24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

GLOSA: Ledové hlavy

Don Thompson ve výborné knížce Jak prodat vycpaného žraloka za 12 milionů dolarů (aneb Prapodivné zákony ekonomiky současného umění a aukčních domů) popisuje story britského umělce Damiena Hirsta, jenž svého slavného žraloka ve formaldehydu prodal počátkem devadesátých let minulého století za 50 000 liber obchodníkovi s uměním Charlesi Saatchimu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 12.3.2013 16:47

Je to tak, přesně... díky autore..

P. Khail 12.3.2013 12:44

Nechci

soudit uměleckou hodnotu zmíněného díla. Nerozumím tomu. Vím ale, že i velcí umělci jedno téma zpracovávali víckrát a také mi chybí v článku sdělení kdo autorku dotuje? Přijde mi to od autora poněkud účelové.

S. Rehulka 12.3.2013 3:32

Vážení přátelé.....

.....nejsem fandou Vašeho bývalého presidenta Václava Klause (znám jej už od dětství), ale budte spravedliví a jak se říká : dejte císaři, co je císařovo a Bohu, co je boží !

V rodné zemi nežiji už více než čtyřicet let, tedy nemohu objektivně posoudit politické dobro či zlo, které Váš president za svá leta v úřadu udělal, ale jedno je jisté, že byl jedním z mála těch, kteří od začátku poukazovali na lež o vině lidstva na světové oteplování i na byrokratizaci socialistického vedení v Bruselu. I to, že máte dobrou, českou korunu, je zásluha jeho tvrdohlavosti. Takže zvažte a sudte poctivě ! Zdraví Australan Sven.

J. Kanioková 12.3.2013 16:46

Díky za hlas rozumu... toho se nám nedostává čím dál víc..

bohužel..  A kdo za to může ?  - tahle parta - http://jdem.cz/vnpj7