25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Aton 29.7.2006 0:06

Re: OVLÁDACÍ PROGRAM SIL TEMNA.

To je zase blábol.

Petr 28.7.2006 22:35

Re: Snad v 21. století je už náboženství skutečně jen krutá pohádka!

Věřím, že jednou bude mýtus církve překonán. Jde jen o falešné vědomí, které je dokonce postaveno na tmářství a nutí člověka žít v nevědomosti. V 21. století, v pronikavém rozvoji vědy, není zatím stále úroveň poznání na takové výši, aby toto falešné vědomí, z kterého církev těží jen pro sebe, bylo ještě překonáno.

Guzmír 28.7.2006 16:54

Re: Re: Re: Máte smůlu a Vaše očekávání bude zklamáno,

Jását nad tím, se křesťanství daří skrz nejrychleji rostoucí letniční hnutí a podobné sekty je jako rozplývat se na úspěchy české kinematografie kvůli vysoké návštevnosti filmů Zdeňka Trošky. ;-P

www.andele-svetla.cz 28.7.2006 16:39

OVLÁDACÍ PROGRAM SIL TEMNA.

Církve jsou jedním z ovládacích programů Sil temna. Smyslem těchto ovládacích programů je přeprogramovat myšlení lidí tak, aby nepoznali základní Kosmické zákony (princip lásky, včetně reinkarnace), a tím vedli lidi i nadále ve Tmě jako stádo ovcí.Více na našem webu(místo jména) - v MENU -Ovládací programy Sil temna -vytváří kvalitní síto, pomocí kterého se lidé sami selektují na zrno a plevy-budoucí inkarnace.

Ovládací programy Sil temna vytváří kvalitní síto, pomocí kterého se lidé sami selektují na zrno a plevy, a sami si tak určují svůj nejbližší inkarnační vývoj, buď do vyšších společností v 5. dimenzi, anebo na Zelené planety 3. dimenze v této Galaxii (je jich 6), kde jsou nyní jen primitivní kmenové přírodní společnosti, sběrači plodů (nepěstují plodiny a domácí zvířata, nepijí mléko). Taková je tvorba Stvořitele mého i vašeho mnou i vámi tolik milovaného.

Čtenář 28.7.2006 16:28

Re: Re: Re: Máte smůlu a Vaše očekávání bude zklamáno,

"Zemřelý papež mohl věřit proroctvím z Fátimy, proč ne?" A proč ano? Jistě víte o co jde. Mnozí teologové označují tato proroctví za protikřesťanská, protože křesťanství má být radostná zvěst = evangelium.

Že křesťané nepřibývají jsem netvrdil, ale v Evropě je tomu naopak.

avi 28.7.2006 16:14

Re: Re: Máte smůlu a Vaše očekávání bude zklamáno,

Zemřelý papež mohl věřit proroctvím z Fatimy, proč ne. Podle světových statistik je však křesťanství (pozor, křesťanství, nikoliv islám!) nejrychleji rostoucím náboženstvím světa a percentuálně bylo v roce 1990 víc křesťanů než v roce 1900. Bylo by dobré zbavit se příliš úzkého evropského pohledu - jak ve strachu tak v naději.

zirje 28.7.2006 14:20

Re: Bohužel /bohudík nezbavíme. Re: Re: Máte smůlu a Vaše očekávání bude zklamáno,

1) Žádné lidstvo. Člověk, každý sám za sebe potřebuje

2) žádnou bytost rádoby cokoliv - ale smysl svého života

říkáte přesně ty dětinskosti, o kterých jsem psal v příspěvku na který reagujete. Uvažujete v horizontu svíčkových bab, co si odbreptaj svoje nad růžencem, aby kráva dobře dojila

gerontusinza 28.7.2006 14:07

Bohužel /bohudík nezbavíme. Re: Re: Máte smůlu a Vaše očekávání bude zklamáno,

Lidstvo potřebuje rádobyspravedlivou bytost. Pokud přestane věřit v jednu, vytvoří další  neschopno řešit své problémy samo.  Bohu/žel

zirje 28.7.2006 13:33

Re: Máte smůlu a Vaše očekávání bude zklamáno,

naprostý souhlas a podpora. Zbavíme se vůbec někdy dětinského obrazu "pánaboha" dlícího někde vysoko ( asi nad stratosférou) a dohlížejícího či trestajícího své "poddané"? Toto jsem tady četl už tolikrát, že už se tomu nejde ani smát. Víra je niterná a intimní záležitost záležitost,  momentu začlenění se, souhlasu (a smíření) se světem - jeho  časem a smyslem. Kdo na toto alespoň nikdy nepomyslel, nezaváhal, nezamyslel se, bude mít sice život jednoduchý jak lineární funkce, ale stejně tak prázdný.   

Čtenář 28.7.2006 12:37

Re: Máte smůlu a Vaše očekávání bude zklamáno,

Myslím, že Albert Einstein napsal: "Největší omyl lidstva je víra v osobního Boha."

Jinak počet křesťanů v Evropě klesá, trochu roste v rozvojových zemích. Že je křesťanství na konci své cesty naznačoval už papež Jan Pavel II., který se pokládal za předposledního papeže. Vycházel přitom z proroctví z Fátimy.

Saša 28.7.2006 11:11

Máte smůlu a Vaše očekávání bude zklamáno,

neboť do kostelů chodí s upřímnou vírou příliš mnoho matematiků, fysiků, lékařů, právníků, učitelů, geometrů, elektrotechniků, chemiků etc. etc., než aby víra a církve mohly pozbýt svou oporu v elitách. A protože věřící lidé mají více dětí a tyto děti vedou též k víře a k plnění Božího záměru "milujte se a množte se", nezmizí věřící ani církve z Vašeho okolí, byť byste si to přál sebevíce. My máme budoucnost - ateisté nikoli.

Zkuste nad "krutostí a nesmyslností" těch textů z dob dávno minulých trochu přemýšlet třeba zde: http://www.vira.cz/, či zde:  http://www.katolik.cz/, nebo zde: http://www.orthodoxia.cz/, eventuelně zde: http://www.starokatolici.cz/, jakož i zde: http://cb.cz/main/cs/home, zde http://www.ccsh.cz i zde http://www.ecav.cz/, třeba také zde http://www.exarchat.cz/, zde http://www.umc.cz/ a eventuelně na mnoha dalších místech.

Bimbrdle 28.7.2006 11:01

Feuerbach nebyl objektivní, zjednodušoval skutečnost

i když tvrdil, že vidí svět a vztahy správně. To konečně říká každý filosof. Chápu, že mu vadila především praxe křesťanských církví často na hony vzdálená tomu, co chtěl Ježíš. Ježíš pro Feuerbacha samozřejmě nebyl Spasitel ani Syn Boží. Nebyl pro něj závaznou autoritou. Hledala se proto autorita jiná, která měla Ježíše nahradit. Našla se. A podle toho to také vypadalo a vypadá. Jsem přesvědčen, že skutečná svoboda je pouze s Ježíšem (i když si to zdánlivě protiřečí). Vyzkoušel jsem si to. Vřele doporučuji ostatním. Vyplatí se to. Pozor na sekty a falešně "osvícené" všeho druhu. Ať jsou z církví nebo mimo ně (falešný "Duch svatý" - třeba odlišit od toho pravého, New Age, fungující satanismus, fašismus, komunismus, falešní spasitelé a reformátoři a přehršle dalších a dalších). Analyzujme to, co kdo říká a hlavně co kdo dělá.

Jinak byl Feuerbach velice chytrý pán s vysokým IQ. To je nepochybné.

Jaroslav 28.7.2006 9:21

Ludwig Feuerbach byl zřejmě největším filosofem v dějinách lidstva

nebylo lehké se tehdy postavit proti náboženským blouznivcům, ostatně ono to není lehké ani teď viz muslimské země, Polsko nebo i USA.

JH 28.7.2006 9:10

Snad v 21. století je už náboženství skutečně jen krutá pohádka!

Domnívám se, že z jakéhokoliv sousloví lze vytvořit ukecanou tirádu nesmyslů -rádoby filozofické disputace o nesmrtelnosti chrousta. Snad už v našem století ale otázka "boha" a "náboženství" spolu s krutými a nesmyslnými texty z dob dávno minulých je pro alespoň většinu lidí vyřešena. Omezenost, hloupost a potřeba pomocné berličky bude určitým jedincům asi vždy potřebná.

marpta 28.7.2006 8:35

Chudák fousáč

prostě se spletl. Tyto filozofické komunistcké řeči jsou prostě k ;-( . Ale nesmíme zoufat každá blbost se dříve či později blbostí ukáže, škoda že to bude stát tolik duší.