23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

FEJETON: Vrahové mezi námi

Ve své teorii vraždy měl proslulý policejní rada Vacátko jednoduché pravidlo : buď jsou v tom peníze nebo ženská. Dnes by musel pan rada přibrat třetí nezávislý motiv - pachatel se před svým zavrženíhodným činem nudil nebo neuměl si v kritické hodince najít jinou zábavu než někoho zabít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tisifoné 11.12.2005 20:21

diskuse zde

K tomuto článku / fejetonu patří diskusní příspěvky před přestupem N.P. k Lidovým novinám.
Možno vyvolat z "archivu" Neviditelného psa - tlačítko bleděmodré, zde vlevo, trošku dolejc. Myslím, že je těch komentářů asi dvacet. Samozřejmě v celé šíři názorů: od trestu smrti po osvobozující rozsudek nad psychopatickým obžalovaným.
JANOVA 10.12.2005 19:08

Výchova s.r.o.

Po přečtení článku jsem si vzpomněla na citát Wieslawa Leona rudzińského - " S dětmi, s nimiž si rodiče nedělali starosti, často mívají starosti dějiny. "
Jak se dívám kolem sebe, mám dojem, že si mladí "pořizují" děti ne proto, aby je vychovávali, ale aby je měli, protože výchova je dřina a kdo si myslí, že dítě ho nikdy nebude omezovat v zábavě je na omylu. V přírodě mezi rodiči a dětmi neexistuje absolutní volnost, pokud se potomek nechová tak jak má, dostane, co proto, neboť je to pouze k jeho prospěchu. 
Práva dítěte jsou pěkná věc, ale rodič je povinen svému děcku vštípit povinnosti, které jdou s nimi ruku v ruce. Ale vím, že se někdy rodič může snažit sebe více, ale rodinnou výchovou nezlomí to, co jedinec dostal v genech.