23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

KNIHA: Listopád

Spisovatel to má těžké. A dobrý spisovatel ještě těžší. Protože když napíše dobrou knihu, čtenář samozřejmě čeká, že jeho další bude neméně dobrá, ne-li lepší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 30.4.2021 20:35

No, především nejde o žánr science fiction - science je česky věda :-) - ale o žánr politic fiction.

J. Vlček 30.4.2021 13:21

Pane Vodvářko, každopádně vám tento druh tvořivosti sedí víc, než jakou jste předvedl třeba včera, kdy jste nebyl schopen čelit otázkám diskutujících, a s vaší nemastnou odpovědí jste "přispěchal" až druhý den.

Rozhodně to nebyl první, a ani poslední případ, kdy jste na otázky zachoval, a případně opět zachováte, tajuplné ticho. ;-)

T. Vodvářka 30.4.2021 15:39

A/Pane Vlčku, nemám absolutně žádnou povinnost diskuse.

B/ S Vaším dovolením si vyberu, s kým chci hovořit (dělám to jak na internetu, tak i v životě). Vzhledem k Vašim vulgárním výpadům v diskusích jste ten, s kým hovořit nechci. (to, že někdo je vulgární též, není pro mne žádný argument).

C/Toto píši na vysvětlenou, abyste v diskusím vláknu nelkal, že nereaguji.

D/ Hezký víkend.

J. Vlček 30.4.2021 16:33

Děkuji vám, pane Vodvářko, za vaše vysvětlení k otázce diskuse.

K vašim výhradám k mojí vulgárnosti bych jen uvedl, že vždy reaguji a přizpůsobuji se způsobu vyjadřování spoludiskutujícího, ve smyslu jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá. V tomto si nečiním potíže. Takže vaše obavy a výhrady v tomto směru jsou liché.

Nemluvně tedy o vulgárních příspěvcích, ale to, že reagujete jen na vybrané příspěvky, a jiné přehlížíte, vzbuzuje oprávněný dojem u diskutujících, že máte selektivní výběr témat, ke kterým se rád vracíte (například napadání prezidenta, premiéra a p.), zatímco jiným tématům, které vám nekonvenují, se vyhýbáte jako čert kříži, nebo k nim zarytě mlčíte.

Jak poznamenal jeden včerejší diskutující, souvisí to rovněž s vaší selektivní pamětí. Ano, měl pravdu. To, že se mnou nechcete hovořit mě sice mrzí, ale mašli si kvůli tomu dávat nebudu. Měl jsem vás za diskutéra jiného formátu. Ješitnost jsem u vás neočekával.

I já vám přeji příjemný víkend. :-)

T. Vodvářka 30.4.2021 18:03

Zkusím to ještě jednou, protože jste zjevně nic nepochopil. Nereaguji na vulgární jedince a je mi jedno jestli se "přizpůsobují", či jsou sami aktivní. Slušný jedinec odpoví na vulgarity jednou, jistě to zvládne slušným způsobem a poté již nereaguje. Nijak se o Vás neobávám, jste mi lhostejný.

K tomu, že reaguji jen na vybrané příspěvky. Myslím, že jsem jen jeden z mála, ne-li jediný, který pod svými články na NP reaguje na čtenáře. Podle Vaší filosofie jsou tedy všichni zde publikující mnohem horší než já. Už jsem psal, že nemám čas ani náladu odpovídat na dotazy, které jsou zcela mimo téma. A pokud nemám co říci, tak mlčím a to na rozdíl od mnoha diskutérů. kteří honí rekordy v příspěvcích. Když napíšu článek, je v něm vše, co jsem chtěl říci. Že tam nenaleznete to, co jste tam chtěl nalézt, není můj problém. Moje paměť je zatím dobrá, buďte bez obav. Jen prostě když píšu třeba o Rusech, tak je to o Rusech. Není to o Němcích či Uganďanech.

A opravdu nevím, co je na popsaném ješitného. Zkuste se třeba Vy zamyslet, proč pod tímto článkem, který je o skvělé knize autorky Mornštajnové, máte potřebu psát cosi o generálu Pavlovi. To je jen jeden příklad - konkrétně se týkající Vás, proč jsou diskuse na NP otravné, nic neřešící atd.

A to opravdu vše, co jsem Vám chtěl napsat, v naději, že možná pochopíte.

J. Vlček 30.4.2021 19:54

Vezmu to od konce. V diskuzi je zcela obvyklé, že neprobíhá v úzké šíři tématu, ale že se zabývá různými příklady, a sem tam obsahuje i různé odbočky. Jen suchar dbá na úzce vedené diskuzi.

Pouze ješita, který je někým osloven, se rozmýšlí, zda dotyčnému odpoví, nebo bude dělat mrtvého brouka, přičemž zároveň vymýšlí, jak toto své jednání odůvodnit. Pokud se k diskutujícím takto stavíte, nedivte se, že vás považuji za ješitu.

Nejste vůbec jediný autor, který v diskusi reaguje na příspěvky čtenářů, to byste si moc fandil. V tomto směru nejste tedy ani lepší, ani horší než ostatní.

Je na každém z vás autorů, zda na příspěvky reagujete, nebo ne. To vám nikdo nevyčítá. Vy zase nemějte za zlé těm, kterým se vaše články jeví jako jednostranně zaměřené, a že vám to dají najevo.

Pokud dokážete kydat špínu jen na hlavu prezidenta a premiéra, ukazuje to na vaši úzkou specializaci v této činnosti a selektivnosti vašeho zaměření. Nutně to budí dojem, že podle vás si nikdo jiný kritiku nezaslouží. To samé platí nejen pro politické strany, ale pro celé národy a státní útvary.

Máte-li tedy, jak říkáte, dobrou paměť, a nejste-li ješita, možná si z této naší konverzace něco odnesete. :-)

J. Vlček 30.4.2021 20:18

P.S. Při vašem útlocitu vůči vulgaritám mám pocit, že jste ještě v životě nenazval hovínko ve větším provedení pravým jménem. ;-D

P. Pavel 30.4.2021 20:55

Přesně jsi se charakterizoval, hysterický pohrobku.

J. Vlček 30.4.2021 21:01

Zalezte odkud jste se vyhrabal. Když se baví dospělí, šoupejte nohama.

Není to moc vulgární, pane Vodvářko?

V. Novák 30.4.2021 11:46

Světovou proslulost si získala zejména na Litoměřicku?

J. Pavelka 30.4.2021 12:41

Zejména na Litoměřicku si myslí, že je světově proslulá...proto tak.

R. Meišner 30.4.2021 7:38

knihu asi číst nebudu, považoval bych to za ztrátu času. sci-fi se má psát o budoucnosti, nikoliv o minulosti. tu dobu jsem prožil-- i to, že k tehdejším *volbám* chodilo poslušně 98,8% obyvatel. ---a teď si představte, že někteří pohrobci tehdejšího zločinného režimu touží státi se naším příštím prezidentem. např. gen. Petr Pavel,že.--ale to už není žádné sci-fi, nýbrž krutá realita. a takhle my tady žijeme.

P. Kmoníček 30.4.2021 8:07

A představte si, Meišnere, že někteří "pohrobci tehdejšího zločinného režimu" prezidentem jsou.

J. Vlček 30.4.2021 13:44

Vy jste tedy pohrobek jakého režimu? ;-D

P. Pavel 30.4.2021 20:53

Fakta ti nejdou pod čumák, hysterický komouši.

J. Vlček 30.4.2021 21:11

O jakých faktech to melete?

Snad jsem se nedotkl vašeho tatínka, slovutného maršála Pavla, že tu ječíte jako střelenej do brňavky? ;-D;-D;-D

Pane Vodvářko, není to moc vulgární?

J. Vlček 30.4.2021 12:51

Přesně tak, pane Meišnere. R^

Tento náš slovutný vojevůdce nyní svůj vstup do KSČ považuje za chybu. Zapomíná chudák dodat, že kdyby tu chybu kdysi neudělal, nikdy by se generálem nestal. ;-D;-D;-D

J. Jurax 30.4.2021 20:54

Scifi je česky vědecká fikce. Knihy tohoto žánru se nemusí nutně odehrávat v budoucnosti, nýbrž kdykoliv, tedy i v přítomnosti i minulosti.

Kupříkladu Robur dobyvatel je scifi odehrávající se v (tehdejší) přítomnosti. Krakatit taky. A oba obsahují prvky vědecké fikce - létající stroj a extra mocnou výbušninu.