25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

FEJETON: Ruské předjaří

Letošní zima rozhodně trvá příliš dlouho; když jsem ve středu po ránu z postele uviděla na římse dvacet centimetrů sněhu, bylo mi do breku. Rozhodla jsem se ale pro pozitivnější přístup a usoudila, že to asi bude předjaří. A v tu ránu mě napadlo, že moje letošní předjaří je nějak nadmíru ruské.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sulc 29.3.2013 2:39

A copak takhle. soudruzko Petrusko,

zalozit nejaky novy, pekny Svaz Cesko-Ruskeho pratelsvi ? Pritulit se pekne, k tomu velkemu medvedu, obnovit vseslovanskou dusi. a Karlovy Vary roztahnout po cele zemi. Byla by to nadhera, co rikate ?

D. Švik 25.3.2013 13:28

Hodina Země

Vše se zahalilo do tmy, jen svíce plápolavě osvětlujíc metropole, nám připomínají, že šetřit se dá. Lidé berouce se za ramena, těší se z té černé hodinky. Maně jsem zamáčkl slzu při setmělé vzpomínce na reálný socialismus a pomyslel si zda také naši bratři kardiaci, neopomněli vypnouti své stroječky :-)

E. Heusinger 25.3.2013 14:22

Švíku

Kardiostroječky osvětlují srdce? V tom případě potřebujete stroječek do mozku.

D. Švik 25.3.2013 18:01

Re: Švíku

Hodina země se netýká jen osvětlení (i když to je nejvíce vidět), nýbrž všech el. zařízení...A Petruška je taková ekomultikultibiosluníčkováhavlistka, že jí určitě udělá radost, že jsem vzpomenul také naše kardiaky, kteří svým drobným příspěvkem pomohou zachránit matičku Zemi :-)

P. Sulc 29.3.2013 2:28

Re: Švíku

Vy asi nemate moc smysl pro humor a ironii, ze? Nejste nahodou takova "Kysela perdel" ?

S. Rehulka 25.3.2013 2:09

Zdravím od protinožců !

Vaše články čtu rád, jsou k věci, jen se mi zdá, že opravdu žijete více v zajetí Ruska, než v České republice.

Odpustte můj náhled, pište, žijeme (zatím) oba ve svobodných zemích a dovolte mi otázku. Když jsem četl jmeno Šolochov, vzpoměl jsem si, že mi kdosi říkal, že Tichý Don, kniha která se mi (bez ohledu na politický směr) moc líbila, je vlastně Šolochovův plagiát. Prý se mu dostal do rukou osobní deník kozáckého poddůstojníka, který se stal thematickým podkladem jeho románu. Nasvědčovalo by i to, že jeho ostatní díla jsou nudná. Co myslíte, co je na tom pravdy ? Děkuji, Sven.

L. Krajicek 25.3.2013 2:28

Re: Ono to máte těžké.

Myslíte si, že E.M. Remarque také prožil vše, o čem psal? Jsou to prožitky, výmysl, plagiát? A co Karel May, Jack London, Václav Havel?

Proč pořád musíme do umění tahat tu zatracenou politiku? Ostatně si myslím, že film o Putinovi bude mít o Ruském prezidentovi takovou vypovídací hodnotu, jako o našem prvním "dělnickém" prezidentovi seriál Klement Gottwald nebo o ortopedii Nemocnice na kraji města.