23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

INTERNET: Sbohem, Klondike

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Finrod Felagund 26.9.2006 15:27

Re: Re: Kejhání potrefených husí

8-o doufám, že jsem se tímto nedopustil neplacené reklamy na pivo, nebo nedejbože na ČSSD 8-o

Finrod Felagund 26.9.2006 10:20

No jo, no...

tak holt se bude kecat na euportálu, nebo co já vím kde... problém je v tom, že NP je takřka jediné opravdu velké nelevičácké periodikum v ČR, které až donedávna umožňovalo svobodnou diskusi. Zkuste se zamyslet nad tím, jak fungovala Hospoda na mýtince, pokud o tom něco víte. Sebelepší hospoda je k ničemu, když Vám tam nechodí lidi.

maYda 26.9.2006 7:46

Nerozumím tomu,

proč byl najednou takový problém,když "účastníci Klondiku zabírali prostor pod starým článkem. BYl tam snad takový nával, že se nedostali ke slovu jiní diskutující?

Některé z těch, kteří byli vyloučeni, jsem poznala jako lidi vtipné, inteligentní, znalé umění vést slušnou debatu.Co se mi na Psu líbilo, byla,kdysi dávno, atmosféra vzájemné úcty a respektu k názorovým oponentům a oni tu atmosféru pomáhali vytvářet.

A "chatování" na Psu kvetlo vždycky a bylo tím, co debatu projasnilo a zlidštilo.

Smutné na tomje, že ze Psa tak mizí ti,kteří pomáhalikdysi utvářet jeho nezaměnitelnou tvář. A ještě smutnější je, že lidi,kteří si kdysi  s vzájemným respektem a úctou přáli na Neviditelném Psu dobré jitro,  si dnes jen spílají přes různé blogy.

Xaver X.X. 26.9.2006 8:15

MaYdo, najděte si odkaz pod článkem na dopis pV, který napsal panu Wagnerovi

ten vám mnohé objasní. Když tak je v pavoucíchveflašce. Problém je v tom, že byli odstřiženi lidé, kteří tu vždy debatovali slušně (STEM, Aida, mislead apod.) a hulvátství vesele kvetlo dál. Pořádek muší bejt, ale bývá slušné upozornit, nebo varovat, co se nebude smět, ale PŘEDEM a ne hned odstřihovat.

maYda 26.9.2006 8:37

Re: MaYdo, najděte si odkaz pod článkem na dopis pV, který napsal panu Wagnerovi

Xavere,

ä odkud myslíte, že vím,co se tady děje? Na flašce jsem se jaksi zdomestikovala, rozhodně mně tam domácí pán snáší, ač se neshodneme v řadě "superzávažných" otázek.  Odtud jsem ostatně byla taky jednou vykázána, to když se začalo s "cenzorem" za větu " Slova jako ...následovalo několik zdařilých sprosťáren... do slovníku slušného člověka nepatří".;-D

No,když jsem tak četkla některé příspěvky, tak ono se dá docela slušně urážet i spisovnými slovy.

 Inu,když to nevadí...

JInak  VBás zdravím a jsem potěšena, že jsem Vás po dlouhé době potkala.

Xaver X.X. 26.9.2006 15:24

Nápodobně... :-)

Jsem tedy rád, že víte, která bije. A přiznám se, že mě to taky chvilku trvalo, že jsem měl chvíli dojem, že se jedná o nějaký banální technický zádrhel, nebo o hloupost jednotlivce.

Pert 26.9.2006 14:35

Re: Nerozumím tomu,

MaYdo,

jak by se Vám líbilo, kdybyste třeba byla sochařka a rozhodla se uspořádat na své zahradě výstavu svých děl a umožnila vstup všem okolo jdoucím. A dala byste tam knihu, kam by mohli návštěvníci zapisovat své dojmy z výstavy. A pak by přišli nějací lidé, rozdělali by si na Vaší zahrádce stany a bágly, udělali by si tam oniště a Vámi rozestavěné sochy by přemístili do kouta, aby jim nezavazely. Začali by tam tábořit o výstavu nejevíce zájem, nevrle by se tvářili na ostatní návštěvníky a do návštěvní knihy by čmárali svoje obrázky a škrábanice, či by z ní trhali listy na podpal?

Takhle se asi chovala ona skupina, která vlastně vyprovokovala ona opatření, proti kterým teď brojíte.

Xaver X.X. 26.9.2006 15:27

Perte, Perte, o tom moralizování jsem vám to už napsal.

Máte hezké příměry, ale v tomto případě zcela mimo mísu. Zajímejte se o fakta a ne o dojmy. Zdroj jsem vám doporučil.

Ladislav N. 26.9.2006 18:18

Re: Re: Nerozumím tomu,

Nerozumíte. Vy vůbec nevíte (ač jste si to mohl i mezi promazanými příspěvky přečíst), co se na NP odehrálo.

BFU 26.9.2006 18:52

Re: Re: Re: Nerozumím tomu,

Ale né, on jenom věří na slovo panu farář, učiteli a Tomáši Haasovi .. ještě furt jsou takoví na světě 8-o

quetzal 26.9.2006 1:57

pane Haasi,

mohl byste laskave osvetlit, co to jsou "bezne uzivaci podminky" a "specifikovany ucel"? (z vety:

"Je to soukromý prostor, jehož majitel a provozovatel návštěvníkům

dovoluje, při dodržení běžných užívacích podmínek a pro specifikovaný

účel, jeho použití.")

Ptam se proto, ze tyto terminy jstou totalni blud. Ty totiz mohou fungovat u napr. mobilniho telefonu, nebot ten nelze pouzivat jako kladivo nebo mikrovlnne trouby, kde se proste psi susit nedaji. U prostoru kde specifikovanym ucelem je svobodna diskuse, (tak jak donedavna na Psu existovala) zadne "bezne uzivaci podminky" neexistuji. Pokud by totiz existovaly, tak by se na Psovi nemohly vyskytovat ukazy typu napr. Neckare nebo efemerni Daniela. Ve skutecnosti sila Psa (tak jako kazdeho media) vzdycky vychazela z jeho popularity mezi ctenari. U Psa byl zakladnim duvodem teto popularity moznost diskutovat k tematum nadnesenym v clanku (ale treba i k tomu, jak nejlepe upravit jehneci - a nikomu to LETA LETOUCI nevadilo). A diskuse zde byla popularni, protoze byla svobodna. Pokud tedy zrusite svobodnou diskusi jakymkoliv kriteriem prijatelnosti, ziskate vice ci mene sterilni paskvil. Urcite bude ale soukromy a jen Vas.

Mislead 26.9.2006 6:31

opeřený hade,

teď už jsou běžné užívací podmínky po událostech  minulého týdne a vzhledem k tiráži pod tínhle okýnkem celkem jasné - v době vzniku prvního zablokování nebyly

vojín mauglí 26.9.2006 7:23

Ideální užívací podmínky

už ovšem svého času zformuloval Dante Alighieri -- a je jenom otázka času, kdy se Haas s Wagnerem pročtou dostatečně hluboko do minulosti ;-)

quetzal 26.9.2006 8:48

aaaa, už to vidím, "the small print", moc pěkné

základní problém je, že neslušnost nemá a nikdy nebude mít přesné hranice, je to gumový obušek na odstranění toho, kdo se mi nelíbí.

Pokud tedy napíšu: "To jsem ale hovado", tak útočím na "jiné osoby" - totiž na sebe a budu tudíž vykázán? Atd. atp. K smíchu.

Mislead 26.9.2006 9:06

Re: aaaa, už to vidím, "the small print", moc pěkné

nejsouc autorem onoho textu, netroufám si ho vykládat. A soudíc dle článku k debatě pak už k tomu nejsem určena vůbec

I-Worm 26.9.2006 9:24

Re: aaaa, už to vidím, "the small print", moc pěkné

pokud Vám admin uvěří, že jste skutečně hovado, pak je asi správné, že Vás vykáže!

quetzal 26.9.2006 11:00

Re: Re: aaaa, už to vidím, "the small print", moc pěkné

definujte "hovado"

Xaver X.X. 26.9.2006 15:29

Zdravím s rizikem ustřižení... :-)

Zdá se, že na Psu rozum vítězí, pokud tedy už nemáš ban.

Xaver X.X. 26.9.2006 15:31

To je pro mislead...

Pert 26.9.2006 14:40

(Re: pane Haasi) Quetzale

Každému s IQ nad 50 musí být i bez nějakého vysvětlování jasné, o čem by měly diskusní příspěvky k článkům být:-D

quetzal 26.9.2006 20:29

Re: (Re: pane Haasi) ... aha Perte

tak to mám maximálně 49 a jako nesvéprávný jdu vrátit občanku a diplom. Ono totiž každé téma má spoustu podtémat a vedlejších ale stále velmi relevantních témat atd. atp. a chtěl bych vidět toho smělce, který by se odvažoval rozhodovat, co je ještě blízko a co už je příliš daleko a má být vypleto.

_eF_ 26.9.2006 23:58

Re: Re: (Re: pane Haasi) ... aha Perte

Jako "kdysiadminnekdeuplnejinde" jen poznamenam, ze pasovat se na znalce vseho a absolutniho rozhodciho o tom co je a neni vhodny je prinejmensim posetilost. Soudnost je vzdycky dobrej radce .)

quetzal 27.9.2006 0:28

Re: Re: Re: (Re: pane Haasi) ... aha Perte

díky za názor podložený praxí.

Marie Dubanová 26.9.2006 0:55

kritika a názory

ještě jednou jsem se vrátila k té "diskuzi", a ke svému překvapení jsem zjistila, že všechny ty pohoršené a odsuzující názory - jsou anonymní, že nikdo z  těch "oprávněně pohoršených a  mravných",  - se nemá odvahu pod svůj názor podepsat a tedy se ke "svému názoru" přiznat; 

WWW 26.9.2006 1:09

Mila pani Dubanova. Me WWW neni vice anonymni, nez vas nick !!. Ba co vic !! Nikdo v nasem mestecku se WWW nejmenuje ! Jste si jista, ze nejaka jina panii Dubanova nemusi nikomu vysvetlovat, ze ona nikdy na NP nenapsala ??!!

Vlasta Kašpar 29.9.2006 22:00

Re: kritika a názory

Není pravda, zásadně se podepisuji svým jménem... Pravdou ovšem je, že většinou jsem byl vymazán ;-) Ale pár jich nakonec přežilo...

WWW 26.9.2006 0:40

Ano, je mnoho vulgarnich prispevku. Bida ovsem je v tom, ze jeden redaktor ( nechapu, proc se oznacuje za redakci ) usoudi blahosklonne, co smaze a co ne. A to je vazeni bida bidouci !! Nepripomina vam to neco ??!!

Finrod Felagund 26.9.2006 0:42

Re: Ano, je mnoho vulgarnich prispevku. Bida ovsem je v tom, ze jeden redaktor ( nechapu, proc se oznacuje za redakci ) usoudi blahosklonne, co smaze a co ne. A to je vazeni bida bidouci !! Nepripomina vam to neco ??!!

Se Sovětským svazem na věčné časy, soudruhu ;-P;-D

WWW 26.9.2006 0:45

Tak, tak !!

censor 26.9.2006 0:24

censura censura censura

censura censura censura censura censura censura o alala!