24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

KULTURA: Zpívej se mnou, bratře Kubo

Nejdřív trochu obecného úvodu. V jednom z minulých článků jsem zmiňoval, že od roku 2015 došlo v Německu k určitému posunu směrem k realitě. Takový celonárodní pohyb ovšem není jednotný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 15.4.2018 21:06

Re: Článek je stejně sprostý

Jako (H)harpyje byste v lovu vřešťanů někde v pralesích Amazonie byla zřejmě úspěšnější než v zdejší obhajobě invaze islamistů - nebo, bych necitlivě neurazil váš proslulý útlocit - islamčíků ... :-(

J. Kanioková 15.4.2018 19:46

:))))))))))))))

J. Kanioková 15.4.2018 19:45

Hmm.. jakápak spotřeba a tím zisky,

když ty prachy na útrat oni nemají za vlastní užitečnou práci. Jo, je to příjem pro Německo, ovšem zároveň i náklad pro Německo..

Nejsou prchlíci naopak větším nákladem pro sociální systémy než přínosem pro ekonomiku? Plus započtěme náklady na bezpečnost a následky kriminality...?

R. Gramblička 15.4.2018 9:32

Re: Článek je stejně sprostý

zoufalá argumentační tíseň v podání Frau Netzer :-)

K. Novák 15.4.2018 6:46

Imigranti jsou v Německu

proto, aby se zvýšil počet lidí, tím spotřeba a tím zisky. Na tom, jestli nějaký imigrant přijde na nějaký koncert, nezáleží. Nezáleží také na integraci. O té se mluví, ale ve skutečnosti se nic moc nedělá. Proč taky. Integrace je jen nucení někoho, aby žil jinak, než jak je zvyklý. Proč by to měl dělat, nota bene když nemusí? Imigranti nepřišli do Evropy proto, že se k tomu dobrovolně rozhodli kvůli nějakým problémům u nich doma, ale proto, že je do Evropy nalákala reklama. Když se reklamě podaří nalákat zákazníky do hypermarketu, tak na ně také vzápětí někdo nezačne ječet, že se třeba nepřezuli, neříká jim, že jsou nekulturní a nenutí je číst příručky jak chodit aby se neumazala podlaha.

J. Sinnreich 15.4.2018 2:16

Nemci a kultura

Nemeckou hudbni scenu vyhrali raperi s antisemitskymi texty.

Na vítězném albu s názvem Jung, Brutal und Gutaussehend 3 (Mladí, brutální a dobře vypadající 3), jsou slyšet verše, které zjevně bagatelizují hrůzy holokaustu. „Mé tělo je vypracovanější než vězňů z Osvětimi“ nebo „Udělej zas nějaký holokaust, přijď s Molotovovým koktejlem“.

Mozna ,ze na toto predstaveni by islamsti migranti ze stuttgartskych taboru radi prisli.

J. Vintr 15.4.2018 0:37

Zažil jsem něco podobného

v dávno minulých dobách, kdy nás jako studenty průmyslovky nahnali na akci k zahájení "Měsíce zostřeného přátelství" (Pro mladší ročníky - jednalo se o takzvaný Měsíc československo-sovětského přátelství, kdy se konalo vícero akcí "bratření" se sovětskými okupanty). Ve velkém sále brněnského Stadionu byla cca třetina stolů obsazena sovětskými vojáky, pak zela veliká prázdná mezera a na druhé straně sálu seděla hrstka nás středoškoláků (které tam nalákal náš třídní s tím, že se tam dobře nažereme). K žádnému "přátelskému" kontaktu s okupanty nedošlo. Jen co jsme zkonzumovali připravené obložené chlebíčky (i na těch prázdných stolech), bez rozloučení jsme zmizeli.

P. Grigar 14.4.2018 22:36

Re: Článek je stejně sprostý

..stejnou zkušenost jako autor získala studentka hudby v Německu, kterou akademie vyslala na obdobnou akci, bohatě dotovanou z EU fondů, mající za účel prezentovat evropskou klasickou hudbu a diskutovat o "průnicích a styčných bodech dvou kultur". Její resumé po třídenním snažení: "..totální barbaři, s absolutním nezájmem a opovržením ke všemu, co nepochází z jejich prostředí, natož aby o něčem takovém přemýšleli či dokonce diskutovali!"

J. Cimbálník 14.4.2018 22:29

za našeho mládí se říkávalo:

iniciativní blbec horší třídního nepřítele.. Tím mám na mysli to "Willkommenscafe"... a jim podobné.

J. Jurax 14.4.2018 21:42

Re: Článek je stejně sprostý

Jako obyčejně se mýlíte, a to tak, že úplně.

A mimoto dělat si srandu z pošetilých idealistů je sebezáchovné. Pošetilí idealisté jsou horší než dýmějový mor.

J. Vlček 14.4.2018 19:26

Re: Článek je stejně sprostý

Sybila Netzerová, dnes ne až tolik sprostá, jako stále stejně vypatlaná.

J. Kopis 14.4.2018 12:38

Re: Článek je stejně sprostý

Uvědomte si prosím, že se to snažíte vysvětlit entitě, která je též neschopná vnímat realitu, tudíž je vaše veškeré snažení naprostým plýtváním energie!

T. Hraj 14.4.2018 11:41

Re: Článek je stejně sprostý

Autor si nedělá legraci z Armády Spásy nebo pomáhání druhým. To směšné na co poukazuje, je naivita a neschopnost vnímat realitu dotažená ad absurdum.

Nejhorší na tom je, že tito jinak jistě upřímně dobří lidé žádné dobro nakonec nekonají.

P. Lenc 14.4.2018 10:09

Re: Článek je stejně sprostý

Nemůže pane Hane, nemůže...

P. Han 14.4.2018 9:58

Re: Článek je stejně sprostý

Můžete to blíže rozvést? Co je sprostého na konstatování, že mezi Evropany (pardon, až na vás) a migranty je kulturní propast? Co je sprostého na konstatování,že na humanitární akci, pořádané ve prospěch "uprchlíků", ti uprchlíci kašlou? Co je sprostého na konstatování,že s jakoukoliv integrací či aspoň akceptací okolního prostředí musí souhlasit ti, kterých se to týká? Ano, Hašek by vás popsat dokázal.

S. Netzer 14.4.2018 9:40

Článek je stejně sprostý

jako ti blbci, kteří si dělají legraci z Armády Spásy a podobných idealistů.

Ne nadarmo vzpomíná autor Jaroslava Haška. :-(((