18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Surovec 24.1.2008 16:09

Děkuji za recenzi, ušetřil jste mi peníze za vstupné

protože na tohle opravdu nepůjdu :-P Ale když se to někomu líbí, tak prosím. Jenom bych do budoucna chtěl, aby dotace na české filmové umění nešly z veřejných peněz, protože tohle platit nechci.

Vesničan 24.1.2008 18:48

Re: Děkuji za recenzi, ušetřil jste mi peníze za vstupné

Film jsem viděl - byl jsem naň doveden -  a počáteční téměř averze se změnila v zájem. Zkuste to vydržet na opravdu předvídatelném začátku až do velmi aktuálního konce. Fakt to není hloupost.

A Trojan si zaslouží za svůj výkon metál!

EW 24.1.2008 14:06

Hm.

A jake si z toho filmu ma vzit divak ponauceni? ;-P

Baubo 24.1.2008 11:52

Autor

asi poselství filmu nepochopil. O toleranci se hezky klábosí v pražských kavárnách, ale příběh sděluje divákům mimo jiné, jak svízelné a i rizikové jsou pokusy o integraci mentálně postižených do společnosti. Je to krásný film a rozhodně patří k tomu lepšímu ze špatného, co nám současná česká filmová produkce nabízí.

Kanuk 24.1.2008 8:51

Důchodci v kině

Udivuje mne, že p. Kersch předpokládal v kině velkou návštěvnost důchodců. Kolik pak tam je vstupné? V Praze se za vstupné do kina dají koupit dva až tři obědy.

Majjkl 24.1.2008 9:08

Re: Důchodci v kině

... řeči... lístek do pražského multikina stojí 160, jenže v úterý jen 90, je slevový den. Důchodci mají slevu. Slevy jsou i na dopolední představení pro důchodce. Kdo tedy chce, kino si může dovolit. Důchodci do kina večer nechodí spíše z jiných důvodů - je to pro ně obtížné a únavné - většinou žijí sami a představa toho, jak pojede večer MHD do kina a pozdě se bude sám potmě vracet domů je děsí samam o sobě. Jsou už prostě unavení. Moje maminka by do kina nešla, i kdybych ji tam odvezl a přivezl. Je prostě unavená a večer už kolem osmé začíná podřimovat... Mně je 47 a to už musí být, aby se mi chtělo večer do kina. Většinu filmů vidím na DVD a domácím kinu, je to pro mě pohodlnější...

krmič 24.1.2008 10:42

Re: Re: Důchodci v kině

Máte pravdu, ale ta cena taky není zanedbatelný faktor, kus pravdy má i Kanuk.

Mně by do kina nikdo nedostal, mimo jiné i proto, že mě ty uváděné filmy nelákají. I v té nejblbější televizi bývá často lepší nabídka. Konec konců, většina těch filmů se objeví televizích velmi brzy a mnohokrát reprízovaná.

Kekebu 6.2.2008 14:24

Re: Re: Re: Důchodci v kině

dosti povrchní přístup, bohužel.

J.G. Pašek 24.1.2008 4:29

Za mně tam byly 3 kina . . . Kotva, Labe a Sněžník . . . .

Na ten Sněžník se dobře pamatuji . . .

Bylo mně 6, když jsem tam byl poprve  . . . . Pan Procházka tam v šortkách povídal co a jak, jaké vybavení si musíme přivézt na letní tábor do Lobendavy . . . . a maminka tam musela zaplatit 210 korun = 70 na týden . . . . ke konci tábora byla Olympiáda . . . loupali jsme ze stromů smůlu na olympijský oheň a soutěžili jsme družstva jako státy . . . . já jsem byl Severní Korea . . . a pokud si vzpomínám, nejvíce medajlí a vyhrála Albánie . . . . furt si pamatuji, jak vypadají ty 2 vlajky . . . . to už ani není pravda.

Ivan Cafourek 24.1.2008 7:50

Re: Za mně tam byly 3 kina . . . Kotva, Labe a Sněžník . . . .

Tři kina a ještě letní kino Bažantnice zvané Bažák, jinak také jeviště Děčínské Kotvy. Do Labe jsem chodil od 50.let na nedělní dopolední Kino Čas, nezapomenu na Psa Baskervillského a Perný den, a hlavně na Filmový klub ve druhé polovině 60.let s filmy jako Krev Wälsungů... V Kotvě jsem viděl 7x Help, 5x Smůla na patách (Poor Cow), mockrát vinnetouovky, myslím že i Jules a Jim, moji  po několik let filmovou Jedničku, dávala Kotva. Už nevím, ve kterém kině šly filmy Normana Wisdoma, teď opakované na ČT - doufám, že dojde i na Stalo se v Southportu. V nejmodernějším kině Sněžník si vybavuji jen Hlavu 22, snad Půlnočního kovboje a povinný školní Ruský zázrak. Jestli dnes v Děčíně funguje jen Sněžník, je to smutné.

J.G. Pašek 24.1.2008 9:06

Re: Re: Za mně tam byly 3 kina . . . Kotva, Labe a Sněžník . . . .

Pamatuješ se na tu kašnu na náměstí? Já jsem našel dobovou fotografii, kdy tam byly plynové lampy a na vrchu té kašny bylo velké bronzové sousoší . . . . nějaké polonahaté vodní víly. Hitler konfiskoval bronz a tak to to sousoší skončilo v nějaké zbrani . . . . . a mám fotku, na Strahově, kam oko dohlédlo,  byly uskladněny zvony z pražských chrámů a kostelů . . . .  ty také Hitler použil na nějaké zbraně či hilzny . . . 

Frank 24.1.2008 14:41

Re: Re: Re: Za mně tam byly 3 kina . . . Kotva, Labe a Sněžník . . . .

Vy máte problémy s psaným slovem? Kde jste chodil do školy a ze které třídy jste ji opustil?

J.G. Pašek 24.1.2008 14:44

Re: Re: Re: Re: Za mně tam byly 3 kina . . . Kotva, Labe a Sněžník . . . .

Mám.

Ve 3.

Milý Céši to mi téši, še moje pšíchod fás tak téši . . .

Honza z podhůří 24.1.2008 16:46

Re: Re: Re: Re: Re: Za mně tam byly 3 kina . . . Kotva, Labe a Sněžník . . . .

:-D

Sid 24.1.2008 20:29

Re: Re: Re: Re: Za mně tam byly 3 kina . . . Kotva, Labe a Sněžník . . . .

Franku, asi mam nedomykavost mozkovych zavitu - o co vam jde, kde je problem s psanym slovem? Please, clarify...

emil 24.1.2008 1:49

daaaaa

asi sem blbej, nevim vubec vo co go....

Josef Pajer 24.1.2008 1:05

Ale, ale...

Pán se nedíval pozorně. Kdyby byl Václavův otec likvidován v padesátých letech, synu by muselo být nyní k šedesátce a matce Vašáryové snad  osmdesát. V sedmdesátých likvidace, když už.

Jindra 24.1.2008 8:19

Re: Ale, ale...

no nebuďte tak malicherní, tady nešlo o časové umístění nebo poskytovatele prezidentské milosti, ale o vztahy mezi lidmi a jejich věrný popis za účelem nastavení zrcadla nám všemi. A to se povedlo všem, co se na filmu podíleli. Happy endem pro tvůrce filmu je to, že z toho mají i diváci bez toho, že by rozebírali podružné detaily, jako je časová rovina, osoba soudce, politický režim, SPZ traktoru. To jsou proměnné hodnoty, všímejte si svých bližních, neubližujte jim, pomáhejme. Ale to bych s moc rozkecal.

krmič 24.1.2008 10:47

Re: Re: Ale, ale...

"nastavení zrcadla nám všemi"

Anebo tam má být "nám všem"? Tak to ano, my všichni jsme mentálně retardovaní. Přímo cvoci.

Pierre 24.1.2008 11:59

Re: Re: Ale, ale...malichernost

Vzpomínáte, jak mjr.Terazky chtěl pro Žižku "Ĺahký gulomet", také malichernost ? Snad by ten film mohl mít delší titul: Václav, aneb reklama na Václavku.