28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Čech 28.4.2008 18:34

Re: Re: Slabé, jako od Goldflama

Nesmíš ostatní lidi soudit podle sebe, Čumile.

Psí vrah Čumil 28.4.2008 20:23

kdepak, já soudím podle Čechů a Historiků

A dalších mudrlantů mezi zdejšími komentátory.;-P

baltahsar 28.4.2008 20:27

Re: kdepak, já soudím podle Čechů a Historiků

No musíš bejt optimista, strécu -- spousta lidí má něco užitečnýho na práci, a tudíž sem nepíšou ;-)

Psí vrah Čumil 28.4.2008 21:06

Re: Re: kdepak, já soudím podle Čechů a Historiků

Jo, to je pravdivá naděje. Ale pitomce jako by se rovnou shazovali...;-D

dvd 28.4.2008 21:50

Jo

hlavně z ČRo Brno

Historik 28.4.2008 14:10

Opravdu je to zločin proti lidskosti - básník a byl nucen počítat!

Básník a byl nucen počítat! To je uvedeno v článku. Blbější argument jsem ještě neslyšel.

Vyřešil bych to s dotacemi pražským umělcům jednoduše. Všechny pražské umělce bych sezval na větší prostranství, třeba na Strahov (protože umělců je v Praze prý okolo 100 000). Radní Richtr by do stadionu vhodil z vrtulníku inkriminovaných 300 miliónů a umělci sami by se mohli dohodnout, kdo kolik peněz potřebuje. Pan Suchý by tam mohl ostatním vysvětlovat, že on potřebuje nejvíc, protože je to na Semafor, ostatní umělci by to jistě pochopili. A protože umělci jsou údajně beránci (soudím podle jejich řvaní na pražském Magistrátu 24.4.2008), proběhlo by všechno určitě bez komplikací. Pro jistotu bych ale předtím zalarmoval všechny nemocnice v Praze a okolí do stupně nejvyšší pohotovosti.

hary 28.4.2008 13:02

Suchý

Úroven Semaforu je tragická,Suchý je vyždímaný a nikoho jiného tam nechce pustit,ale aspon si tím křikem proti ODS řekl o pozvánku do uvolněte se prosím a sypte nám prachy a držte huby

sdf 28.4.2008 12:47

Dotace zrušit !!!

Divadelník je člověk jako každý druhý, podniká na volné noze, musí se naučit trošku otáčet. Zadarmo ani kuře nehrabe. kdo si na sebe nevydělá, tak si musí najít ty co na to chodí aby mu to zaplatili.

Petr Benes 28.4.2008 13:09

Re: Dotace zrušit !!!

Pak uz vam tam zbudou jen vase oblibene muzikaly z dilny Michala Davida. ;-P

brabus 28.4.2008 13:32

Re: Re: Dotace zrušit !!!

na muzikály nechodím, protože to pavažuji za pěké s......č.....ky. Ale respektuji, že jsou tady lidé, kteří tam chodí rádi a zaplatí za to. Problém je v tom, že tady ještě pánové divadelníci nevysvětlili, proč mají dostávat dotaze. Jedná se o čistě privátní subjekty a je jejich poviností, aby si sami zajistili přízeň diváků, kteří jim jejich kulturu zaplatí. A věřte, že jsou tady scény, které žádné dotace nepotřebují. Viz divadlo Járy Cimrmana

Bubik 28.4.2008 15:39

Re: Re: Re: Dotace zrušit !!!

ony dle současných pravidel (dotace na vstupenku) dostávají dotace převážně ty muzikály. Tedy čistě privátní subjekty.

Psí vrah Čumil 28.4.2008 13:57

Re: Dotace zrušit !!!

Ano, na co potřebuje Martin Kratochvíl nějakých osm melounů grantu? Na provoz vzducholodí před ctihodným pražským magistrátem?

Psí vrah Čumil 28.4.2008 14:02

Re: Re: Dotace zrušit !!!

PS - a proč se tomu pánovi mají nalévat peníze vstupenkovou dotací?  Není to mrhání penězi poplatníků?

Bubik 28.4.2008 15:41

Re: Re: Re: Dotace zrušit !!!

protože mu je Richter přidělil ;-PHned poté, kdy Kratochvíl pohrozil magistrátu arbitráží.......

Psí vrah Čumil 28.4.2008 18:15

Re: Re: Re: Re: Dotace zrušit !!!

Neříkejte, Bubíku. A proč mám svými penězi subvencovat SOUKROMÝ podnik pana KratochvÍla? Neměl by pan radní Richter přispět také nějakou tou veřejnou korunou na pražský erotický průmysl? Je to nakonec taky divadlo, že...

Josef Schweik 28.4.2008 12:32

Bečení jehňátek, hezký!!!!!

Doporučuju si zjistit, jak žili naši velikáni - Mysliveček, , Smetana, Mahler, Dvořák, Suk, Janáček, Martinů,

stačí si uvědomit, že Bach, Mozart, Vivaldi, Beethoven to byli "majkldžeksni" svý doby, že Beaumarchais, Willi Shakespeare, Molliére, to nebyli žádný tuberácký Tylové, ale dobový baviči tehdejších skromnejch mas.

Opereta? to byla diskotéka devatenáctýho století, díky Štrausovi můžem uchopit dámu za pozadí, obrazně řečeno.

Dneska se to zvrhlo v opak - nejdřív nás živte, pak budem něco dělat. Prohráváme v konkurenci s jinejma odvětvíma "kultůry" i komerce, tak nám to dpolaťte, protože mírá duševna společnosti se měří počtem Tylů na hektar.

ubu 28.4.2008 21:43

Re: Bečení jehňátek, hezký!!!!!

za svou práci dostali slušně zaplaceno. Zjistěte si to

Domočech 28.4.2008 12:30

Ať si pražská kulturní fronta ODS užije. Dýchala pro ni desetiletí. Teď je posílána do penze.

A tak to má být.

vta 28.4.2008 12:12

Velmi dobře si vzpomínám na jednu nejmenovanu herku z Vinohrad,

kterak si v 90. na jaře v TV pochvalovala, že teď už nebudou muset hrát pro svozové publikum, pro ty burany, které tam navezli z nějakého JZD. To bylo poprvé, kdy jsem řval na obrazovku. A tu nejmenovanou krávu jsem proklel, aby hrála už jen pro ty, ke kterým ji srdce táhne. Když jsem ji pak viděl, jak se snaží v Tovaryšstvu Ježíšovu uhrát  skoroprázdné hlediště (a ve Vinohradském mají nějaké jeviště - to ta prázdnota přímo duněla), říkal jsem si, že bych měl být asi s kletbami opatrnější.

Ne že by mi jí bylo líto. Za kus hovězího ji považuji ještě teď.

Co má Suchý co vykládat o Semaforu? Suchý Semafor rozehnal - hned v 90. si svolal schůzi a všechny, kteří nepatřili do jeho ansámblu - Šimka, Krampola, Dvořáka, Sobotu... vykopl. Zbyli on, Molavcová a obměňovaná tlupa zaměnitelných dívek. A představení založená na starých (dobrých) písničkách, pár nových (nejlepších tam, kde Suchý vykrádal sám sebe) a fórech u nichž jsem se nemohl zbavit dojmu, že jsem je ž někdy (nejednou) slyšel.

Pak se ještě nechal přesvědčit, že mu restitut pasáže Alfa Semafor zrekonstruuje - a nechal se pitomě vyšoupnout. Restitut mu podle očekávání nakašlal, zřídil tam cosi lukrativnějšího a S+M kočovali dokud jim Magistrát nezrekonstruoval jiné divadlo.

Semafor měl být původně SEdm MAlých FORem - ne exhibiční místo jednoho herce dávno po zenitu...

baltahsar 28.4.2008 12:41

Re: Velmi dobře si vzpomínám na jednu nejmenovanu herku z Vinohrad,

No já se mu zas vůbec nedivil, že se s těmi, co mu tam nasadil bolševik, aby mu to divadlo rozmělnili a posléze třeba převzali, v momentě kdy to šlo rozešel. Zjistěte si něco z toho, jak to divadlo začínalo a kdy se tam procpal soudruh Krampol.

vta 28.4.2008 13:20

Re: Re: Velmi dobře si vzpomínám na jednu nejmenovanu herku z Vinohrad,

Je nepodstatné, kdy tam Karmpl nastoupil - navíc říkám někde jinde, že ausgerechnet Krampol není můl šálek melty. Ale vzpomínám si velmi dobře, že do Semaforu patřili Šimek s Grossmannem - ještě si pamatuju i živého, byť už bohužel moc nemocného Grossmanna.

Šimek si potom přivedl Sobotu, no... lidi na to chodili. Dokonce iteoretikům srandy to připadalo humorné - prý jako Commedie del arte... Nevím. A pak Nárožnýho a nakonec i Krampola. Byl Šimek bolševik?

Dvořáka si snad přivedl přímo Suchý - kodpak to s ním dělal Kytici, co? Kdopak byl dokonalá Polednice? "Jsem Polednice a ne prase espresso abych chroupal kafe a zapíjel ho horkou vodou!"

V každém případě patřili k Semaforu - a když se jich Suchý zbavil, neměl by fňukat, že neutáhne představení a má poloprázdno. Platit mu "honorář za zásluhy"? Ať dostane důchod jako národní kulturní památka, klidně...

Ale Samafor jak založil - tak i rozložil.

Pamětník 28.4.2008 11:59

Adler, Adler,

nejsou voni mešuge?  Kšeft je kšeft, to jako správnej žid nevěděj?

Tak jakýpak dotace?

sociolog 28.4.2008 12:02

Re: Adler, Adler,

To jenm rasisti nerozlisuji mezi kseftem a kuturou. A snazi se oboji zlikvidovat.

brblal 28.4.2008 11:40

Pane Adlere

česky orle,v minulých dnech bylo ve sdělovacích prostředcích uvedeno,kolik divadel a divadélek je v Praze a kolik v Paříži.V Paříži je jich asi o 40 více nežli v Praze,ovšem,o kolik má Paříž více obyvatel nežli Praha?Prostě když je v nějakém oboru podnikání přetlak,musí končit ti,kteří neumí svého konzumenta uspokojit.Tak to prostě bývá.Také jste se zmínil o filmu,že bylo dobré jej ihned po sametu odstřihnout od peněz a státu.Po II.světové válce měl Beneš opačný názor a jednu z prvních věcí bylo filmové ateliery zestátnit.Možná právě proto tam vznikaly kvalitní díla oproti dnešku.A ještě poznámečka:sám podnikám a žádnou dotaci jsem od státu za těch 2O let nedostal.Proč by měla mít výjimku pochybná kultura???

sociolog 28.4.2008 12:00

Re: Pane Adlere

Ja nevim, zda si kdy byl v divadle. ALE POKUD SE DOSTAT NA PREDSTAVENI TREBA V DIVADLE NA BEZ ZABRADLI, , ANIZ BY SIS NEOBSTARAL ISTKY PREDTIM.

Kdybys tak ucinil tak bys vedel, ze neni duvodu, nicit divadelni kulturu Prahy a okoli nejakymi ekonmi, kteri chodi leda tak na Bilou, ktera pry chce koupit Divadlo v Karline. A mozna, ze i to je duvodem cinnosti pana Richtera. Aby ta cena, kterou nasi ve stne mire zikuchtivi jak nekulturni "nabizeci" musikalu , byla v dusledku krachu so nejnizsi.

To nejdulezitesi pan Adler ovsem opominul. Nase revoluce zacla v divadlech. Coz nemame ani spetku ucty k civilni kurazi lidi, kteri to za nas na sebe vzali, abychom mohli zit, i kdyz castu zcela bezduche (proti gustu zadny disputat) - svobode.

hanzal 28.4.2008 12:15

Re: Pane Adlere

Pokud si myslíte, že zrovna Semafor a pan Suchý je pochybná kultura tak to jste pěknej magor. Jako soudruh radní Richter

Karel 28.4.2008 13:02

Re: Re: Pane Adlere

A Vy máte patent na rozum a budete nám určovat, co kulturou je a co není, na co dávat peníze, na co ne... Proč bych měl ze svých daní přispívat na kulturu, když mi stačí ta, která je v těch muzikálech???  Až mi to vysvětlíte, pak se můžeme dále bavit...

Petr Benes 28.4.2008 13:14

Re: Re: Re: Pane Adlere

S clovekem, ktery chodi na muzikaly Michala Davida a mysli si ze to je jako ta "kultura" asi nema cenu debatovat. Je mi vas lito.

vta 28.4.2008 13:38

ó - ta pobouřená ctnost a Vysokospanilomyslnost,

jež se odmítá bavit s barbary!

Karel 28.4.2008 17:14

Re: Re: Re: Pane Adlere

Ježišmarja, zvolte si s těma svejma názorama jinej nick, nebo to budu muset udělat já!