24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

KULTURA: Pálení čarodějnic

A řekněme si hned na úvod, že pojem „pálení čarodějnic“ není na místě, protože bychom správně měli říkat „pálení proti čarodějnicím“, i když bývá zvykem umístit do středu ohniště slaměnou figurínu a nechat ji shořet.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. David 18.4.2017 11:01

Kurňa, kurňa...

Tak jen furt bádám, jaká je časová korelace od svatební noci s něžnou nevěstinkou, po bod na ose "x", kdy se nevěstinka transmutuje v čarodějnici? Ono je to plíživé, něžná nevěstinka začíná, od prvního zmateného libida, nabývat pozvolna dominance salámovou metodou, ukrajuje Váš páteční mariáš pábením na páteční sexuální jinotajné hrátky, potom i napadne Vaše aktivity v sobotu na podzim výkon práva myslivosti, jinak v neděli fotbal se sousední vesnicí, v týdnu sušení hadic v místní hasické zbrojnici, zasedání v obecní radě, místo erteplí by raději v zahrádce viděla tulipány. Kdybych byl mladej gymnasista, napsal bych o tom esej, či úvahu, "Proč je vlastně 30. dubna zvolen za svátek pálení čarodějnic". Holt přelom, první máj, hrdličin hlas, zval ku lásce hlas... Nikoliv, "nezul sis boty" dědku Ty prasáku, umyla jsem podlahu... Myslíte, že bych na toto téma u "madurídy" v CERMATU slohově uspěl? Jsem sice starej matematik, gramatika je sice také matematickou kategorií, ale výrokovou logikou vládnu více, než vyjímkami v gramatice nastavené "ouřadem" party jazykozpytců. Kurňa, slohová práce na 250 slov, to je ale vejvar. Ad absurdum, téma, madurídy", Popište teorii relativity: "Kdo umí, umí. Kdo neumí, čumí. E=m*c**2. E=energie, m=hmota, c=rychlost světla. *(1) odkaz na mou maturitní práci ve fyzice" (tak bych jako maturant reagoval". Snad logické, 250. slovy se to nedá vyjádřit, takže, co se bude dále od blbů z CERMATU dít (konjunkce dvou prací, k jedné nebudu tlachat, druhou vyjádřím komplexně? Beru to hypoteticky, ale kdo bude v CERMATU hafem hodnotitelů? Kšeft všech kšeftů, kdo na tu pitomost kejvnul? Kobyla Valachová asi, baba čarodnějnického niveaux, juristka, nikolivěk kantorka. A proto čarodějnice alegoricky pálíme, abychom alespoň se očistili od reálných pizd, které společnosti znepříjemňují život.

R. Langer 18.4.2017 6:23

Jo jo, pohanský zvyk byl pálení proti čarodějnicím, zatímco zdokonalený křesťanský zvyk bylo rovnou pálení těch "čarodějnic". A platí dodnes.

J. Sova 18.4.2017 9:41

Re:

Ex 22,17 Čarodějnici nenecháš naživu.