29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

JAZYK: Mlžení

Ve škole nás učili číst, co je za slovy. Nikoli mezi řádky, to jsme tehdy uměli všichni, pochopit spiklenecké pomrkávání, náznaky, někdy i tam, kde nešlo o záměr, ale o nechtěnou shodu okolností či nešikovnost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 19.6.2013 22:16

Mě přijde, že to mlžení

je takové diplomatické označení činnosti, jež bodrý lid označuje mnohem zvukomalebněji - kecá jak mladá vrana ... mluví o howně tak, že skoro voní, ale nikdy ho neviděl ...žvaní blbě, ale zato nespisovně ... rozumí tomu jak poslanec a kecá taky tak ... vidí do toho jak hajzlbába do kompjútru ... žvaní a hustota informace se blíží nule ... kecá ještě hůř než vypadá ... nablil plný kýbl, ale nic neřekl ... ví toho ještě míň než říká ... odpovědi jsou ještě hloupější než otázky ... kdyby mlčel, vypadal by svéprávnej ... kecá, ale nezabučí ... papiňák píská chytřejc než on mluví ...

Z. Kulhánková 19.6.2013 23:37

Re: Mě přijde, že to mlžení

Je to duševní šlechtic.

Z. Kulhánková 19.6.2013 16:29

Do příštích článků bych měla návrh

Přestalo se rozlišovat mezi slovy "moderní" (vyspělý, pokrokový) a "módní" (co zrovna letí). Chechtám se jako ďábel, když čtu o "moderní zelené barvě" - co je na zelené moderního?

P. Krasny 19.6.2013 14:35

Vybavily se mi Zakony

profesora Parkinsona, zejmena pasaz o schvalovani rozpoctu.  Jaderny reaktor za milion liber se schvali za 5 minut, pristresek na kola za pul hodiny a o nakup kafe se vede dvouhodinova bitva.

K. Pavlik 19.6.2013 15:24

Re: Vybavily se mi Zakony

Profesor Parkinson je nesmrtelny no ale vse se da jeste zlepsit. Schema jak kupovat pocitacove programy pro kanadsky stat je, verte si nebo ne, jeste lepsi nez formular navrzeny profesorem Parkinsonem. A to se najdou lide co tvrdi ze vladni urednici nic nedelaji.

L. Novák 19.6.2013 10:56

Pěkné. Díky, početl jsem si! :-)

Dobré odreagování v politickém blázinci.

D. Polanský 19.6.2013 6:02

Krásně obecně umí mluvit také

p. Miroslava Němcová z ODS. Posloucháte, posloucháte a stále nic. Pan Kuba je  také dobrý, nic se nedozvíte, p. Filip, předseda KSČM, tohle umění zvládá přímo brilantně.  Kdo mluví obecně, autotomaticky mlží, jelikož svět je konrétní.  Kdo moralizuje, je darebák.

L. Novák 19.6.2013 10:58

Re: Krásně obecně umí mluvit také

Zato takový Zaorálek, Sobotka, Hašek a spol., ti by mohli své veřejné projevy vydávat knižně. Rovnou z palet v levných knihách. :-)