24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

KNIHA: Láska podle Darwina

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jozka 4.1.2006 14:38

Autor se vyhnul tomu hlavnímu

že totiž Darwin považoval sexualní výběr za téměř stejně důležitý, jako  ten přírodní, takže rozenírat tuto knihu by značně oslabilo argumenty  dnešních  darwinistů. Např. kolik zděděných vlastností  u zvířat  je  dnes jen díky přežití a kolik naopak díky výběru samců samicemi. Ovšem i tato kniha  Darwina je zatížena omyly, například  jeho dojem, že pávice si  vybírá samce podle krásy jeho ocasu,  přičemž v  tomto případě jde zřejmě jen o obrannou kamufláž. Je ovšem možné, že některé blbé pávice v tom  vidí  jen tu krásu  :-).
Není divu, že na smrtelném loži  Darwin o své evoluční teorii zapochyboval. U dnešních darwinovců nelze doufat ani v  to.
kapitán 4.1.2006 11:00

podíl PRÁCE nebo SEXU na polidštění opice ???

Komunistům přece muselo vadit, že "lepšího" člověka neudělala sama práce jak hlásal jejich soudruh Engls, ale to jestli toho "lepšího" člověka připustila k připuštění nějaká ženská - tedy soudružka.
Sch.glosátor 4.1.2006 20:06

Dnešní socialisté usilovně pracují na kolektivním díle :

"Podíl sociálních dávek na polidštění opice."
Saša 4.1.2006 8:44

Proč to za reálného sociálismu nevyšlo?

No protože je to v příkrém rozporu s marxismem. Ve zcela fatálním a nereinterpretovatelném rozporu s marxismem.
Zatímco marxismus tvrdí konvergenci vývoje lidské společnosti, darwinismus odhaluje jeho divergentní podstatu. Zatímco marxismus vidí za rozdíly mezi lidmi společenské vztahy, darwinismus naznačuje jejich biologickou podstatu. Zatímco marxismus spatřoval důvod rozdílů mezi rasami v objektivních vnějších přírodních podmínkách, darwinismus poukazoval na jejich subjektivní původ spočívající v pohlavním výběru. Atd. atp.
Darwinismus naopak vyhoval nemarxistickým socialistickým směrům, například socialismu národnímu. Samozřejmě je také oporou pro všechna rasistická učení a samozřejmě je i oporou pro ideu "dědičného šlechtictví" a podobné věci.
Samotný princip postupného přírodního vývoje není nikterak v rozporu s křesťanským učením a kolisi darwinismu s knihami Nového zákona se také nedá zjistit. Proto katolická církev s darwinismem nikdy nebojovala (ba naopak mnozí řeholníci svými biologickými bádáními závěry darwinismu potvrzovali a prohlubovali; na církevních školách ŘKC se také darwinismus nikdy nezakazoval, leč vyučoval). To jen někteří odloučení bratři, jimž chybí apoštolská posloupnost a věroučná tradice, s tím mají problémy.
 
František I. 4.1.2006 17:33

Re: Proč to za reálného sociálismu nevyšlo?

Jak zajímavé bylo tenkrát studovat "Podíl práce na polidštění opice." Tuším, že pan Engels. A oni, ti blbí opi, dělali několik milionů let téměř stejné pěstní klíny a téměř nic víc. Vůbec se z dějin nepoučili a novátorství nevykvetlo. Navíc se požírali navzájem.
Paramrd 4.1.2006 17:44

Re: Proč to za reálného sociálismu nevyšlo?

Evoluční teorie že odpovídá nár. soc. mytologii? "Čistá rasa" je z genetického hlediska pouze oddálený incest. Naopak diverzita a křížení je nejlepší způsob zachování druhu. Se zbytkem souhlasím.
jízlivec 4.1.2006 18:07

Re: Proč to za reálného sociálismu nevyšlo?

Nic nemůže být v "příkrém, fatálním a nereinterpretovatelném" rozporu s marxismem, použijeme-li vhodně dialektickou metodu...
noragh 4.1.2006 8:34

inteligentní záměr???!!!

no, připouštím, že lidstvo možná! bylo stvořeno s nějakým záměrem,ale řekněte mně upřímně, jestli to nebyl záměr v nejlepším případě zlomyslný
Kanuk 4.1.2006 5:26

Pojíš-li ovoce stromu poznání, zahyneš.

Tak nějak je to napsáno v Bibli (ne, že bych byl kudlanka nábožná). Bílá rasa objevila, jak neutralizovat galantní strategii přírody. Platí za to tím, že vymírá.
ptakopysk 4.1.2006 11:40

Re: Pojíš-li ovoce stromu poznání, zahyneš.

takže nevzdělanci žijí déle?
-pp-) 4.1.2006 12:13

Re: Pojíš-li ovoce stromu poznání, zahyneš.

Mnóo, tak nějak... rovněž nejsem kudlanka nábožná a vůbec je to off topic, ale spíš bych řek že je tam něco ve smyslu Pojedli ovoce poznání dobrého a zlého, teď ještě aby nepojedli ze stromu života věčného, to už by byli úplně jako my...
G. Pašek 4.1.2006 21:08

Re: Pojíš-li ovoce stromu poznání, zahyneš.

Kanuku,
než vstoupíš na tento tenký led, koukni se do té bible . . . . .
Kdyby ta první ženská nebyla blbá, tak bych si dnes válel koule v Ráji.
Jiri Janecek USA 4.1.2006 23:36

Bílá rasa

se krizi s jinymi rasami - priklad je Californie - diky multikulturalismu a globalismu a i ten free market pochvalim
Lubos 4.1.2006 5:04

Novi darwiniste

Jen si dovoluji upozornit na soucasnou "novodarwinskou" skolu v dilech J.S. Goulda, Ernsta Mayera, M. Shermera a zejmena Richarda Dawkinse, kteri "dotahuji" darwinismus do soucasne genetiky a molekularni biologie; cteni popularnich knih techto autoru je asi stejne dechberouci jako seznamovani se s dilem "praotce" evoluce Charlesem Darwinem ...