23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

GLOSA: Snobský Febiofest?

Před pár dny začal svátek příznivců nemainstreamového filmu, Febiofest. Patříme s kamarádkou k jeho příznivcům již dlouhá léta a vždy jsme si vybraly řadu filmů, které se pak většinou v českých kinech nepromítaly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Mertl 30.3.2017 9:53

Chudinka malá

Takhle ji šidí - nutí ji jezdit metrem!

Opravdu nutí nebo je to ufňukaná Nána?

A. Sedláčková 30.3.2017 10:47

Re: Chudinka malá

To podstatné z článku jste opominul. Soudím, že jste příznivec kulturní fronty

P. Lenc 30.3.2017 10:55

Re: Chudinka malá

Není, on je jenom Mertl.

I. Mertl 30.3.2017 11:56

Re: Chudinka malá

Milá paní, co jsem, prosím, pominul? Ten film se promítal buď včetně občerstvení na Andělu nebo bez něj na Černém mostě. Nechci-li to poněkud snobské a drahé občerstvení a chci-li film vidět, vykonám tu cca třicetiminutovou cestu metrem! A nedyndám na pořadatelích nějaký extrabuřt v podobě ... Jaké? Jeden pořadatel převezme ty dívky, dovede je na místa a bude je hlídat, aby se nezvedly a nešly konzumovat to, co si nezaplatily? Tak byste si to všechny představovaly? Příznivec/nepříznivec čehokoliv s tím nemá co dělat. Ta dáma/slečna je buď hloupá nebo pominutá provokatérka. Zdravím.

M. Bártová 30.3.2017 13:08

Re: Chudinka malá

Vážený pane Mertle,

respektuji Vás odlišný názor na věc i nelichotivý názor na moji osobu. Myšlenkou článku ale přece vůbec nebyla cesta na ČM, ale to, že mne pořadatel "nutí" si ke vstupence koupit ještě něco jiného, co ani nemá souvislost s filmovým festivalem. Šlo tedy o princip – aby nevznikl precedens, podle kterého si pro příště vstupenku do kina (jakéhokoliv) budu muset koupit jen s něčím dalším. Ale samozřejmě můžete namítnout, že mohu také sedět doma/jet někam jinam/film si půjčit/cokoliv jiného.

Do kina na ČM jsem jela a určitě toho nelituji.

I. Mertl 30.3.2017 13:26

Re: Chudinka malá

OK, jsem rád, že zdravý rozum zvítězil. Žijte blaze a berte dál jen to, co sama chcete. Výběr je velký. Ale, prosím, ještě jednou k tématu - pořadatel Vás přece nenutil, ale dal Vám na výběr. A vybrala jste si. (Mimochodem, vybral bych totéž.)

J. Anděl 30.3.2017 14:33

Re: Chudinka malá

Pořadatel je obchodník. Jako takový jistě ocení zpětnou vazbu, jak se jeho inovovaná nabídka líbila. Byla-li toto ojedinělá stížnost, zřejmě ji pomine, za jiných okolností ji třeba příště zohlední.

O. Zuckerová 30.3.2017 14:34

Re: Chudinka malá

Velký výběr? Lístek za 1800 s bůhvíjakou večeří (nebudou to náhodou škubánky se zelím?)v pohodlí vnitřního města, nebo alou (vy socky) na Černej Most? - Já bych si nevybrala. Řekla bych si, že podnik tohoto druhu - přesněji těchto manýr - nepodpořím ani dvackou.

Š. Hašek 30.3.2017 15:27

Re: Chudinka malá

"Moderní", Feničkšeft.

Nejde o film, diváka. Z těch stokorun "za večeři, jako doplněk filmu", se vrací 85% poskytovatelům "kulturní služby zadarmo". Ta večeře stojí "vedle a bez filmu" čtvrtinu! Fero si to neodtrhuje od úst. Autorka nenapsala přímo.

Divák filmový (nemoderní), jde do kina kdy chce, na co chce, do restaurace kdy chce, na jídlo jaké chce, ..... . Platí u kasy a nečeká slevu z bruselenorské dotace. A Feroletáček.

Nevolím komouše, aby bylo jasno, zisk z obchodu pro mě není vulgární slovo, jen nemám rád dotace, fondy, kamáradské převody peněz ....... z mých daní. Mám rád přímou platbu u kasy na pěkný film - platí ostatně obecně o platbách "za něco", chceš ..... zaplať!

P. Sulc 31.3.2017 4:31

Re: Chudinka malá

Vam nepripada absurdni si k listku do biografu muset koupit neco nekolikanasobne drazsiho? Proc se asi rika Ceskozlodejsko?