20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

OSOBNOST: Fenomén Knížák

Všichni jsme si podobni, jen svým nitrem se lišíme. V něm je cosi, co z jedněch dělá vůdce a z druhých pracovníky. Britka Isabel Myersová společně se svou matkou Katheryn Briggsovou navrhly v padesátých letech typový indikátor, který se dodnes používá jako test osobnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Erat 4.11.2015 22:50

Re: jen jeden z mnoha rádobyumělců

Řekl 4.11. 2015  v 13.22 hod. známý, světově  proslavený umělec apod.,tedy spíše Ferda Mravenec.Děkujeme Ferdo !!

R. Gramblička 4.11.2015 13:22

jen jeden z mnoha rádobyumělců

J. Chaloupka 4.11.2015 9:27

Tak nevím. Článek, který před lety publikoval jako GŘ

v časopise Asociace českých muzeí a galerií, byl moc pěkný. Ale pak člověk přišel do té galerie a bylo to tam stejné, jako jinde. Mrtvo. A to i mezi zaměstnanci. Půjčení exponátu, který byl v depozitáři, trvalo déle než výstava, kde měl být vystaven. Tuším půl roku. Než k tomu došlo, výstava skončila. Myslím, že řadoví zaměstnanci se ho báli, ale bohužel jak to v našich státních institucích bývá, převládali ti předposraní sloužící a proto ta galerie je dodnes jen možná částečně užitečným skladem našeho umění.

K. Janyška 4.11.2015 9:24

Kam ?

Mezi borce... Dzp.

J. Sova 4.11.2015 9:20

Re: Neuvěřitelné

Též bych připomenul Knížákovu skladbu "Hurá, hurá, hurá, někdo čůrá".

Sám Knížák o skupině Aktuel řekl: "Někteří lidi od Plastiků a Honza Ságl, který to fotil, byli jediní, komu se líbilo naše vystoupení. Jinak se to nelíbilo nikomu, obecenstvo by nás nejraději zabilo."

http://www.novinky.cz/kultura/6983-jak-milan-knizak-pachal-atentat-na-kulturu.html

P. Lenc 4.11.2015 8:09

Re: Děkuji autorovi za tento článek,

Vidím to podobně, dík.

E. Erat 4.11.2015 6:59

Děkuji autorovi za tento článek,

velmi dobré.

Z. Jaromír 4.11.2015 2:30

Re: Neuvěřitelné

Milan Knížák nám tu zanechává mnohé. Svého času jeho příznivci pilně ryli a vpisovali do stěn pražských záchodků záhadnou trojici písmen FSN, možná ji historici umění z některého takového zařízení sňali a umístili v nějaké galerii. Pak je tu autobusta, ta se každému líbí. Osobně bych nejvýš ocenil objekty, jež byly vystaveny před NG, výrazně hnuly s uličním prostorem. Milan Knížák je též, pane hudebníku, autorem smyčcového kvartetu, ten patří do druhého tisíce nejvýznamnějších skladeb 20. století a není to zas takový rámus, jak by se čekalo.

J. Kovaříček 4.11.2015 1:18

Neuvěřitelné

Nemám chuť komentovat podivnou osobnost Knížáka, nemohu se ale uzdržet, abych nepodal pár slov o Knížákově Broken Music, která prý byla světovými musicology vybrána jako jedna z tisíce nejvýznamějších skladeb 20. století. Tuto "úchvatnou" skladbu si můžete poslechnout na YouTube, budete-li na to mít nervy. Rozbité a poslepované gramofonové desky jsou tedy velkým uměleckým dílem!!!!! Zajímalo by mne. kdo ti blbové světoví musicologové jsou. Jenom jeden z dalších důkazů, že moderní umění ocitlo se v rukou gangsterů-neumětelů. Vzpomínáte si na něco závratného, co by nám tu Mistr Knížák zanechal???