20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

KNIHA: Mašíni jinak

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tomas 30.7.2008 21:21

Každej mrtvej komunista

Každej mrtvej komunista dobrej komunista :-)

Quetzal 5.3.2006 1:19

Gentleman jinak: (dokončení) a oprava

... až ho třeba Hitler, v rámci čištění středoevropského prostoru pošle někam za Ural na otrockou práci. .... kristepane, jakou práci mi dalo, abych nebyl sprostý!!!!! Grrr.
Quetzal 5.3.2006 1:17

Gentleman jinak:

S klidným svědomím můžu označit Gentlemana za typického předposraného Čecha (napsal to určitě starší cca 20 let) s hypetrofovaným nedostatkem smyslu pro čest, který se pro své vlastní pohodlí a knedlo vepřo nejen vzdá své svobody ale nejspíš by práskl i svou babičku, že poslouchá BBC. Jak značně naivní takový přístup je pozná teprve, až ho třebaaHitlvvrodnocení událostí své doby.
jirka 4.3.2006 9:58

Výchova chlapců v Čechách

 Nevážený gentlemane! To, co jste zplodil do včerejšího NP, znevažuje celé jeho krédo. Považovat syny plukovníka Mašína za oběti jeho výchovy, to je vrchol zhovadilosti.Kdyby v tomto národě byla jenom desetina otců vychovávajících své syny tak jako plukovník Mašín,neexistoval by Mnichov, neexistoval by únor 48 a srpen 68 by také nedopadl tak jak dopadl.
 Tento národ ale ve své předposranosti dokáže pouze vyjadřovat svou loajalitu narvaným Václavákem,ať je to po heydrichiádě nebo při prvomájových "veselicích". Člověk se až musí hanbit za vlastní národ,když  ho porovná třeba s hrdintvím Finů proti rusáckým okupantům.
 Pročetl jsem si celou diskusi k tomuto "článku" a pocit hanby ve mně zhoustl.(Omlouvám se všem světlým výjimkám.) Nebudu už na žádný příspěvek reagovat, je to celkem zbytečné, kolaborant a fízl zůstane kolaborantem a fízlem, slušný člověk zase slušným člověkem.
 Jenom mne zaráží, že v takovém kvantu přispěvovatelů jsem narazil jenom na pár, kteří se "přiznali" k tomu, že četli onu diskutovanou knihu Barbary Masin. O tom,že by si někdo přečetl knihu Oty Rambouska "Jenom ne strach", nebo dokonce knihu Jana Nováka "Zatím dobrý" (mimochodem oceňenou jako Kniha roku2004),jsem nenarazil ani na jedinou zmínku.
 Gentlemanovi bych specielně doporučoval onu "Zatím dobrý", tam by se totiž dozvěděl vše o výchově synů plukovníka Mašína.
 Ale pro něco jeho článek přece jenom byl dobrý. Pokud se totiž v takovéto míře o takovémto tématu diskutuje, je to pořád lepší než kdyby se setkal s pouhou lhostejností.
Cruton 4.3.2006 15:30

Další kazatel

Zbožňuji kazatele, kteří kritizují český národ za připosranost a sami připosraně zasílají komentáře až když je inkriminovaný článek v archivu a nehrozí jim tak konfrontace s jinými diskutujícími.
Mysch 4.3.2006 18:41

napodobne.

Cruton 4.3.2006 20:16

Re: napodobne.

Na rozdíl od "statečného jirky" jsem se k problematice Mašínů vyjadřoval, když byl článek aktuální, kdy se k němu vedla diskuse a kdy se dalo předpokládat, že svůj názor budu muset obhajovat. "Statečný jirka" s prezentací svého názoru čekal až bude článek přesunut do archivu a čtenáři o něj ztratí zájem. To by mi ještě tak nevadilo. Ale nadzvedlo mne, že člověk, který použil tak zbabělý postup nám tu chce kázat o předposranosti českého národa.
jirka 6.3.2006 7:32

Re: Re: napodobne.

 Potrefená husa řádně zakejhala. Pro tebe je zřejmě nepředstavitelné, že někdo nemá nic jiného na práci než číst tvoje a gentlemanovy přiboudlé názory.Astronomové mají zřejmě vyřešen svůj největší problém,totiž kde je střed vesmíru. Jsi to ty!
Cruton 6.3.2006 18:52

Re: Re: Re: napodobne.

Nikdo Vás nenutí číst "přiboudlé" názory. Nikdo Vás nenutí na ně reagovat. Ale když v příspěvku na někoho zaútočíte, tak se nedivte odvetě.
Josef 4.3.2006 19:27

Re: Výchova chlapců v Čechách

Take lituji toho, jak se tato debata nakonec zvrhla. Spousta pathetickych, velkych vyroku a k tomu, ze by se zde analysovalo, zda-li Masinove byli skutecni hrdinove v boji za svobodu, k tomu jsme se ani nedostali. Podle meho nazoru to byli spise obycejni vrazi, kteri kolem sebe mlatili napravo na levo, hlava nehlava.  
Zlý kukuč 4.3.2006 20:54

Re: Výchova chlapců v Čechách

Mašínofilové jsou prostě zvláštní. Zatímco u Mašínobijců je jasným motorem jejich názorů vesměs prokomunistická prorežímní minulosti, Mašínofilové si léčí nějaký mindrák.
Jako by na stupnici mezi Vrah a Hrdina nebylo nic mezi.
Mašínofilům doporučuji román Victora Hugo "Devadesát tři". Pochopí, že případ Mašínů není nic nového pod sluncem.
Mysch 6.3.2006 21:00

ale takovej

maschinenführer, ten musi bejt vzdycky ok.
Elis 24.6.2008 23:02

Re: Výchova chlapců v Čechách

nechci být sprostá, ale budu. aby ses neposral. ten článek vystihuje vrahy Mašíny v, tak , jak si to zaslouží..Já tleskám.. Je to objektivní názor od autora článku.

samet jak vystrizenej 4.3.2006 0:58

kosile modra - srdce rude

To by byl narez - Veskrna v tmavomodre svazacke kosili! Todle je nejlepsi z cele knihy: "Mašín vzpomíná, jak měl Havel chodit v modré svazácké košili a cosi oslavného recitovat." Fotka Veskrny v ty modry kosili by byla samet jak vystrizenej!!!
jan.rezak 3.3.2006 22:18

Mašínové jsou sprostí loupežní vrazi.

Četl jsem příspěvek vraha Paumera - mrzí mě, že jsem ty jeho žvásty neslyšel osobně - mohl jsem mu plivnout do ksichtu už na náměstí. Takže tak činím teď alespoň symbolicky. Bohužel to je to jediné, co mohu pro tyhle zrůdy bez svědomí udělat.
van 3.3.2006 22:35

Re: Mašínové jsou sprostí loupežní vrazi.

Četl jsem názor, se kterým se plně ztotožňuji - MAŠÍNY DOKÁŽU POCHOPIT, ALE NIKDY OBDIVOVAT A NEBO OSPRAVEDLŇOVAT. Ze všech hledisek, práva, lidskosti i "třídního" boje zůstanou pro většinu nároby VRAHY, jejich činy nejsou hrdinství - jsou chladnokrevné vraždy, na úrovni arabů co odříznou hlavu rukojmím před kamerou.
Quetzal 5.3.2006 1:26

Re: Mašínové jsou sprostí loupežní vrazi.

Tak vy jste si ten komunismus zasloužil, a zasloužil byste i exportovat do Severní Koreje.
Elis 24.6.2008 23:10

Re: Mašínové jsou sprostí loupežní vrazi.

Je fakt, že to jsou zrůdy a Topolánek je vyznamená..Fuj..Jací hrdinové? ptám se , pouze vrazi. Dělali to všechno ve svůj prospěch.Ty hloupé příspěvky typu..... Hrdinové , dělali to pro nás ..Broboha, co, že vraždili?? Je to hnus, oslavovat vrahy..

A.S. Pergill 3.3.2006 22:00

Jsem toho názoru,

že proti nelegitimním a zločinným režimům, jaký byl předtím nacistický a za Mašínů komunistický se má bojovat všemi prostředky, které jsou po ruce. Kritériem je jen a jen efektivita toho boje, žádná "morálka" tu nemá význam. Z tohoto hlediska lze Mašínům vytýkat maximálně to, že mohli při kvalitněji promyšlené a naplánované akci nadělat komunistickému režimu větší škody (a řekněme, že alespoň podle Gentlemanovy recenze, tu knihu jsem nečetl, měli právě zde největší nedostatky). Rozhodně bych jim nevyčítal ani usmrcení pokladníka (musel to být důkladně prověřený a spolehlivý "kádr"), ani policisty (kdo takto podporoval režim KSČ byl automaticky zločinec). Nedá se jim vyčítat ani ta střelba na hasící lidi - ten stoh zapálili proto, aby shořel a tomu hašení se dost dobře jinak zabránit nedalo.
karel 3.3.2006 22:21

Re: Jsem toho názoru,

Já jsem snad žil v jiném státě, než polovina zdejších diskutérů... Vůbec se nedivím, že islámští fundamentalisté dokáží tak snadno zfanatizovat davy.
Mysch 4.3.2006 18:40

muzu se zeptat,

zda  tenkrat nektery z masinu slap na babovicku vam, nebo rodicum?
jízlivec 3.3.2006 17:45

odboj podle předpisu?

Naivní je kdekdo a leccos... Třeba představa, že může existovat nějaké závazné kritérium, které pro všechny rozhodne jednoznačně, kdo je odbojář a kdo zločinec. Gabčík s Kubišem byli pro Němce "Banditen" mj. také proto, že nedodrželi válečné právo - při útoku na Heydricha nebyli řádně označeni (i když alespoň byli součástí nepřátelské branné moci - byť podle Němců jako protektorátní příslušníci neoprávněně).
Mysch 3.3.2006 16:33

jeste pred rokem

vypadala diskuze na dane tema uplne jinak.
vypada to, ze skalni soudruzi vymiraj.
diky bohu.
Zlý kukuč 3.3.2006 16:40

Re: jeste pred rokem

je ještě jedno možné vysvětlení - Mašínofilové se chovají jako sekta a nikdo s nimi už diskutovat nechce.
Projevit jiný názor než adorační znamená být ihned označen za StBáka, komunistu a podobnou svoloč.
Ostatně třetí účastník Milan Paumer kandidoval ve volbách do EUparlamentu, počet preferenčních hlasů lze nalézt na stránkách ČSÚ. Je to objektivní číslo.
Stredocech 3.3.2006 15:20

Ještě bych připmněl něco, co se stalo roku 1949

Skupina mladých lidí, chtěli ukrást letadlo a odletět na západ. Už tehdy se ale letadlo hlídalo, proto bylo nutno zneškodnit a svázat hlídače. Ten při potyčce utrpěl lehčí zranění a naivní dívka, keté se ho zželelo ho když hoši startovali letadlo rozvázala. No a on ji na oplátku zabil.
 
 
Neverici Tomas 3.3.2006 16:24

Re: Ještě bych připmněl něco, co se stalo roku 1949

Presne na tenhle pripad jsem si take vzpomnel...
Sam Křepelka 3.3.2006 14:17

vrazi !!!

Ten, kdo zavraždí zastřelí pokladníka a ukradne peníze je vrah a jeho činu se říká loupežná vražda. Kdo podřízne již zneškodněného a svázeného policistu je vrah. A když se obhajujej tím, že byl ve válce s režimem, tak je to i válečný zločinec. Již za tyto dvě vraždy nelze Mašíny obhajovat. A kdo se dovolává jejich otce, ten znehodnocuje jeho památku, protože on bezbranné nevraždil !
A ještě poznámku. V Německu někdy kolem roku 1993 odsoudili vysokého komunistického funkcionáře NDR za tp, že v roce 1933 zastřelil při protifašistické akci četníka. Soud rozsudek odůvodnil tím, že zastřelený četník nebyl představitele fašistického režimu, ale pouze dohlížel na pořádek. Jaký je rozdíl mezi zastřeleným německým četníkem  a českým pokladníkem a policistou - pochůzkářem ?
 
Skepticus Maximus 3.3.2006 14:39

Same Křepelko na to se zeptejte Froda Pytlíka, když mu děláte poskoka.

Je vrah ten, kdo vyprázní pumovnici nad spícím městem? Podle mě ano a přesto to v určitých případech považuji za správné.
Rostislav Zídek 3.3.2006 14:47

Omyl pane Křepelko,

vrazi byli komunisté, kteří tehdy pořádali divadla s krvavým koncem a říkali jim soudy. Stříleli na hranicích lidi, kteří prostě jenom chtěli vystoupit. Nuceně vystěhovávali a ožebračovali sedláky. Zlikvidovali spoustu dalších Policista byl aktivní součástí režimu, pokladník na Mašíny vytáhnul zbraň. Mašínové šli cestou odporu k nelidskému režimu, kterou měla jít daleko větší část národa.