29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

KULTURA: Všechno jednou končí

Spirituál kvintet ohlásil sérii posledních koncertů - modleme se, aby se nemusely kvůli koronaviru rušit. Loučí se s námi stálice, o které nebylo v posledních letech moc slyšet. Je jiná doba, a jak zpívá Jarek Nohavica, každá epocha má vlastní kulisy, herce i vkus. Dnes spíše najdeme Marka ztraceného v O2 Aréně, tedy pardon, Marka Ztraceného v O2 Aréně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 2.3.2020 19:16

Spirituál kvintet končí, Honza Vyčítal zemřel.. je mi moc smutno..

P. Flener 2.3.2020 13:10

Já budu nejradši, až z hradu potáhne ke všem čertům Zeman, Mynář a další jeho okupanti.

P. Han 2.3.2020 13:32

Víte, tady se píše o Spirituál kvintetu. Vy jako kretén to nejspíš nechápete.

Z. Ukolébavka 2.3.2020 11:08

Ano, je to špatná zpráva, když to zabalí nějací linioví interpreti. Stejnou depku jsem měl z Pink Floyd, Supertramp, doma M. Efektu.

P. Dvořák 2.3.2020 8:15

Nic proti panu Cerhovi, který v současné době zpívá basy.

Ale Oldřicha Ortinského se mu prostě nikdy nahradit nepodařilo.

P. Han 2.3.2020 10:46

S tím se nedá nic dělat. Oldřich Ortinský odešel. Ještě dnes, když jeho zpěv slyším ze záznamu, mi naskakuje husí kůže. Každý se sice dá nahradit, ale stoprocentní to nikdy není.

Oldřich Ortinský ale nebyl - za dobu existence Spirituálů - jediný, kdo odešel, i když většina z ostatních (kromě snad pouze Karla Zicha) ne tak daleko. Před pár lety jsem byl na jednom jubilejním konceru Spirituálů, kde jako hosté vystoupili někteří bývalí členové, včetně právě Karla Zicha - ten ovšem jen ze záznamu... A několik dalších pozváno nebylo. Například Irena Budweiserová, která tuším neodešla příliš "poklidně". Její nádherný ječák je další hlas, který Spirituálům dlouho chybí. Zdenka Tichotová dělá co může, ale toto je mimo její kategorii.

Tady si můžeme Irenku poslechnout - dokonce i s Oldřichem Ortinským.

https://www.youtube.com/watch?v=JHPHvKDPVC4

P. Han 2.3.2020 10:53

No, jak to teď poslouchám - žádná studiová nahrávka se nevyrovná živému koncertu. Takže ještě dnes večer v Lucerně - už tedy naposled...

P. Moravčík 2.3.2020 12:58

Irena údajne nebola týmovým hráčom, bola si asi vedomá svojho prínosu pre úspech skupiny a pokúšala sa o sólovú dráhu, zrejme nie príliš fair spôsobom. A podobne ako u Vondráčkovej aj tu mal svoj podiel na výsledku jej manžel. Škoda, nepodarilo sa ju nahradiť rovnocennou speváčkou.

J. Heincl 2.3.2020 8:08

Hudba Spirituál kvintetu je hudbou mého srdce.

J. Kanioková 2.3.2020 19:20

I moje srdíčko to bude bolet..

Ta naše generace pomalu mizí :(

P. Moravčík 2.3.2020 7:57

Všetko sa raz musí skončiť, napriek tomu je mi ich odchodu zo scény ľúto. Pred dvoma rokmi som sa s Tichotovcami náhodou stretol na dovolenke a pani Zdenka pri jednej večeri zaspievala k narodeninám jednej našej spoločnice "a capella". Bolo to nádherné a tiež mám veľmi pekné spomienky na pána Tichotu, príjemného, veselého a vtipného človeka. No, aspoň že nám ostávajú ich nahrávky.