16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

OSOBNOST: Jiří Suchý slaví 85. narozeniny...

Dne 22. září 2016 obdržel u příležitosti 85. narozenin kabaretiér Jiří Suchý na Staroměstské radnici titul Čestný občan Prahy. A to po právu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kraus 26.9.2016 9:56

Suchý a Šlitr

Přiznám se, že když jsem viděl ty dva spolu na pódiu, má pozornost se vždy soustředila na Šlitra. Ten vypadal jako exot, který je na pódiu snad poprvé v životě a u kterého nikdy nevíte, co v příštích sekundách udělá. Suchý proti němu vypadal jako ten normální a obyčejný. Ti dva se spolu skvěle doplňovali. Až s odstupem času jsem začal oceňovat geniální poetičnost textů písní Jiřího Suchého.

Pane Jiří Suchý, přeji Vám pevné zdraví a hodně životního elánu, nám všem ostatním přeji ať nás ještě dlouho bavíte.

R. Neveselý 26.9.2016 11:49

Re: Suchý a Šlitr

Je ovšem nutno zároveň připomenout, že bez geniální hudby pana Jiřího Šlitra by jeho texty zapadly do neznáma. Ze Šlitra totiž tryskal gejzír hudebních nápadů a to takových, že dodnes se s ním nemůže nikdo poměřovat. Samouk-génius, škoda že zemřel tak mlád (+45), mohl vytvořit ještě mnoho krásných melodií.

J. Skála 26.9.2016 13:01

Šlitr

V zásadě máte sice pravdu, mně osobně však jeho genialitu sráží fakt, že nejslavnější písnička "Láska nebeská" je vlastně pouze otrockým druhým hlasem ke starému americkému tradicionálu "Careless Love".