25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Psí vrah Čumil 28.4.2008 18:12

Re: Slabé, jako od Goldflama

Ano. Pokorně jest třeba přiznati, že tam chybí slovo prd/el. Bez takového nezle zaujmout dnešního kulturního Historika.

Historik 28.4.2008 17:56

Re: abstrahujme od pana Suchého,

A ona Zagorová ty příjmy neměla? Popřela to někdy? Byla to lež? Pan Suchý by např. mohl ty peníze od Magistrátu Prahy veřejně vyúčtovat, když je dostal z rozpočtu. Zajímalo by mě, jestli by to udělal a samozřejmě v souvislosti s ostatními příjmy svého Divadla Semafor. Pak by se třeba mohlo ukázat, že pan Suchý a Semafor už vyčpěl a lidi jej nechtějí podle slabé návštěvnosti. Jestli má hodně diváků, tak si může pronajmout větší divadlo a na Magistrát a jeho peníze se vykašlat. Kdo mu brání?

Umělci jsou nad společností, která jich není hodna? a může být ráda, že umělci jsou tak milostiví a vezmou od společnosti peníze? Tyto manýry nabrali umělci v době nedávno minulé a je to chyba minulého režimu, že vypěstovala z umělců primadony nad společností a v umělcích tyto manýry, které nám někteří z nich předvádějí a nemohou se jich zbavit. Umělci nehodlají chápat, že doba se změnila a když poptávka po hercích není tak jim nezbude než rekvalifikace a dělat jinou užitečnou práci. Nebo přijdou příště pro peníze na Magistrát se zbraněmi?

klaaarka 28.4.2008 17:54

Re: Re: Zkreslování

No ale na druhou stranu, PROČ dotovat divadla, kam nikdo nechodí ani za lístek za 2 stovky? Nedotovat NIC! Ať se prostě ukáže, kam lidi chtějí chodit a kam ne. A není to jenom o muzikálech. Třeba divadlo Járy Cimrmana je narvané furt.

sociolog 28.4.2008 17:46

nekdosi tady tvrdil, ze drivejsi geniove hudby si na sebe dovedli "vydelat"

Tak napr. Bach za "Brandenbursky Koncert", coz je pro nicky stitici se "vazne hudby" stezejni dilo baroka, od sveho slechtickeho mecenase, ktery si dilo objednal, ani floka. Pana von objednatele myslim z Drazdan dilko nakonec neuchvatilo.

Ze by si pan starosta pan Bem a jeho namestci predstavovali podporu kultury v21. stoleti dle vzoru baroka? Nasi naivni divedelnici vybojovali pred jednou generaci svobodu sobe i nam vsem.

A dnes: dost bylo divadla. Koncime. Napr. hra "Reditele" inscenovana v "Divadle na Zabradli" se nam pratelum Bile a Kratochvila ani trochu nelibi. Nastavuje nam prilis krive zdrcadlo. A v programu je dokonce citovan velky ideolog ODS M. Macek. Co je moc, t je moc. Jsme eficientnejsi nez bolsevik. "Demogracii" si rozbit nedame...

Paris ma mozna mene divadel malych forem na "hlavu obyvatele" nez Praha. A co takhle prijit rovnou s New Yorkem. Pokusili jste se tam nekdy dostat ci zaplatit listek do divadla? A kolik jich je tam na "hlavu obyvatele"? . Amerika, nas vzor? Pane Richtere?

klaaarka 28.4.2008 17:44

Re: Otázka.

R^

Kecal. 28.4.2008 17:22

Re: Otázka.

Musím se ke Šnekovi přidat.R^

Karel 28.4.2008 17:14

Re: Re: Re: Pane Adlere

Ježišmarja, zvolte si s těma svejma názorama jinej nick, nebo to budu muset udělat já!

strejda pedro 28.4.2008 17:08

Re: Otázka

byla zminena divadla neziskovymi organizacemi?

nadšenec 28.4.2008 16:21

kýčovitá kultura

Jen muzikály mají lidé rádi, ostatní divadla zrušte, jen proboha ty muzikály nám nechte. Tam prosím je potřeba dát co nejvíce peněz. A když ostatní divadla budou zrušena - to zbyde na ty krásné muzikály hodně!!!!! Vždyť kulturní člověk chodí pouze na muzikály.

Tak takhle to dopadne modré straky.

Bubik 28.4.2008 15:46

abstrahujme od pana Suchého,

ale je fakt, že argumentace pana Richtera proto němu v televizi mi připomněla ten slavný Jakešův výrok: "Paní Zagorová, je to milá holka, všechno, ale ona už tři roky po sobě bere 600 tisíc každý rok........"

Nějak se neumím smířit s tím, že mi v Praze řídí kulturu Milouš Jakeš jr..........;-€

Bubik 28.4.2008 15:41

Re: Re: Re: Dotace zrušit !!!

protože mu je Richter přidělil ;-PHned poté, kdy Kratochvíl pohrozil magistrátu arbitráží.......

Bubik 28.4.2008 15:39

Re: Re: Re: Dotace zrušit !!!

ony dle současných pravidel (dotace na vstupenku) dostávají dotace převážně ty muzikály. Tedy čistě privátní subjekty.

Bubik 28.4.2008 15:35

Re: Otázka.

Šneku, jestli jste z Prahy, tak už jste zaplatil. Z daní. Připadá na Vás asi  400 milionů (korun) děleno asi 1 milionem (Pražanů).  A zaplatil jste nejen divadlům tzv. neziskovým, ale taky sróčkám soukromých majitelů. Ta nezisková, co měla slíbené víceleté granty, a na nich si před pár lety postavila umělecký záměr, pak utřela hubu. Aniž by se s nimi někdo bavil..........

Pan radní Richter není sám, kdo na radnici nepatří. Ryba (v Praze) smrdí od hlavy.

Šnek 28.4.2008 15:11

Otázka.

Pane Adlere, kolik jste ochoten ze svého přijmu oddělit na malá divadla? 0.5, 1.5 nebo snad 5 procent? Oddělte, co chcete. Je to vaše právo, ale mnoho jiných, mne včetně, nemají chuť oddělit nic a jsou toho názoru, že městští, krajští i státní rozdělovači, se musí setsakra mírnit, když už rozdělují naše daně.

Tahle hra ne kultury milovné lidi je stará a hloupá.

Do divadla půjdu, až se mi bude chtít a pak i zaplatím. Musí mne ale napřed někdo přesvědčit, že to zato stojí. V případě pana Suchého to už dávno není tak jisté.

Historik 28.4.2008 15:09

Slabé, jako od Goldflama

Dost ubohé. Tak na úrovni dnešní tvorby v Semaforu.

Psí vrah Čumil 28.4.2008 14:53

No, kdo se chce zasmát, může si přečíst místo zdejších komentátorů... :-))

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/arnost-goldflam.php?itemid=3285

Historik 28.4.2008 14:10

Opravdu je to zločin proti lidskosti - básník a byl nucen počítat!

Básník a byl nucen počítat! To je uvedeno v článku. Blbější argument jsem ještě neslyšel.

Vyřešil bych to s dotacemi pražským umělcům jednoduše. Všechny pražské umělce bych sezval na větší prostranství, třeba na Strahov (protože umělců je v Praze prý okolo 100 000). Radní Richtr by do stadionu vhodil z vrtulníku inkriminovaných 300 miliónů a umělci sami by se mohli dohodnout, kdo kolik peněz potřebuje. Pan Suchý by tam mohl ostatním vysvětlovat, že on potřebuje nejvíc, protože je to na Semafor, ostatní umělci by to jistě pochopili. A protože umělci jsou údajně beránci (soudím podle jejich řvaní na pražském Magistrátu 24.4.2008), proběhlo by všechno určitě bez komplikací. Pro jistotu bych ale předtím zalarmoval všechny nemocnice v Praze a okolí do stupně nejvyšší pohotovosti.

Psí vrah Čumil 28.4.2008 14:02

Re: Re: Dotace zrušit !!!

PS - a proč se tomu pánovi mají nalévat peníze vstupenkovou dotací?  Není to mrhání penězi poplatníků?

Psí vrah Čumil 28.4.2008 13:57

Re: Dotace zrušit !!!

Ano, na co potřebuje Martin Kratochvíl nějakých osm melounů grantu? Na provoz vzducholodí před ctihodným pražským magistrátem?

vta 28.4.2008 13:38

ó - ta pobouřená ctnost a Vysokospanilomyslnost,

jež se odmítá bavit s barbary!

brabus 28.4.2008 13:32

Re: Re: Dotace zrušit !!!

na muzikály nechodím, protože to pavažuji za pěké s......č.....ky. Ale respektuji, že jsou tady lidé, kteří tam chodí rádi a zaplatí za to. Problém je v tom, že tady ještě pánové divadelníci nevysvětlili, proč mají dostávat dotaze. Jedná se o čistě privátní subjekty a je jejich poviností, aby si sami zajistili přízeň diváků, kteří jim jejich kulturu zaplatí. A věřte, že jsou tady scény, které žádné dotace nepotřebují. Viz divadlo Járy Cimrmana

vta 28.4.2008 13:20

Re: Re: Velmi dobře si vzpomínám na jednu nejmenovanu herku z Vinohrad,

Je nepodstatné, kdy tam Karmpl nastoupil - navíc říkám někde jinde, že ausgerechnet Krampol není můl šálek melty. Ale vzpomínám si velmi dobře, že do Semaforu patřili Šimek s Grossmannem - ještě si pamatuju i živého, byť už bohužel moc nemocného Grossmanna.

Šimek si potom přivedl Sobotu, no... lidi na to chodili. Dokonce iteoretikům srandy to připadalo humorné - prý jako Commedie del arte... Nevím. A pak Nárožnýho a nakonec i Krampola. Byl Šimek bolševik?

Dvořáka si snad přivedl přímo Suchý - kodpak to s ním dělal Kytici, co? Kdopak byl dokonalá Polednice? "Jsem Polednice a ne prase espresso abych chroupal kafe a zapíjel ho horkou vodou!"

V každém případě patřili k Semaforu - a když se jich Suchý zbavil, neměl by fňukat, že neutáhne představení a má poloprázdno. Platit mu "honorář za zásluhy"? Ať dostane důchod jako národní kulturní památka, klidně...

Ale Samafor jak založil - tak i rozložil.

Petr Benes 28.4.2008 13:14

Re: Re: Re: Pane Adlere

S clovekem, ktery chodi na muzikaly Michala Davida a mysli si ze to je jako ta "kultura" asi nema cenu debatovat. Je mi vas lito.

Petr Benes 28.4.2008 13:09

Re: Dotace zrušit !!!

Pak uz vam tam zbudou jen vase oblibene muzikaly z dilny Michala Davida. ;-P

Karel 28.4.2008 13:03

Re: Spousta kecu a proc

ttt mluvíte mi z duše:-)R^R^R^;-D;-D;-D

Karel 28.4.2008 13:02

Re: Re: Pane Adlere

A Vy máte patent na rozum a budete nám určovat, co kulturou je a co není, na co dávat peníze, na co ne... Proč bych měl ze svých daní přispívat na kulturu, když mi stačí ta, která je v těch muzikálech???  Až mi to vysvětlíte, pak se můžeme dále bavit...

hary 28.4.2008 13:02

Suchý

Úroven Semaforu je tragická,Suchý je vyždímaný a nikoho jiného tam nechce pustit,ale aspon si tím křikem proti ODS řekl o pozvánku do uvolněte se prosím a sypte nám prachy a držte huby

sdf 28.4.2008 12:47

Dotace zrušit !!!

Divadelník je člověk jako každý druhý, podniká na volné noze, musí se naučit trošku otáčet. Zadarmo ani kuře nehrabe. kdo si na sebe nevydělá, tak si musí najít ty co na to chodí aby mu to zaplatili.

baltahsar 28.4.2008 12:41

Re: Velmi dobře si vzpomínám na jednu nejmenovanu herku z Vinohrad,

No já se mu zas vůbec nedivil, že se s těmi, co mu tam nasadil bolševik, aby mu to divadlo rozmělnili a posléze třeba převzali, v momentě kdy to šlo rozešel. Zjistěte si něco z toho, jak to divadlo začínalo a kdy se tam procpal soudruh Krampol.

Josef Schweik 28.4.2008 12:32

Bečení jehňátek, hezký!!!!!

Doporučuju si zjistit, jak žili naši velikáni - Mysliveček, , Smetana, Mahler, Dvořák, Suk, Janáček, Martinů,

stačí si uvědomit, že Bach, Mozart, Vivaldi, Beethoven to byli "majkldžeksni" svý doby, že Beaumarchais, Willi Shakespeare, Molliére, to nebyli žádný tuberácký Tylové, ale dobový baviči tehdejších skromnejch mas.

Opereta? to byla diskotéka devatenáctýho století, díky Štrausovi můžem uchopit dámu za pozadí, obrazně řečeno.

Dneska se to zvrhlo v opak - nejdřív nás živte, pak budem něco dělat. Prohráváme v konkurenci s jinejma odvětvíma "kultůry" i komerce, tak nám to dpolaťte, protože mírá duševna společnosti se měří počtem Tylů na hektar.