29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

LITERATURA: Veletržní trilogické přemítání

Ani studený vítr pod šedou potrhanou oblohou a nadcházející pohřeb slavné premiérky nemohl zkazit radostnou náladu v knihkupectvích i na knižním veletoči. Ekonomická stagnace v Anglii a kontinentální recese stále trvá, ale klesající trh tištěných knih se poprvé za dlouhá léta vzpamatoval.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chaloupka 18.5.2013 11:00

Prostě máme hodně volného času a tak si můžeme

číst. To je celé.

V. Ondys 19.5.2013 6:46

:))))))))))))))) Lidi neochvějně blbnou a konzumujou největší sraaačky

každej by chtěl na tom trhnout svý, na starý kolena se bavím předstíráním nutnosti k podobné pokleslosti a jenom čekám, až nějakej populista zavelí: "Všichni k vodě, jdeme se společensky příkladně utopit!"

V. Ondys 19.5.2013 6:50

:))))))))))))))) Ještě jsem zapomněl

Mládí vpřed!

J. Kanioková 19.5.2013 10:41

Je mi při tomhle tématu smutno,

a i jako pravičákovi mi bylo útlo, když u knih zvedli DPH.

Ten upadající vztah ke knížkám... bojím, že je to setrvalý stav. Vidím to i na synovi, který i dost čte, ale vystačí si s internetem. Mám obrovskou knihovnu a občas mi zatrne, co se s ní stane, až se vybulím a nebudu. Synáček určitě ani nerozezná, které knížky z toho množství jsou perly hodné, když už nic, tak alespoň přečtení. On odmala čte úplně jiné žánry než já, hlavně sci-fi apod.

S. Rehulka 19.5.2013 10:54

Re: Je mi při tomhle tématu smutno,

Paní Kanioková, rozumím Vám !

A ted si představte, jaké dilema mám já, žiji mnoho let v Austrálii, moje knihovna je napůl česká, napůl anglická, ale mé děti čtou pouze anglicky ! Už když zemřel můj kamarád, jeho knihovnu převzal sydneyský Sokol, ale o knihy, je čím dál tím menší zájem. Zdá se mi, če opravdoví "čtenáři", vymřou s naší generací . Škoda !

V. Ondys 19.5.2013 21:06

:))))))) Cesty k poznání i umění byly vždy náročné, paní Kanioková

a věřme, že nepatrný zlomek zájemců si je vždy najde, i v dobách masové četby náklad knih třeba Franze Kafky nesvědčil o nějakém důvodu k veselosti v porovnání s jinými jeho vrstevníky, o jejichž existenci dnes už nemáme ani tušení, podstatné je, aby čtenář nepokládal nejprodejnější autory současných sraaaček za velikány na úrovni všech prověřených neúprosným časem jenom kvůli manipulaci ohledně kšeftu všech, co se kolem toho točej, jeden by si mohl myslet, že by to mohl bejt docela prů..., ehm, :)))) ...švih pro jeho intelekt.