18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

KNIHA: Každá generace si prožívá vlastní bibli

Vlny štěstí Arnošta Lustiga aneb My jsme chtěli jiný svět je název knihy, kterou vydala jeho dcera Eva Lustigová.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Beneš 2.7.2021 18:56

Člověk představující spojení dvou protikladů jako jeho jméno: Arnošt - tedy Ernst Lustig = vážný a přitom veselý. Sám na to upozorňoval.

D. Bowman 2.7.2021 12:43

On Hitler byl nakonec taky socialista, Jen vypustil papírové znárodnění a ponechal jen faktické znárodnění. A společnost nechtěl harmonizovat jen třídně ale také rasově a nacionálně.

Ikdyž bolševici to taky nepojali čistě třídně viz přesídlování etnik a genocida na Ukrajině (jen tam zemřelo 7 milionů). On i Marx byl notný rasista - o Slovanech i Židech, ikdyž sám potomek velmi slavného rabína, neměl valného mínění a s černochy nepočítal vůbec. Ale tak on byl i trošku Satanista a ten Svět vnímal jako džungli a peklo, které je potřeba vyrvat ze spárů Božích zákonů ...klidně i násilím a za použití eugeniky tj. hraním si na Boha.

V Komunismu spousta Židů shledávala svou emancipaci. A notně se s tím režimem zamatlali. Od masových vrahů jako Kaganovich a Yagoda až po New York Times a spousty krtků a špiónů (Rosenbergovi apod.). U nás to byl Slánský a spol.

Ti rozumnější se nechali (a stále nechávají) opít příslibem barona Kalergiho, že Evropě bude vládnout Aristokracie eugenisticky složená ze Židovských intelektuálů a staré šlechty, kteří se neposkvrnili kapitalismem tj. že jsou socialisti nebo na tu vizi aspoň poskytují kapitál.

Kalergiho Praktický Idealismus má v předmluvě varování, že ty jeho úvahy byly vodou na mlýn Hitlerovi a jiným anti-židovským "myslitelům".

J. Pavelka 2.7.2021 13:53

Nemyslím že by se Krupp, Thyssen Manesman a další bussinesmani ve třetí říši cítili nějak "fakticky znárodněni"...jim Hitler spíše vyhovoval....Pokud chceme takto uvažovat, fkticky znárodnil "arizoval" Židy...

D. Bowman 2.7.2021 14:19

Krupp atd. museli vyrábět co jim nařídila vláda tj. strana, stejně tak za kolik a komu. Dokonce i koho zaměstnávat a koho mít ve správní radě. Dokonce i odbory byly stranické.

Kdo se vzpouzel byl odstraněn.

To není svobodné nakládání se soukromým vlastnictvím. To je socialismus - veřejná - společenská - sociální - státní kotrola výrobních prostředků, kapitálu (Centrální banka) a vlastně všeho.

Socialismus má mnoho podob. Jen Marxisti považují všechno, co není papírově vlastněno státem za kapitalismus. Což je nesmysl a propaganda.

P. Válek 2.7.2021 11:45

Prosím,kdo napsal tu knihu "Hovory bez taláru". Víte někdo?