19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

HUDBA: Kterak Beatles tvůrčího vrcholu došli

Čtenáři hudebního tisku narazí občas na informaci, kterak ta a ta deska byla „bílým dvojalbem“ dotyčné skupiny: u Pink Floyd je to třeba The Wall, nebo u Cure dvojalbum Kiss me, kiss me, kiss me.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Sember 22.11.2018 20:27

Na vrcholu, a ne jednom

Dobře napsáno, Milane Dřevojánku. Srovnávat alba počínaje Rubber Soul není jednoduché, na všech se dají najít úžasné věci, přestože ten vývoj k dozrávání je zřejmý. Vrcholem bylo bezpochyby jak Bílé dvojalbum, tak Abbey road. Obojí kladu na stejnou úroveň, ačkoli se ve svém provedení dost podstatně liší. Zatímco Bílé dvojalbum je skvělá směska s velkým žánrovým rozsahem a nejrůznějšími experimenty, kdy se všichni členové vyřádili povětšinou po svém, ačkoli ta soudržnost tam ještě stále byla cítit, Abbey road je špičkový a kompaktní rozlučkový mejdan the Beatles. Byly chvíle, kdy jsem Abbey road kladl na samotný vrchol těsně za Bílé dvojalbum, a jindy zase opačně, přičemž třeba Magical Mystery Tour nemá chybu a svým způsobem je též jedním z vrcholů.

M. Mikulec 22.11.2018 14:56

Zatimco si Britanie

pestovala Beatles coby kult osobnosti, veleuspesni britsti Led Zeppelin vedli zebricky popularity neuveritelne dlouhe tydny v USA. Kdyz prileteli zpet do Britanie, nikdo je na letisti nevital, media neinformovala fanousky o jejich navratu. Navic za nimi prisel George Harrison a petal se, kdy zase odletaji do USA. Vubec se nedivim Robertu Plantovi, ze potom v Americe zustal.