19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dino 15.1.2008 10:51

Taliáne,

popsal jste to přesně. A pro informaci - u holek to platí stejně. Jsou prostě povahy spíš "do party", a spíš individualistky. Ty první chodí spíš na aerobik, druhé do jízdárny...například.

lucina (pes) 14.1.2008 10:43

I kdyby, tak co?

Znám muže, kteří se věnovali pionýrským oddílům (ony jiné dětské skupiny, kromě delikventních part, nebyly) s plným nasazením a podařilo se jim vytěsnit politiku a nudu i z toho pionýra. Spolu s rodiči mají zásluhu o šťastné dětství a úspěšný další život svých svěřenců. Pokud byli pedofilní, podařilo se jim své sexuální touhy si nechat pro sebe a děti nekomplikovaně slušně mít rád. Je to vždycky podezřelé, když chlap. místo aby šel do hospody nebo za ženskejma, se věnuje dětem. Zaplať pámbu, že takoví jsou, homo nehomo, když dětem prospějí a neublíží.

nepojmenovany 11.1.2008 22:37

ja jsem gay

a treba Chata v jezerni kotline je podle me jednoznacne s homosexualnim podtextem... cimz nerikam, ze vedomym... pan Foglar to mohl mit (vychovou, silnou vuli, nesouhlasem s homosexualitou...) kdyz jste na kluky, mate nekteri dost dlouhe obdobi, kdy to nevime, s holkama si neco zaciname, ale vzdycky se najde nejaky kamarad a velke kamaradstvi a teprve mnohem pozdeji zjistime, ze to byla laska...

A deniky? Ono to opravdu neni boolean, cerny/bily, gay nebo hetero... jed dost lidi "naoboji"... no a do deniku si tezko (v te dobe a se zamestnanim, jako mel pan Foglar) napisete sen o klukach...

Ale neni to uplne jedno? Ty knizky jsou neco jako nabozenstvi pro prislusny vek a dokazou apelovat na to hezci z nas... a koneckoncu podle odborniku je Karkulka i Rumplcimprcampr i Popelka take odraz sexuality a casto brutalni...

Franta Wolf 11.1.2008 19:59

Přátelství, to je někdy víc než láska

zpívá se v jedné písni. Dodnes čtu Foglarovky a přiznám se, že v nich nacházím spoustu přátelství a nikde na mě nevystrkují růžky deviace. (Nejsem 4%, mám rodinu, děti a zajímají mě holky, zvláště ty s hrudnikem...). Ideál mužského těla (nebo kult) fungoval už u starých Řeků a Římanů - když se dnes na sebe podívám do zrcadla - no nic Rv. V době, kdy Jestřáb tvořil, existovaly nekoedukované školy... a přece se v nich nevychovávali gayové a lesbičky. A jestli byl zaměřen jinak než správně - nechme ho spát, stačí, že se an tom občas živí bulvár.

J.M 11.1.2008 19:44

Pane Fencl, text slušný, znalosti pana Foglara povrchní. Dle jeho přátel, kteří znají jeho deníky, pan Foglar v nich také popisoval svoje sny. A jeho sny byly o děvčatech.

A tento fakt Vám každý lékař lidských duší bude interpretovat samozřejmě jako doklad, že pan Foglar nebyl ani na chlapy ani na chlapečky.

Možná je to pro Vás pech, ale Foglar je zase jeden spisovatel, kterého si homosexuální lobby nepřivlastní ...

Alespoň do té doby, do kdy se bude moci o panu Foglarovi psát pravda.  ;-D

Ivo Fencl 11.1.2008 21:10

Re: Pane Fencl, text slušný, znalosti pana Foglara povrchní. Dle jeho přátel, kteří znají jeho deníky, pan Foglar v nich také popisoval svoje sny. A jeho sny byly o děvčatech.

Přečtěte si to ještě jednou, o těch denících vím, i když je nezmiňuji, a v tomto textu jednoznačně vyjadřuji přesvědčení, že byl Jaroslav Foglar heterosexuální muž, i když s extrémním  pamatovákem na dětství. (Čímž nechci říct,  že kdyby nebyl, stal bych se jeho nepřítelem. A pro literaturu už to nemá význam vůbec žádný, podobná dělení.) Ivo Fencl   

Noah 11.1.2008 12:40

Buzeranti a jini

Kdo asi ma zajem na tom, aby zmizelo pratelstvi mezi muzi? Kdo asi ma zajem na tom, aby pospinil, «dekontruoval» vsechno ciste - a na svete existuje malo cistsich vztahu, nez je pratelstvi mezi hochy. (Ani slovo «hoch» se uz vlastne neda pouzit!) Pokud vam vazeni nekdy bylo 12-13 let, a pokud jste venovali zivot necemu jinemu nez sexualnim deviacim (de-via = to zn. od-zivota, proti zivotu), tak se vzeprete vsem tem rozmazavacum extrementu, psychologum, multikulturalistum a dekonstruktivistum. Nejenom kvuli nam, ale kvuli nasim detem.

Jura Jurax 11.1.2008 12:59

Re: Buzeranti a jini

Jojo - není většího kamarádství mezi hochy, co si spolu hrajou na indiány, na četníky a zloděje, dělají alotria ... až tak do těch třinácti čtrnácti, kdy si mladý gentleman definitivně všimne, že holky kromě delšího vlasu a jinak střižených trenýrek mají taky jaksi jinačí hrudníky a že i tvrdý muž by eventuálně někdy mohl prohodit s holkou řeč, aniž by si zadal, ba i naopak a vůbec ...

Noah 11.1.2008 14:46

Re: Re: Buzeranti a jini

Sak jo! Konecnym vysledkem je dalsi syn, dcera etc. Kteri take jednou dospeji. O to preci jde.

jirka44 11.1.2008 12:25

připadá mi úsměvné

jak se o Foglarovi diskutuje, jak se zvažuje z různých náznaků zda byl nebo nebyl.....a při tom je to tak prosté. Foglar dělal vychovatele v Domově mládeže v Praze v Černé ulici. Pokud si dobře pamatuji, měl druhé patro. Proč se nezeptat jeho bývalých svěřenců z let kolem roku 1960?

Jakub S. 11.1.2008 22:55

Tak to je nahrávka:

Dva takové znám. A neměli ho rádi, nikdo, ti pitomci nevěděli, koho tam mají, vysmívali se jeho ušlechtilým představám o vycházení jako gentleman s gentlemanem. Tím cennější je tedy jejich konstatování, že tohle nikdy, ani náznakem. A nesnášel ani náznak toho u jiných. Ano, takhle. JS, Zlín

PPP 11.1.2008 10:32

divné časy

Zřejmě v době, kdy je zvykem házet kojence do popelnic a ubodat nožem pětileté dítě, je každý kdo dětem neubližuje, považován nutně za pedofila.

figura 11.1.2008 9:30

Kristepane...

...jen se divím, čím se můžou lidi zabývat. Foglar je krásná literatura pro školní děti. Ty přívěsky o erotice jsou trapné a poplatné dnešku, kdy kdo nectí každý s každým a povede-li se s každou. Kdy v hokeji hokejka nesloží k napálení puku do branky, ale k nasazení do obličeje.

Úchyláci.

Jura Jurax 11.1.2008 13:05

Re: Kristepane...

R^R^R^

Ono kruci i Vinetou a Old Shatterhand byli nejspíš gayové, že ano, Ribanu i Nšo-či padouchové včas zabili a od té doby si oba s ženskejma ani nebrnkli, aspoň May o tom nepíše - a pomněte, jak je tohle objevná, moderní a prostě in interpretace - i do TV bych se s tím mohl dostat, tam se všechno senzační, lechtivé a pokud možno okázale nexenofobní (we love our gay) ujme ... fuj ;-€ skoro se stydím přiznat, že jsem normální, nepedofilní hetero ...

figura 11.1.2008 13:35

Re: Re: Kristepane...

Sdílím Vaše pocity. Jsem divná 96% menšina.

Jinak mezi námi. Jsem šťastný, že hrdiny mého mládí byli postavy J. Foglara, Vinnetou a Old Shatterhand, hrdinové Verneových románů. Oni měli totiž jednu vlastnost, kterou dnešní heroes postrádají. Ušlechtilost. Není a vytratila se.

Witch 13.1.2008 9:58

Re: Kristepane...

Jakmile se vyskytlo vyřčené podezření, myslím, že je opravdu nutné o tom mluvit, i když to vypadá i jako špinění. Však se koukněte, hned tady se snesly argumenty proti. Nezapomínejme také na doby, kdy psal Verne, May, Foglar. Na společnost, v níž žili a vyrostli, na styl výchovy. Já kolem sebe pár příkladů toho mužného přátelství hochů zahlédla a proto jsem byla schopná všechny ty knížky hltat a věřit jim. Erotika v nich neměla místo, "jen" ušlechtilost. Žijí dál - a to je podstatné. Přinášejí chuť zažít a také provozovat ono klaďáctví, i když je fakt, že po přivedení zablešené spolužačky v první třídě (vzor Popelka a jiné ušlechtilé bytosti) nebyli naši dvakrát nadšení...

ok 11.1.2008 9:28

byla snad Leni Reifensthalová homosexuál?

byla snad Leni Reifensthalová homosexuál? Foglarova estetika vychází ze stejných zdrojů jako filmová estetika Leni Reifensthalové - prostě to v té době "frčelo". Jsou snad Sokolové homosexuálové jen proto, že cvicí "aby byli krásní"? Třeba chtějí být krásní a zdraví pro své ženy.

Spojovat estetiku a smysl pro krásu automatiocky s homosexualitou může jen homosexuál. A stejně je to jen novinářská honba za senzací.

Jakub S. 11.1.2008 11:27

Samozřejmě, viz níž já.

Jasně, bylo a je to tak, kamaráde. JS, historik

tom 11.1.2008 16:08

Re: byla snad Leni Reifensthalová homosexuál?

Leni Riefenstahlová

Tom 11.1.2008 7:54

Ten teda musel být pěkně ožralej

Ivo Ivo neměl bys tolik pít

Ivo Fencl 11.1.2008 18:05

Re: Ten teda musel být pěkně ožralej

Pravda, Tome, sem tam pár piv dám (když nepíšu novej román : -), takže někdy zajdem-i s kolegama z Georealu. Ivoš 

Jakub S. 11.1.2008 1:08

Proboha...

Čistému vše čisté. Howgh.

zdeněk 11.1.2008 0:45

i mě připadá Chata v Jezerní kotlině řekněme dosti podivná

Čelt jsem komix a po prvních asi 20 stránkách  jsem řekl že tohle číst nebudu.  Rychlé šípy ano, ale tohle má opravdu takový homosexuální nádech...

Talián 11.1.2008 9:59

Re: i mě připadá Chata v Jezerní kotlině řekněme dosti podivná

Ono je to trochu jinak. Já dělím kluky ( u holek nevím ) na týpky pro fotbal × a týpky pro tenis. Někteří se druží kolektivně a druzí individuálně. Ve věkovém období od 10 do 15 let ( podle své zkušenosti ) vstupují kolektivisté nejčastěji do sportovních klubů, nebo podobných sdružení a jejich cílem je splynout s partou. Individualisté naopak hledají partnera pro své záliby ( rybaření, modelářství ). V tomto věkovém údobí lze najít mnoho chlapeckých dvojic. Tomuto období většinou odzvoní první slečna, ale hezky se na to vzpomíná. Je to doba snů a plánů o přeplutí Atlantiku, nebo zdolání Materhornu. Někteří to ( vyjímečně ) dokážou uskutečnit.

Jura Jurax 11.1.2008 13:07

Re: Re: i mě připadá Chata v Jezerní kotlině řekněme dosti podivná

Docela bych s Vámi souhlasil R^

Ivo Fencl 11.1.2008 18:07

Re: Re: i mě připadá Chata v Jezerní kotlině řekněme dosti podivná

Díky, zajímavé a jak si uvědomuju, je to tak. I. F.

Jakub S. 11.1.2008 22:58

To je velice podnětné, a po zamyšlení

na tom hodně bude! Dík.