29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roman 13.6.2007 23:50

www.second-life.cz

Popis světa i s fórem pro začínající obyvatele Second Life lze nalézt na www.second-life.cz

Cronos 7.5.2007 8:14

Bohužel opravdu nejde o hru

Jelikož hry hraju (přestože mám třicítku dávno za sebou (asi proto hraju hry, které obsahují nápad)) opravdu mohu říct, že o hru nejde. Jsem sice v Secon Life teprve pár dní, ale zatím jsem viděl jen prázdné tlachání, tak podobné jiným chatům, s tím rozdílem, že tady není jen textové rozhraní. Další rozvoj postavičky a prostředí je podmíněn výměnou skutečných peněz za virtuální, za které si postavička koupí lepší ohoz a účes, bydlení, atd. Prostě, jako v reálném světě, slouží to k předvádění se bohatých. Pokud nenajdu v Second Life i jiné možnosti, asi se odhlásím.

lucina 29.4.2007 22:39

pokud jde o depresi

tak to může pomoct leda milionářovi - nebo jsem to špatně pochopila? Jak to může pomoct někomu, komu zahybá žena, děti zloběj a neučej se, má dluhy a šéf nechce přidat? To k tomu ještě vyhodí peníze za virtuální ostrov? To snad ať jde radši na pivo.

Sim 28.4.2007 20:44

blabla

najprv velmi hruby popis platformy pre socialnu siet a potom ideologicke blablabla.

tento clanok je teda divna zmeska...

MM 26.4.2007 19:59

Nejde o hru,

ale o simulaci reality, kterou si musíte zaplatit reálnými penězi, pokud chcete jít dál.

gossip 26.4.2007 14:56

Pokud vim

Tak neco podobneho u nas zkousela E-banka spolecne s Pegasem alias T-mobile ke konci 90 let ci na prelomu tisicileti.

Ignacy M. 26.4.2007 13:40

Mám dotaz,

a to tak, že upřímný. Pohybuju se po internetu v jiných sférách a hry nehraju, takže nemám žádné zkušenosti, ale hodně jsem o téhle hře slyšel a toto mě opravdu zajímá: Jestliže je to všechno jako ve skutečném životě: To tam tihle ekotajtrlíci nejsou? Nefouká tam virtuální vítr na virtuální větrníky a nenutí vás nikdo to (i když virtuálně) platit? Pokud tam nejsou, tak to není jako skutečný život. Pokud tam jsou, tak kromě hypotézy vyslovené v článku je možná ještě jedna - že virtuální ekologové postupně zreglementují celou hru, frustrovaní lidé ji přestanou hrát a za nějakou dobu třeba na nějakém jiném serveru rozjedou jinou. Žití (nikoliv ekologů) strom se zelená.

kéma 26.4.2007 8:55

Tahle hra je stará...

...několik desítek let určitě! Okopíroval jsem ji kdysi při práci s dětmi v turistickém oddílu od bývalých Skautů, které režim komunistů zrušil. Základem hry je získání peněz(ne skutečných)  nejrůznější prací a pak postupně nakupovat. Později bylo možné v zahraničí sehnat hru Monopol a ta byla totéž. Za totáče pak i u nás se začaly prodávat Sázky a dostihy, které byly obdobou Monopolu.

 Tedy opět nic nového pod sluncem, jen jsme v době virtuality. Kdyby to šlo tak otočit a skutečnost poslat do virtuálna:-)