19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

FILM: Za Franciszekem Pieczkou

Franciszek Pieczka byl populární polský herec, taky v Česku jej takřka každý poznal, i když si třeba zrovna nevybavil jméno. Zemřel 23. září ve věku 94 let.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Polášek 10.10.2022 13:01

No, knihy "Čtyři z tanku a pes" hodnotm, v českém překladu, velmi dobře a jako dost profesionálně napsanou knihu , včetně té podvědomé , ale pořád přípustné propagandy. Televizní seriál už ne. Ten byl poprvné v naší televizi asi v době, kdy na mne bylo příliš brzo a moc jsem si z toho nezapamatoval. A šlo to mimo mně, Akorát jsem si zřejmě zapamatoval jenom vizáž hlavních hrdinů a až když jsem se o pár let později dostal ke knize, tak společně s fotkami z toho seriálu uveřejněnými v knize jsem už ty knihy pokaždé četl s vizážemi těch hlavních hrdinů převzatých z toho televizního seriálu. Akorát jak se to potom po nějakých 10 letech v televizi opakovalo, už mne ten televizjí seriál vůbec nezaujal. Už mně ten teelvizní seriál proti ději v knize připadal lacině barvotiskově rambovský.

Ten seriál v televizi musel poprvé běžet v době, kdy jsem ještě neuměl číst nebo se teprve učil číst, takže někdy 1966 - 69. Protože ten název jsem si tehdy zapamatoval jako "čtyři stánků a pes" a dlouho jsem si lámal hlavu, jaké stánky to měly být a kolik jich tam mělo být, když to je "stánků" a podobně. Až teprve když jsem o pár let později dostal k vánocům obě knihy "Čtyři z tanku a pes", tak jsem definitivně pochopil, jak to správně mělo znít.