16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivo Fencl 30.4.2009 4:43

Jen ještě vzpomínku

Vzpomínám na devětaosmdesátý s láskou i proto, že mi konečně umožnil poprvé navštívit USA. Strýček Benjamin Venzel bydlí na Osmé, to je blok od tehdejšího bytu GG. Hned 1. den jsem se šel večer projít, Osud tomu chtěl, že přede mnou vystoupily z taxíku 2 dámy. Ve starší v távoji jsem poznal G. Omámeně jsem za nimi prošel blok, tu se statrší otočila, šla přímo proti mně, uchopila mě za zápěstí, zvláštní, že dodnes se mi každý rok v tu dobu zjevuje tzv. ohníček na tom místě. Vedla mě, ta mladší dáma zmizela, okolo pak bylo apartmá. Anglicky trochu umím, ale byl jsem jako zařezaný, mluvila spíš ona. I jednala. Když jsem se pak k ránu ocitl na ulici, zněla mi v uších její posl. slova, ale nebyl s to je přeložit. Až strýc mi řekl: "Tys nepochopil, jak se s tebou loučila? SLOVY: "Proč se TOMU divíte? Ženy jsou přece sfingy bez záhad." Strýc dodal: To řekl Wilde. Nato mi sdělil, že ale mému příběhu nevěří. Vedl jsem ho tedy k jejímu bytu, ale nikdy se mi už nepodařilo ji oslovit a roku 1990 zemřela. A tento příběh je pravdivý. Ivo Fencl   

Anna Š. 27.4.2009 17:33

Velmi dobrý článek!

Tenhle článek, myslím, patří k těm nejlepším. Královna Kristina na mne velice zapůsobila a už dávno jsem filmu odpustila, co neodpovídá historii. Je to velice silný příběh.

Jakub S. 27.4.2009 15:53

Pane autore, DĚKUJU!

A tisknu ruku.

SIbyla 27.4.2009 7:46

Ona byla skutečně neuvěřitelně krásná

a neskutečně intenzivní na plátně. Obdivuji hvězdy jako ona a Katharine Hepburn, které dokázaly v Hollywoodu zůstat samy sebou.

Jakub S. 27.4.2009 15:58

Re: Ona byla skutečně neuvěřitelně krásná

Vlastně s ní má něco podobného, ano!

mamina 27.4.2009 1:00

Díky!!!

VV