23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

JAZYK: Spiritismus Ústavního soudu (1)

Je tomu už bezmála 33 let co Ivan Beránek předstoupil před kongres řimsologů s objevnou prací skromně nazvanou „Nástin úvodu do studia soudobého spiritismu“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vorlický 29.3.2022 11:45

Konečně dobře duchovně propracovaný českého práva duch.

Pozor ale! Autor jako nejvyššího Ducha duchovna českého práva nabízí Ducha Ústavy. Zde se autor zcela jistě mýlí. To možná proto, že Duch nejvyšší, tedy Duch ústavního pořádku, je Duch nad gescí Ústavního soudu. Jak již bývá, opravdový nejvyšší nemá potřebu svoji existenci zdůvodňovat nebo vynášet na veřejnost. Jeho síla spočívá v tom, že o něm každý ví, ale nikdo se neopováží o něm byť zmínit.

Potom, pro řadové občany Duch TOHO či ONOHO zákona není ani tak důležitý jako jim podřízení duchové vyhlášek a vládních nařízení. Očekávám tedy, že autor v druhé části svého článku se bude věnovat i na té nejnižší úrovni českého práva spiritismu. To proto, že tito zatím nezmínění duchové jsou sice podřízeni Duchu ústavního pořádku a Duchům Ústavy, ale je jich neskutečně více. Bylo by krajně nebezpečné pro Ducha ústavního pořádku, kdyby si tato armáda všudy a všudepřítomných duchů vzala do hlavy, že ho vlastně nepotřebuje?! s napětím, srdečně

A. Hlaváček 29.3.2022 11:24

inu, ono je dost obtížné vymést duchy z US když mu stále šéfuje, již poněkud duchem mdlý, Rychetský.

J. Plzák 29.3.2022 11:04

Zákonodárce by si měl dát tu práci a místo ducha něčeho, konkrétně vypsat o co jde. Pokud toho není schopen, je nutno tuto část ze zákona, či nařízení vypustit.

Nemůže platit to, co zákonodárce nedokáže definovat.

To beze srandy, duch sem, duch tam.

Jinak taky Einstein (přibližně): Když nedokážu vysvětlit co jsem vymyslel, je to k ničemu.

J. Vorlický 29.3.2022 12:15

Ano máte pravdu, pane.

No jo, jenže na tom, že zákony nejsou konkrétní, že jsou vágní, jinak řečeno, že úřady pak vydávají různé metodické a prováděcí pokyny (které v ,,duchu" zákona jsou závazné, pro občany de facto ,,zákony"), je založen princip českého práva, a to beze srandy.

K. Salajka 29.3.2022 9:16

R^Připomněl jste mi pojednání O prdu, které sepsal prof. Weyr na právnické fakultě MU Brno. Bohužel jsem svůj exemplář ztratil.

M. Vlasák 29.3.2022 8:37

R^;-D;-D;-D;-D

J. Pavelka 29.3.2022 7:39

Ono totiž je běžné, že slova mají více (mnohdy velmi rozdílných) významů, tedy zas tak úplně to nesedí....Přesto bych souhlasil s tím, aby se místo duch používalo v této souvislosti např. smysl, podstata apod...neboť i bez souvislosti se spiritismem jde o poněkud vágní termín ...

A. Dudík 29.3.2022 0:51

VYNIKAJÍCÍ R^R^R^ Nemám otázku ;-D;-D;-D