, to mi vyhovuje, a vydělávám tolik, kolik zasluhuji. Nejsem právě přehnaně pilný a o peníze zase tak moc nestojím. Mohl bych se mít rozhodně lépe, možností mám dost." (Jaromír Vraštil, mj. spolutvůrce čtyřiadvaceti verneovek u nás vydaných.)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Fencl 17.10.2012 11:40

komentuje i bývalý šéf. ABC a spisovatel Vlastslav Toman

Díky, Ivo,

za zajímavé čtení o Vraštilovi. Dělal pro ábíčko dost často a hlavně se připomněl kresbou Kulišáků v komiksu Jaroslava Foglara. O tom ses vlastně nezmínil.

V sobotu jsem dopoledne v Plzni na výstavě papírových modelů Plzeňský velbloud. Pozvali mě, tak tam zajedu. Je to v Domu dětí Pallova ul. za stadionem. Ale asi to znáš a vlastně, nebyl´s tam už loni? Kdyby náhodou....

Taky Tě chci upozornit na nový web www.xABC.cz, který je stále ještě ve výstavbě, ale už je tam mnoho zajímavostí. Možná bys mohl i spolupracovat. Dělá to jeden nadšenec z Brna, a bude to asi zajímavé pro nejrůznější lidi, od pamětníků, přes badatele až možná pro děti. Můžeš na to "dělat" reklamu.

Od č. 22 mi začíná v ábíčku vycházet komiks Pirátova dcera, maluje to Jirka Petráček. Máš titulní stránku v příloze! Je to na čtrnáct dílů, čili cca sedm měsíců.

I. Fencl 17.10.2012 11:40

Re: komentuje i bývalý šéf. ABC a spisovatel Vlastslav Toman

Vlastislav Toman, spisovatel a publicista Kontakt: Jelínkova 1619/8, 182 00 Praha 8 Telefon: 776709302,222959472 E-mail: scifiveta@quick.cz www.vlastislav-toman.cz