28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

GLOSA: Mámení na tři

Chcete se uklidnit, ale poslední cigaretu jste típli, když vám bylo čtrnáct... Nudíte se - vlak má zpoždění, autobus odjíždí až za hodinu a půl, letadlový spoj byl zrušen...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Urbanová 4.5.2015 13:45

Křížovky

Sympatický článek. Mám takový dojem, jestli Sudoku nad křížovkami nezvítězila. Sudoku, spleť nezaměnitelných čísel je pro někoho droga. Droga, která bystří mozek. Droga, kterou miluji.

Z. Švrček 4.5.2015 11:19

Luštíš, luští, luštíme

Já si křížovky v poslední době oblíbil. Pomáhají mé s věkem blbnoucí hlavě udržet úroveň. Mým favoritem jsou písmenkové křížovky, kdy se do políčka s číslem musí najít správné písmenko. Pominu-li hříčky, jako " vlk na 11 slovensky" (zaparenáriť), je křížovka užitečný a vzdělávací institut. Trochu mne mrzí, že si mnozí autoři ulehčují život a v každé druhé křížovce najdeme množství "berliček" jež se stále stejně do omrzení opakují. Trochu více invence vedoucí k hloubavějšímu přístupu luštitele by neškodilo.

P. Princ 4.5.2015 9:17

Užitečný článek

Křížovky jsou skvělé, pokud luštitel zapojí vlastní mozek a odvrhne všudypřítomné našeptávače a usnadňovače. Údajně prý existuje něco jako Velký křížovkářský slovník. Pffffffffff !