19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

KULTURA: Kterak dva z Beatles málem k osvícení přišli

Před padesáti lety se toho událo hodně: Richard Nixon se stal prezidentem USA, Willy Brandt kancléřem Německa a Gustáv Husák generálním tajemníkem ÚV KSČ.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Salajka 28.3.2019 10:15

Vrah

Lennona podle některých psychiatrů střílel, protože zpěváka považoval za zosobnění falše ve společnosti potom, co vyhlásil, že Beatles jsou slavnější než Ježíš.

Pravdou ale je, že přes zuřivé životní tempo jakým žili a bohatství, kterým byli obklopeni, byli vždy sociálně citliví a uvěřitelní. Je mnoho jejich imitátorů, ale málo se píše o koncertu pro Bangladéš o mírových aktivitách, o tom jak všem kolem sebe pomáhali, až Apple zkrachoval. Komu dneska uvěříte, když bude zpívat o Starém olezlém muži, Lucce na nebi posetém diamanty, o tom, co se děje na ulici Penny Lane. Málo se píše o tom, jak trpěli při vystoupení na stadionech, protože se tam ztrácel smysl jejich sdělení a sami se stávali zbožím.

Ve všem hledali duchovno a snažili se jít pod povrch. Poctivě se seznamovali nejen s východními naukami, ale i křesťanstvím a nevyhnuli se satanismu . Dneska se takové hledání nejčastěji užívá jen jako marketingový tah.

B. Carina 29.3.2019 23:35

Nejen hledání osvícení, ale i ten boj za mír, rozšafná filantropie, zelená filosofie je základním kamenem marketingového úspěchu. Kdo nefilosofuje, nefilantropuje, nebojuje a nezelení, jakoby v showbyznysu nebyl.