24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

KNIHA: Příšerná hostina

Proklamuje sice časovou přelomovost i na přebalu, ale už na straně 37 si v poklidu čteme děsivou Lenku neboli báseň A. J. Puchmajera z roku 1795; přičemž je výběr sestaven chronologicky. - A co našla objemná antologie v naší kotlině ve čtyřech stoletích předtím? Něco málo ano, ale tyto hrůzy lze charakterizovat čtyřmi jmény Viktorin Kornel ze Všehrd, Komenský, Mikuláš Dačický z Heslova a Bohuslav Balbín. Pátým mužem dávna je pak J. F. Beckovský (1658-1725), i čteme úryvek z jeho Poselkyně starých příběhů českých.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Fencl 25.5.2023 11:01

Ad pan Písařík: Dobrý nápad. Souhlasím. I já mám některé kingovky audio nebo Kmotra od Kaisera. Jde poslouchat i při řízení. Osobně ale při poslechu neudržím zcela pozornost. Někdy. Nelze taky popřít, že dobrý čtenář (to nemluvím o sobě) letí očima rychleji, než čte čteč. Ale... V knize někdy přeskakuji, při poslechu ty přeskoky mohou být rovny chvílím, kdy neposloucháme.

L. Písařík 25.5.2023 8:08

Je mi přes 80 a přiznám, že raději poslouchám než čtu, už mám docela slušnou audio knihovnu i když i knihy na čtení v kompu mám taky. Obrovská výhoda - úspora prostoru - kromě toho máme už víc než 600 knih a hledat mezi nimi to, kterou chcete, je dost obtížné. Tak mně docela ta počítačová doba těší.

T. Hamet 24.5.2023 23:09

Tak jo, objednal jsem si to. Jestli se mi to nebude líbit, tak Jim pošlu frakturu.