18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirka 16.4.2008 20:32

Vďaka...

...stále zlatý pan Lasica.

A. 16.4.2008 13:24

Kupředu levá už opravdu nejde.....

 Odraz doby je nejen v písní, ale i v pohybu, tedy tanci.  Zkuste se oddat rytmu tance před svými dětmi a budou padat smíchy , dnes se tančí jinak, ruce nejsou skrčené u těla, ale krouží celým prostorem. Jedno však je stále stejné, někdo zpívá ohranou písničku a jiný tančí, jak druhý píská, to je jisté  navěky......

Servác 16.4.2008 7:51

Nedávno jsem slyšel pár rozkošných slovenských

prvorepublikových jazzových písní - Ondřej Havelka etc. Obdoba Dívky v modrém nebo Jen pro ten dnešní den - ale ono to bylo tak hm, primášské či jak to nazvat, mix společenského jazzu a cigánské kapely. I ty texty, nějak jako ej Zuzka, Zuzička, prečo ma nemáš rada. Úplně z toho byla cítit ta atmosféra rychlené kultury, kdy Slovensko dohánělo Evropu. To je taky obraz doby: ne o čem se zpívá, ale co je z toho slyšet.

VLK 16.4.2008 14:25

Re: Nedávno jsem slyšel pár rozkošných slovenských

Ano, mnohem víc než o čem se zpívá, je odrazem doby jak se zpívá. Dajána, Chlupatý kaktus, Láska je jen náhoda a jiné podobné písně se vrací co druhou generaci, ale pokaždé je to jiná píseň, protože se pokaždé zpívá jinak.

Landa zpívá Kryla. Je to něco úplně jiného. A nedokážu si představit, že by to Kryl zazpíval tak jako Landa - ani že by to Landa zazpíval jako Kryl. Ano, částečně je to dáno těmi interprety. Ale do značné míry je to dáno i jinou dobou

honzak 16.4.2008 7:29

jestli se dá

někde sehnat LP "Slovenské tangá" (či ako sa volala)?

bonzak 19.4.2008 3:37

Re: dá sa

D 1124 Spomienky.Slovenské tangá,1976 LP:Maria, Maria, Slovenské tango, Nečakaj ma už nikdy, Miluška moja, Prečo sa máme rozísť, Biele margaréty, Tak nekonečne krásna, Skôr než odídeš, Dve oči neverné...16 piesní.