19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
IF 16.7.2009 2:38

Re: Get a life!

Víte lépe než já, co mám dělat.

uzený na hrášku 15.7.2009 21:41

Get a life!

Pane Fencle,

proč si nesednete na zahradě pod jabloň a nestrávíte den pozorováním mravenců shánějících potravu - místo chrlení článků (ne)valné úrovně. Jistě, vaše znalost literatury, která je svou povahou obvykle na okraji zájmu odborné veřejnosti, je obdivuhodná a kdysi jsem se fakt těšil, že se od vás něco dozvím. Váš styl je ale pro mě naprosto nestravitelný. Obvykle příliš dlouhá ukázka doprovázená komentářem, který se hodí tak na diskusi k pivu (pro intelektuály ke kávě, zelenému čaji). Něco myšlenek posbíráte od jiných na netu, zbytek si dovybájíte. A ta neochvějná jistota týkající se kvality vašeho románu! Smíš zůstat mrtev jsem četl (osobně znám Ivanu, takže i její trable s vámi) a dojetí nad genialitou toho díla se nedostavilo. Takže nechte být Ivanu, přestaňte se navážet do lit. kritiček a vašich čtenářů tady, prostě začněte normálně žít. Vždyť i diskuse pod vašimi články mají víc příspěvků od vás než od jiných čtenářů. Get a life, man!

Ivo 15.7.2009 19:51

Re: Pane Fencle,

No, jistě tomu rozumíte.

Jiří Touš 15.7.2009 19:34

Pane Fencle,

nezlobte se, ale pan Lípa má pravdu!Pokud chcete prokázat opak, prezentujte se na těchto stránkách alespoň jedním vtipným fejetonem, říznou esejí, nebo alespoň  kvalitní povídkou! Ony i  ty politické  komentáře našich novinářů mívají často slušnou literární úroveň(viz npř. pan Hekrla v Právu)!To se ovšem o vašich výtvorech  říci nedá!Nerad se zúčastňuji diskusí na těchto stránkách, ale  nechal jsem se bohužel vyprovokovat vaší  obdivuhodnou jistotou,  s jakou se považujete za literáta.t.K tomu máte zatím bohužel daleko!

Fencl 15.7.2009 11:20

Re: Omlouvám: ,

To je nesmyl. Asi jako byste vyčítal politickému komentátorovi, že parazituje na tom, co se denně děje ve světě

Fencl 15.7.2009 11:19

Re: Všechny další díly Mlčení jehňátek i Psycha jsou zbytečné...

Nebýt jistého charis... 

Fencl 15.7.2009 11:19

Re: Všechny další díly Mlčení jehňátek i Psycha jsou zbytečné...

K Psychu. Podobně jako u "Mlčení jehňátek 2 až 4" je u Psycha 2, 3 jisté, že by možná ty díly nevznikly díky jistému charismatu(?) Anthony Perkinse. S kýmkoli na jeho místě si filmy stěží lze představit. Trojku dokonce režíroval a nemohu si pomoct, ne nejhůř. Pravda je, že "poněkud" přehrává, jeho schizofrenik však toto nadehrávání unese, řekl bych. Hraje i ve čtyřce, i když ta už stojí na jiném herci. Viděl jsem ji jen jednou a nezdála se mi úplně zlá. Musel bych tento prequel vidět znova.

Fencl 15.7.2009 11:16

Re: Všechny další díly Mlčení jehňátek i Psycha jsou zbytečné...

Oponuji (ale jen trochu). V románu Hannibal je zdůrazněno, že titulní hrdina měl v Itálii nejen novou identitu, ale novou TVÁŘ. To film pominul, aby si Hopkins vůbec zahrál. Je to jakási dohoda s divákem. Že ale Hannibal, román i kniha, tak jako 4. díl vznikly především díky úspěch předchozích dvou dílů, je jasné.

Fencl 15.7.2009 11:13

Re: Vážený,

To je nesmyl. Asi jako byste vyčítal politickému komentátorovi, že parazituje na tom, co se denně děje ve světě.

Lípa 15.7.2009 11:03

Omlouvám: ,

se případným čtenářům za zdvojený příspěvek, ale při kontrole se původní verze na stránkách neobjevila.

Lípa 15.7.2009 10:58

Vážený,

Silně parazitní je především vaše vystupování na těchto stránkách!Je zřejmé, že bez tvorby jiných, na níž evidentně parazitujete, byste si ani neškrt.A to je od vás opravdu ubohé!

jerry, the bridging mouse 15.7.2009 10:49

Všechny další díly Mlčení jehňátek i Psycha jsou zbytečné...

Pro mě vždy existuje jen Psycho z r. 1960 . No viděl jsem akorát film Hannibal , Ridley Scott nerežíruje špatně , ale už začátek je nelogický - agentka je překvapena, že Hannibal Lecter, který ve vězení maloval Florencii zpaměti, se nachází zrovna v tomto městě! A světe div se, muž jeho kulturních zájmů, pracuje v místní knihovně! To myslím zcela dokazuje vykonstrovanost a zbytečnost jakýchkoliv pokračování...

Dvojku i trojku může mít Kmotr, Francouzská spojka a vůbec cokoliv z žánru gangsterek či krimi. Ale ne takové filmy jako Psycho, či Jehňátka.:-/

Lípa 15.7.2009 10:48

Vážený,

silně parazitní jsou především vaše příspěvky, protože bez tvorby  vámi využívaných, často zneužívaných autorů, byste si ani neškrt!A to je  od vás opravdu  ubohé!

Anna.Š. 15.7.2009 8:59

S horory máte pravdu,

v podstatě tot=ž platí i pro sladkobolné příběhy o lásce. Vyvažují, dobíjejí, fungují jako terapie. Pokud svět kolem nás nabírá pro někoho nepochopitelně chaotickou podobu, rád se uchýlí do obrazů záchrany světa před Satanem.

Zrození Hannibala bylo takové nějaké... zvláštní. Nejpůsobivější zůstane asi Mlčení jehňátek, Červený drak podle mne nezvládl tak úplně logiku příběhu a možností ve chvíli, kdy slepá hrdinka věří na sebevraždu Draka a musí se dostat z požáru. Je to celé příliš geniálně promyšleno a nalinkováno, žádná pochybnost - ale to je fuk.

Pokračování Jehňátek s jinou herečkou se nepovedlo, chyběla tomu druhá rovina, určitá fascïnace Hannibalem, potácení se na hraně...

wrangler 15.7.2009 8:08

A mně se líbí.

Jinak, jak je vidno, nikomu toto vaše hodnocení nestojí ani za připomínku.Rv