28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

OSOBNOST: Kate Bush jubilující

„Na tomhle bychom se sešli skoro celá kapela. To je tak chytrá muzika! A mně tam vyhovuje i ta určitá divadelnost, což je u ní poměrně dominantní záležitost. Pro někoho to bude možná afektované, na někoho to bude už moc, ale pro mě ne.“ (Marek Eben – Rock´n ´All 1/2018)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pechar 31.7.2018 11:54

Mé jediné oblíbené album K. B.

Nikdy jsem jí tak úplně nepřišel na chuť, ale album Never for ever mám moc rád, je úžasné, stejně jako K. B.

J. Pospíšil 30.7.2018 15:02

Jo, Kate Buha se mi moc líbila

Akorát jsem si to vyčítal, protože nebyla dost tvrdá a byla taková vyumělkovaná. Ale fakt se mi moc líbila, jak zpívala a jak vypadala.

Je to strašně dávno.

T. Kohout 30.7.2018 9:08

Kate

Zpočátku jsem jí dost podceňoval, ale záhy jsem jí přišel na chuť.

K větě: "...Je až neuvěřitelné, jak mohl vzniknout tak vyzrálý debut – jako by se člověk ocitl někde za zrcadlem..." bych jen dodal, že je docela běžné, že 1. album bývá to nejlepší, event. že počáteční fáze mnoha skupin (interpretů) bývá ta nejlepší, z toho pak žijí po celý život.

R. Gramblička 30.7.2018 7:54

Teprve asi před rokem jsem na youtube

znovuobjevil její Wuthering heigts a pamatuju si, že zcela okouzlen, jsem si jí pouštěl pořád dokola jak kolovrátek. Opravdu výjimečný počin.

Tak mně napadá, koho napadlo přeložit Wuthering heigts jako větrnou hůrku? Mnohem trefnější je slovenský překlad Búrlivé výšiny

M. Rott 30.7.2018 7:02

Kate Bush je jen jedna!

Děkuji autorovi článku za shrnutí kariéry Kate Bush. Zrovna nedávno jsem si na ni vzpomněl, když jsem sledoval koncert italské Angry a jako host jim tam vystoupila Tarja Turuunen a zapěla Wuthering Heights. Tarja je jinak výborná zpěvačka, ale tohle bylo utrpení poslouchat. Kate Bush je jen jedna!

M. Jandáková 30.7.2018 1:03

Aerial

https://www.youtube.com/watch?v=Twfb-plg6-k