16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

KNIHA: Hříšný kanec

"Jak pokračoval život těch dvou, co si právě strkají jazyk kamsi do hlavy za zvuku svatebního pochodu Felixe Mendelsshona …," zamýšlí se v úvodu knížky Hříšný kanec (s. 5) dvaačtyřicetiletá Pavla nad závěrem "sladkobolných filmů". Pozornému čtenáři neunikne chybička (přehozená písmena) ve skladatelově příjmení. Neběží o chybku ojedinělou!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Stejskal 5.7.2012 21:10

Je mi vás dost líto,

že jste to musel přečíst. Doufám, že honorář alespoň trochu vyvážil ten brak. Na druhou stranu se nemohu ubránit pocitu, že" "renomovaný německý psychiatr a manželský poradce Jakob Hein nedávno ... filmy s Julií Robertsovou obecně odsoudil jako "bullshit"", je vůl.

P. Kersch 5.7.2012 17:02

panu Schillovi

Promiňte mi, jestliže Vás v nadpisu svého příspěvku tady nesprávně skloňuji. Hlavním důvodem, proč toto sem píši, je otázka, proč tolik vět, proč tolik vzácného času, proč tolik logiky, empatie, vtipných formulací a kritických smečí - věnujete této knize? Připadá mi Váš článek jako když střílíte z upilované brokovnice na žluťáska, třepetajícího se na záhonem zelí.

B. Rybák 7.7.2012 19:00

Re: panu Schillovi

Souhlasím s Vámi. A to tím spíš, že tato krásná žena (jež se opravdu se podobala J. Roberts) už nic nenapíše. Autor jedná jako ješitný odmítnutý nápadník.

Její úspěch dokazuje, že zdaleka ne všichni měli na ni takový názor jako on.

http://www.novinky.cz/krimi/240908-spisovatelka-simona-monyova-byla-v-brne-zavrazdena.html

P. Kersch 5.7.2012 16:54

panu Ondysovi

To je ovšem vizitka vaše a vašeho okolí, každý je svého okolí strůjce. Knihy své čtenáře stále mají a budou mít, bez ohledu na formu papírovou nebo elektronickou. Optejte se ve veřejných knihovnách, všimněte si obyčejných lidí ve vlacích, v metru, v tramvajích, na dovolené, na koupališti, všimněte si počtu literárních soutěží pro amatéry (a jejich účastníků), literárních serverů, navštivte nějaké autorské čtení, veletrh Svět knihy nebo Knižní trhy v Havlíčkově Brodě, poslouchejte literární pořady v rozhlase, zeptejte se filmových, rozhlasových a divadelních režisérů a dramaturgů, kam by se poděli, kdyby nečetli knihy. Pořiďte si seznam filmových titulů, které by nespatřily svou realizaci, kdyby neexistovaly jejich literární předlohy. Co říkají například diváci filmu Jana Eyrová? Jdou si ji koupit nebo vypůjčit do knihovny.  Samozřejmě, knihkupectví jsou bez zákazníků, výjimku tvoří dva týdny před Vánocemi. Proč samozřejmě? protože knihkupci jsou hlavními viníky nezájmu o drahé - pardon - předražené knihy. Vy a Vaše okolí nejste žádným kriteriem nebo dokonce indikací, že by zájem o knihy upadal, Vaše počítání prstů na jedné ruce je běžná fráze - fráze, kterou lze obvykle očekávat od lidí, kteří - obrazně řečeno - umějí počítat akorát do deseti.

V. Ondys 5.7.2012 23:15

Panu Kerschovi

:)))) Jasan, dyť tvrdím, kudy chodím, že je to konzumní holota. S tím počítáním máte pravdu, vždycky jsem dostal na frak od všech, co umějí tak krásně sumírovat, udělal jste mi s tím výčtem moc velkou radost, to budou ti holomci koukat, až jim to podobně vytmavím! Dá se v nějaký knihovně půjčit i rodokaps?

V. Ondys 5.7.2012 9:57

:)))) ...zákonitě narazila na limity v absorpční kapacitě trhu

To zcela určitě, když na prstech jedné ruky hravě spočítám, kdo z mého okolí ještě čte knihy s naprosto zoufalým pocitem, že těch prstů je :))))) nějak moc.