25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O´Hafra 24.2.2008 7:18

Moje první

literární láska bylo strašidlo z Kuby, Kubuly a Kubikuly (asi ve 3. třídě) a pak zlopověstný doktor Fu (asi v 5. třídě). A přestože jsem velký čtenář, po celý život jejich fascinující vliv nikdo nenahradil.

Melein 24.2.2008 2:00

Ješťě mě ještě napadlo, něco úděsného.

Nepodobá se nějak ten váš Dr. Fu-Manchu těm zlosynům od Edgara Wallace? To byla taky síla! A nakonec můj oblíbenec s velkou hlavou Sahir. Jako zlá noční můra mne budil ze snů! ;-(

IVO 24.2.2008 4:29

Re: Ješťě mě ještě napadlo, něco úděsného.

Podobá. O Sahirovi tady mám článek pro rubriku Patvar ve Tvaru. Časem se tam snad objeví.

Ostap Bender 23.2.2008 2:00

Jak v této souvislosti nevzpomenout i české klasiky?!?

"V hrdlo lžeš, bídný žluťase!" zahřímal Bidlo, tyče se jako bůh pomsty na svědecké lavici, "chceš se vymlouvat na neznalost zvyků bílých lidí, an jsi renegátem bílé rasy?"

"Ano, krajané," pokračoval obrácen k posluchačstvu a míře prstem na zděšeného Mi-Kotu, "tento zločinný žlutý padouch se nenarodil pod Fudži-Jámou, nýbrž pod Jámou za Karlovým náměstím a náležel k bílému plemeni až do třinácti let, kdy se přejedl tlustého od šunky a dostav žloutenku desertoval hanebně k mongolské rase!"

Zdeptán a pokořen padl žluťoch po orientálním způsobu do prachu a svíjeje se jako červ skuhral o milost. Čtyři spravedliví vynesli pak po krátké poradě tento rozsudek:

"Jménem Spojených států žižkovských odsuzuje se hlavní obžalovaný Alois Kapoun k smrti, ale vzhledem k řadě lidumilných skutků, vykonaných v podobě nezapomenutelného pana Tylínka, mění se mu tento trest na doživotní žalář, zostřený týdenním povinným pitím malinovky vlastní výroby.

Obžalovaný Harry Mi-Kota odsuzuje se k deportaci do kolonií. Budiž dopraven tramvají do studentské kolonie na Letné, kdež budiž donucen dostudovat práva; trest se mu zostřuje povinným stravováním ve studentské mense v Akademickém domě, na vlastní náklad.

Dědek 23.2.2008 17:13

Re: Jak v této souvislosti nevzpomenout i české klasiky?!?

Prosím Vás kde se dá koupit tato kniha? Nemyslím tím story o Dr. Fu Man Chu, tu jsem kdysi dávno četl a stačilo to jednou. Jde mi o BOHATÝRSKOU TRILOGII pánů Žáka a Rady kterou bych chtěl vlastnit. Pokud mi dáte tip budu Vám vděčný.

Ostap Bender 23.2.2008 19:39

Re: Re: Jak v této souvislosti nevzpomenout i české klasiky?!?

Já mám tu svou z antikvariátu (Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1959). A nevím o tom, že by to někdo v poslední době znovu vydal.

Pokud se spokojíte s elektronickou formou, pokusný dotaz do Googlu mi vyhodil tohle, je tam dole odkaz na stažení: http://tinyurl.com/d5ph2

Dědek 23.2.2008 19:43

Re: Re: Re: Jak v této souvislosti nevzpomenout i české klasiky?!?

Děkuji!R^R^

Melein 23.2.2008 1:11

Na ty vaše různorodé stránky

se musím opravdu  a důkladně podívat. Začínají mne zajímat, a prosím nebojte se. Nejsem ani placeným ani neplaceným členem čehokoli.  Pouze mne zajímáte jako člověk píšící krásné věci. :-)

Ne 23.2.2008 20:08

Re: Na ty vaše různorodé stránky

Nebojím.

Abonent 23.2.2008 0:52

Za vším stojí....

Osobní web stránky doktora Fu-Manchu : http://www.njedge.net/~knapp/FuFrames.htm

Kontrolní otázka : Komu slouží ďábelský Číňan ?