19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

KULTURA: Cena samozvanců

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Janička 4.7.2007 7:16

To nej

jasně

Brk 3.7.2007 9:04

Topolčany

 Ten pogrom snad vyhlásil v kostele místní farář, který vůbec nebyl potrestán. 

promirul 3.7.2007 8:53

Cena samozvanců

Paní Šustrová,známá protřelá redaktorka,hovoříté o Ceně samozvanců,jako byste neviděla a nevěděla, že takovéto akce provádějí ČT,Nova i Prima,jako na pásu.Udělují si ceny mezi sebou,ať jsou to herci,režiséři a všichni další rádoby umělci.Někdy se to ztratí ale většinou je to ubohoučké.

jiří s 3.7.2007 10:48

Re: Cena samozvanců

Vtip je v tom, že tato cena se tak přímo jmenuje, ostentativně se k samozvanectví hlásí. Kdybyste četl článek pořádně, věděl byste to. Zesnulý Nikolaj Stankovič byl opravdový kritik, ne promotér, jako někteří redaktoři v masových médiích, a zároveň měl značný smysl pro humor. Svou cenu uděloval tomu, kdo splňoval jeho kritická hlediska, na protest proti Českému lvu a spol., kteří podle něho byly udělovány za líbivé, ale umělecky podprůměrné filmy. Například se mu velmi nelíbil Kolja.

vládík 3.7.2007 16:46

Re: Cena samozvanců

Stačí číst. Článek zřejmě ceně fandí. Takže "Cena samozvanců" je název pochvalný.   Ach jo: opravdu mnoho z nás kdysi naučili nemyslet.

michal 3.7.2007 8:11

mejlo

ale to je stará vesta, Židé totiž vynalezli všechno, především sovětší židé, že...no, nakonec ten článek mluví o antisemitismu jako obecném problému...

Mejla 3.7.2007 7:55

Pro autorku a pro kobylku Lajdu. Článek je poněkud povrchní a snad i filmy,

příliš zjednodušující historii. V Katyni zdaleka nebyli zavražděni jen polští důstojníci či váleční zajatci, ale velká část skutečné elity Polska. Byli tam i profesoři, vysocí úředníci atd. přesně dle bolševické ideologie zlikvidovat pilíře polského národa. A ještě něco - Němci se dodnes omlouvají, již po desítky let, za zločiny svých bývalých vůdců a svého národa za nacionálního socialismu. Ještě jsem však nikdy neslyšel jedinou omluvu za zvěrstva způsobená "vynálezem" - internacionálním socialismem, přestože počet jeho obětí je vyšší než počet obětí nacistů a dodnes nemá konce. Že by to bylo tím, že internacionální socialismus vynalezli Židé ?

RT 3.7.2007 10:35

Re: Pro autorku a pro kobylku Lajdu. Článek je poněkud povrchní a snad i filmy,

Hlavně to byl Marx s Engelsem a císařským Německem vydatně podporovaný Lenin, který to začal organizovat ze Švýcarska. 

jiří s 3.7.2007 10:40

Re: Pro autorku a pro kobylku Lajdu. Článek je poněkud povrchní a snad i filmy,

Pravdu máte oba, vy i autorka. Byli to důstojníci - profesionální vojáci i záložáci. A záložními důstojníky byli vysokoškolsky vzdělaní lidé, intelektuální elita národa.

www racek 3.7.2007 12:38

Re: Pro autorku a pro kobylku Lajdu. Článek je poněkud povrchní a snad i filmy,

no, do katyně němci pozvali i řadu novinářů, např. tam byl i takový miroslav ivanov, spisovatek literatury fakt. slyšel jsem ho někde na besedě asi v roce 1986 o tom vyprávět, na přímý dotaz odpovídal přímo, zdálo se mu to prý velmi přesvědčivé.

ne ani počtem mrtvol, to by byla jen taková průmerná vraždička v rámci války, ale koho tam zlikvidovali, proč a jakým způsobem. válečné zajatce. hnusná věc.

Kobylka Lajda 3.7.2007 20:29

Re: Re: Pro autorku a pro kobylku Lajdu. Článek je poněkud povrchní a snad i filmy,

Rozhodně byl při otevírání katyňských hrobů přítomen spisovatel František Kožík!

Kobylka Lajda 3.7.2007 20:33

Re: Re: Pro autorku a pro kobylku Lajdu. Článek je poněkud povrchní a snad i filmy,

Miroslav Ivanov je narozenr. 1929. není možné, aby se účastnil odhalení Katyně, to by musel mít sotva  13 let. Jde pravděpodobně o záměnu. Katyň navštívil František Kožík a měl napsat nějakou tendenční zprávu do protektorátního tisku. Myslím, že po válce měl z toho i nějaké nepříjemnost, svou účast potvrdil až v době perestrojky, kde se celá aféra zveřejnila.!!!!

cca 3.7.2007 7:29

ten dokument

o pogrome v Topolčanech běžel za poslední půlrok/?/ na ČT 2x

Kobylka Lajda 3.7.2007 7:48

Re: ten dokument

Jé, já jsem tele, já to viděla - ale já bych uvítala, kdyby byl takový putovní festival - všechny podobné filmy pohromadě! Ono přece člověku něco uteče. Díky!;-D;-D

Kobylka Lajda 3.7.2007 7:13

Děkujeme!

Jsem z malého provinčního města - o to víc prahnu po informacích tohoto druhu. Teď jde jen o to, aby se tyto cenné filmy dostaly mezi lidi, budeme je moci vidět i my, vzdálení od centra? Děkuji za tento kulturní počin, za filmy, které doplní mezery ve zdeformované historii, kterou naše generace musela přijímat jako pravdu a někdy i věřila, že to pravda je. Pokud bych stála někomu za odpověď, moje adresa je VerkaVerkovata@seznam.cz.  A do našich zákonů by měl být vtělen ten o popírání zločinů KOMUNISMU. A i se sankcemi, protože vágní znění - že komunitická ideologie je zločinná - nevede k řešení problému naší minulosti. Velice děkuji za článek i organizátorům tohoto festivalu, jehož hodnota neodezní se smotáním červeného plyšového koberce pro V.I.P., jako v  Karlových Varech!!R^R^VV>->-

EW 6.7.2007 0:30

Re: Děkujeme!

Ja bych rekla, ze hlavnim problemem nasi minulosti i soucasnosti je to, ze v jednom kuse prepisujeme sve dejiny, abychom na ne a na sebe mohli jeste lepe plivat. 

T.Fiala 16.7.2007 17:53

Re: Re: Děkujeme!

Přepisování je esencí. Přepisování. Připisování. Propisování. Předpisování. Pro psí setkání. Prosí nezvaní. Přeci nežvaní. První poznání. Přijdi nezvaný. Prdy zavání. Parmazány. Pravdyzáni.