29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

FEJETON: Z rodu lásky

Když táta s mámou slavili zlatou svatbu, vzala jsem je do Rakouska. A pod Grossglocknerem jsem poslouchala vyprávění, jaké to je znát se 65 let. Táta totiž poznal mámu v patnácti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sulc 12.6.2015 22:49

Re: Pan otec si zrejme rad

Pravda, skutecne premnozil. Kdyz jsem se narodil 1938, v rekach se dalo koupat. Po par desetiletich uz byly zasvinene. Ted je zasvinene i more, mizi v nem nekolik milionu tun plastovych odpadku rocne.A ryb ubyva, kdysi ryby a syry byly potrava chudych, dnes spise tech bohatsich.Treska, kdysi nejlacinejsi ryba, jen pro chude, dnes v USA stoji 6 doll. libra.

V. Vérosta 12.6.2015 9:31

Re: Pan otec si zrejme rad

Ale to neznamená nic jiného, než že Příroda na Zemi vzkvétá!! :-)

V. Kolman 12.6.2015 8:48

Re: Pan otec si zrejme rad

Pane Sulci! Máte ve všem pravdu, až na třetí větu od konce. Tam bych použil spíše slovo "přemnožil". Od dob Ježíše Krista se lidstvo přemnožilo na více než 23.násobek!!! tehdejšího stavu (cca 300 milionů lidí).                                     

                                                                                           Přeji Vám hezký den!

P. Maleček 12.6.2015 5:31

To je od Boha

Však v bibli sám nejvyšší muži ukládá povinnost - jdi světem a šiř své sémě.Takže vážená, váš rod ani tatínek nic vyjímečného nejsou.

Ostatně jak známo muskej, kerej přestane koukat po holkách je do roka na prkně. Takže naopak vaše maminka by měla za tatínkovu čipernost tomu nahoře denně děkovat.

P. Sulc 12.6.2015 0:50

Pan otec si zrejme rad

uzival s hezkejma holkama. To neni nic divneho, byt zeny to nepochopi. SSavci nejsou monogamni, monogamii na nas nastrcilo nabozenstvi. polygamii mame v genech taktez to, ze samecci jsou vice promiskuitni nez samicky, coz vzhledem k tehotenstvi je pochopitelne.A slouzi to konec koncu k zachovani zivocisneho druhu. Konec koncu, ten nas se obesel statisice let bez jakychkoliv svatosti, i bez te ''svatosti manzelske'' docela dobre. A jak se rozmnozil . Za 70 let z 2 1/2 miliardy na 7 1/2. A to je sila.