18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

KNIHA: Spor srdce a rozumu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
StandaU 18.6.2006 12:24

Dobrý den,

Tento citát vystihuje naší dobu, "Neštěstím hlupáka jest, pokud si zvolí nevhodné povolání, úřad, zemi a špatné obcování.“ Mnozí z nás by měli se seznámit s dílem Komenského, proto že pouze potom o něm a o jeho díle přestanou vyprávět bludy. Mnozí o Komenském velmi rádi říkají, že je učitel národů, ale k němu do školy by zcela jistě chodit nechtěli.

Sýček 17.6.2006 17:34

Jen bych připomenul,

že zásadu, "Čí je království, toho i víra.", začli uplatňovat nejprve protestanské církve. Při povolání Bedřicha Faltského na Český trůn došlo k první vlně emigrace - katolíci včetně záborů majetku světského i církevního. Bedřich Faltský byl Kalvínovec a ukázku Kalvinistické tolerance si může kdokoli prohlédnout v katedrále svatých Víta, Václava a  Vojtěcha - pozurážené nosy na plastikách panovníků, stavitelů a svetců. Byla to bolestná doba. Češi (obyvatelé zemí koruny České) měli tehdy pověst náboženských fanatiků. Nenašel jsem doklad o tom, že by proti tomuto násilí a vyhánění protestoval někdo z humanistů na odbojné straně Stavovských Čech, ani biskup Komenský.

www.andele-svetla.cz 17.6.2006 15:20

Duchovní Srdce vyřazující LÁSKU

Duchovní Srdce vyřazující LÁSKU, poklad Stvořitele Prvotního všeho a všech, který máme střežit, rozvíjet a opatrovat. Naše otevřená Srdce zaplavují okolí nekonečnou láskou a tak mění celý svět. Otvírejte proto svá Srdce svým citem a láskou a objevte v sobě celý Vesmír, neboť skrze toto otevřené Duchovní Srdce probíhá komunikace a Anděly Světla. Toto je pravý zázrak Lásky, který máme provádět zde na Zemi. Nekonečný Vesmír našeho Otce a myriády Andělů Světla jsou nám ku pomoci, začněte proto milý právě teď. ( Duchovní srdce = 4. čakra – NACHÁZÍ SE VE STŘEDU NAŠÍ HRUDI. ). Více na našem webu ( místo jména ) – obrázek 2259. )

Ryba 19.6.2006 15:53

Re: Duchovní Srdce vyřazující LÁSKU

vy jste nějaká divize Vesmírných lidí, nebo jste nějací nezávislí magoři?