28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

OSOBNOST: Jiří Suchý z tingltanglu do pantheonu

Jiří Suchý přehlušil z pódia vyzývavě nepatetickým, rozjařeným a nespoutaným výronem hravosti a frivolnosti, oficiální dřevěný jazyk. Toho si nebylo možné nevšimnout.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kraus 26.9.2021 9:56

Díval jsem se v tv na onen vltavský koncert a Suchý s Molavcovou mi připadli jako mentálně nejmladší, jediní měli jiskru. Na poloobnažené mladice kolem nich sice příjemno pohledět, ale ne do jejich obličejů s poněkud tvrdými až drsnými výrazy. JS a JM to šlo z nitra, ti mladí to měli nacvičené, často jakoby se i nutili a jedné zpívající dokonce jakoby bylo nepříjemné, jak asi vypadá před svými vrstevníky. Jednu brunetku jsem si ale přece jen vybral a dumal nad tím, jak mezi těmi neživými manekýnami může obstát.

Tohle snad vypovídá o dnešní době nejvíc. Dívky už se nedokážou usmívat očima, místo toho jen jakýsi škleb. Žena sestoupila z piedestalu, kam ji před staletími postavil bílý muž, odvrhla gloriolu romantiky, tajemna a vzrušení a zůstala obnažená ve své syrové a nevábné podobě. Nedivím se západním klukům, že si svoje spolužačky a vrstevnice nechají rozebírat nadrženými migranty. Ale zpět dnešnímu Semaforu. Zaplať pánbu za ty holky, co tam JS má. Aspoň se snaží. A i na tom Západě ještě přežívají takové, kterých by byla škoda (https://www.youtube.com/watch?v=XYIQL0np5mI).

J. Vlček 25.9.2021 7:54

Jo, bývala to hezká léta, ta léta šedesátá. Každý, kdo je zažil, na ně rád vzpomíná. To byl západ ještě snem každého z nás, jemuž jsme se chtěli alespoň přiblížit.

Lovili jsme tehdy alespoň západní hudbu. Po ránu z rádia Munich, odpoledne hudební pořady rádia Svobodná Evropa, kde nám Rozina Pokorná servírovala to nejlepší z tehdejších hitů, a večer pak vařby z rádia Luxembourg.

I u nás bylo co poslouchat. Semafor Jiřího Suchého, Gott, Matuška, Přenosilka, Novákové Petr a Pavel, atd. atd., dlouhá, předlouhá řada dalších jmen, beatových kapel a orchestrů.

Podobně to bylo i s četbou tehdejších spisovatelů a novinářů, kteří tehdá něco znamenali. Na knihy se stály fronty před knihkupectvím. To byla doba, kdy se sháněly ještě i vaše knihy, pane Hvížďalo, ale to už je hodně dávno. Tehdy jste ještě platil za "pana novináře".

Dnes se od vás dají číst leda vzpomínkové články, podobné tomu dnešnímu, neboť vše ostatní, co vychází z vašeho pera, smrdí dnešní západní levicovou propagandou, kterou jste načichlý jak vojenský mundůr naftalínem. Bohužel. ;-(

J. Bárta 25.9.2021 8:09

R^R^R^

T. Kohout 25.9.2021 10:04

Nezapomínat na Karkulku. A Sluníčko v Dětském domě. A těch filmů, co stály za to.

J. Farda 25.9.2021 21:00

Až na poslední odstavec, který jste si, pane Vlčku, i s malou trochou velkorysosti, mohl opravdu odpustit, souhlas. ;-)

J. Vlček 26.9.2021 8:12

To je váš názor, pane Fardo, a já vám ho nehodlám brát, ani vyvracet.

Já mám ale za to, že velkorysost vůči šíření západní levicové propagandy není namístě, a že shovívavěji to panu Hvížďalovi sdělit nešlo. ;-)