24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lllllolipop 13.12.2008 11:20

nic

;-P:-P;-PVVR^!!!super ale kde ten článek je ????

inkognito 16.12.2007 18:58

duvod proč mít rád židy

ahoj,chci jen říct že mi připadá nespravedlivé nemít rad židy když oni sami ti nic neudělali, je to stejné jako by si nějaký afričan řikal ti běloši jsou divní  na jejich pleti je všechno vidět atd.!

orbit 24.7.2007 16:07

Re: Příčiny dlouhověkosti obyvatel Izraele jsou

SEMITA je clovek, patrici do aramejske JAZYKOVE SKUPINY. 

SEMITI NEJSOU ZADNOU RASOU  a pideni se po jejich DNA a pod. je pouhy nesmysl.

Alois 24.7.2007 8:10

Re: Re: jiná pohádka

 Zbytky učedníků se od něj však naučili, jak manipulovat lidmi, tahat z nich obživu - proto si z popraveného komplice udělali "zmrtvýchvstalého", stali se jeho zmrtvýchvstání jakoby svědky a jím pověřenými mluvčími-také mohli mít halucinace z drog.. a chodili a živili se vypravováním legendy, kterou vymysleli. Protože kolem sebe shromažďovali plebány a kriminálníky, všude,kam přišli, je vyháněli a nebo i soudili a trestali. Noví přívrženci jen vybrušovali legendu, své kumpány líčili jako světce a mučedníky a vtělovali do svých příběhů i místní historii.Protože zjistili,že kázání o dojemných věcech vynáší, legendu řádně okrášlili. Založili organizaci,aby si pomáhali vzájemně.. Protože jejich komunity později dokázaly přijít na cizí území a zblbnout tamnější lidi, usazovali se v osadách, vybírali od přívrženců oběti a bohatli.Kde je místní nechtěli přijmout, uzavírali falešné smlouvy, zrazovali nepříteli ty, kdo se jich ujali, zabíjeli tajně místní vůdce a jejich potomky, nebo prodávali a podstrkovali místním vládcům svoje dcery . Tam, kde nalezli bohaté zdroje příjmů, tam se zabydlovali. Nejmazanější jádro se potulovalo mezi oblastní honorací, intrikovalo a scházelo se na poradách, pokud se někteří z party stali nežádoucími psanci, pomáhali si. Nalepovalo se na ně stále větší množství takových, který ten zahálčivý život přitahoval a proto konvertovali..prostě, starověcí komunisti..    

JB 23.7.2007 21:11

Příčiny dlouhověkosti obyvatel Izraele jsou tyto:

Mám to od jednoho z nich: je to prý důsledek toho, že se právě teď blíží ke konci života ti, kteří přežili koncentráky. V době mládí se stravovali v táborech velice skromně, často hladověli a tak nemají zničené cévy tukem. Až odejdou všichni za svými předky, určitě dojde ke snížení průměrného věku.

Když jsem to takhle napsal, tak nevím, jestli si vlastně ze mě nedělal ten Žid legraci. Typicky židovskou...

lucina 24.7.2007 12:51

Re: Příčiny dlouhověkosti obyvatel Izraele jsou tyto:

Přežili extrémně zdraví jedinci, z nich přežili extrémně zdraví dlouhověcí.  Doufejme, že  se tento přírodní výběr  už nebude  v té podobě opakovat. Je fakt, že v koncentrácích  vězně  ci-vilizační choroby  jako cukrovka  přešly (asi jen někoho, i tak to bylo  zejména krutou dietou).  Je fakt, že kdyby si nedělali z lágrů srandu, asi by se zbláznili  i  dodatečně. Někteří přeživší koncentráčníci byli pěkní cynici. Obecně jsou židé nóbl lidi, pokud s nimi nehandlujete, ale Arméni jsou obchodníci ještě lepší (aspoň se to říká).

doktor 23.7.2007 18:38

Ten židovský smysl pro humor

židovství velmi zlidšťuje.Jenže: je to vůbec židovská vlastnost, když se jí vyznačují hlavně (nebo jen) evropští Aškenazim, tedy Židé púvodem z Německa, vyhnaní z něho v 15. století do Ruska, Ukrajiny a Polska, s  jazykem jidiš, ovlivněným němčinou, a s kulturou, ovlivněnou Němci i Slovany? O jejich semitském původu se vedou spory.

orbit 24.7.2007 16:28

Re: Ten židovský smysl pro humor

Definice SEMITA  je, ze je prislusnikem ARAMEJSKE JAZYKOVE SKUPINY.

Nema s rasou NIC  spolecneho.  Kdo se chce stat zidem, muze po nekolika mesicich studia, obrizce a ponoreni se do tekouci vody.  Kde pak je zde mozna RASA?

sigi 25.7.2007 12:57

Re: Re: Ten židovský smysl pro humor

Pravyý Žid je pouze ten, kdo se narodil z židovské matky... Raso...

chazar 26.7.2007 8:38

Re: Ten židovský smysl pro humor

Zrejme myslis Chazary - coz byli pravdepodobne tatarske kmeny ktere jako snad jediny "externy" narod prijali judaismus, samozrejme z politickych duvodu, podobnych jako kdyz na uzemi Velke moravy pozvali byzantskou cyrilometodejskou misi.

Zetka 23.7.2007 18:12

Obdiv

VObdivuji se Židům. Největší a nejslavnější mužové na této planetě byli Židé. Obdivuji se jejich humoru, před kterým se neuráží a nestěžují si. Dělají si legraci sami ze sebe. Vědí, že vědí a to jjim dává předpoklad k jejich výšinám. Jsou chytří, podnikaví, veselí a moudří. Jsou stateční, věří v něco víc, než malý človíček, který nemá žádné předsevzetí a žije bez ideálů. Přeji jim jejich dlouhověkost, kterou jim dává jejich víra v Krista.VVV>-

Sch.glosátor 23.7.2007 18:18

......kterou jim dává jejich víra v Krista

8-o8-o8-o8-o8-o8-o;-D;-D;-D;-D;-D;-D škyt ! ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D Gratuluju k nejlepšímu vtipu dnešního dne a jdu si vyměnit počůrané spoďáry.

Václav T. 23.7.2007 20:16

Re: Obdiv

Obdivuji je též, opravdu. Ale zrovínka Ježíše moc nežerou, to je fakt. (Zůstali u Starého zákona.)

pompano 23.7.2007 23:10

Re: Re: Obdiv

"Kristus" je řecký výraz pro Mesiáše. A židé věří v příchod Mesiáše, nevěří ale, že tímto Mesiášem je Ježíš.

Takže to vůbec nebyla hloupost    :-)

Bylo tu přece napsáno, že věří "v Krista", nebylo napsáno, že věří "v Ježíše"

VLK 24.7.2007 15:02

Re: Re: Re: Obdiv

Je to blbost. Veri v Mesiase, ne Krista. Kristus je recky preklad a byl pouzit az krestany. Takze pokud nemluvite ve starorectine a mluvite o Kristovi, mluvite o krestanskem Jezisi. To je to same, jako tvrdit o zidech nebo o krestanech, ze veri v Allaha nebo v Proroka. Stejne tak tu prekladem slova buh do arabstiny urcujete pramen, odkud berete celou veroucnou soustavu a stejne tak velkym pismenem pojmenovavate.

pompano 24.7.2007 15:12

Re: Re: Re: Re: Obdiv

no dobrá, dobrá, řekněme, že máte pravdu ...   :-)

orbit 24.7.2007 16:42

Re: Re: Re: Re: Re: Obdiv

JENOM PROP PORADEK: 

Jezis byl ZIDEM  od narozeni az ppo svoji smrt.  S krestanstvim nema nic spolecneho - nikdy nechtel ZIDOVSTVI  zmenit ani vymenit.  Dokonce podle Noveho Zakona TRVAL NA TOM, ZE VSECHNY ZAKONY MOJZISE SE MUSI DO PISMENE DODRZOVAT.  Krestanstvi vytviril Pavol (Zid Saul z Tarsu)  a pak jej poradne popohanstil 400 let pozdeji KONSTANTIN, pohansky panovnik Rimske rise, ktery ani krestanem nebyl.  Jeho kresstanstvi mame dodnes.  On vymenil zidovske svatky a sobotu za pohanske svatky a nedeli.

To krestanstvi mame dodnes.  Ne to Jesisovo a ani Sv. Pavla.  Kdo mne neveri, at si precte Evangel;ia.

No 24.7.2007 18:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obdiv

V té době byl křesťanem ten, kdo se za něj považoval a křest byl něco jako poslední pomazání, tedy Konstantin byl křesťan

Sch.glosátor 23.7.2007 17:52

Disidentská, intelektualní komerční televize, a ještě k tomu bude zadarmo?

Platěj  extra poplatky za Novu jako za placený kanál ? Neplatěj. Můžou  na ní  čučet od rána do rána ? Můžou. Jsou pořady přiměřené  jejich intelektu ? Jsou.  Kdyby nebyly, tak  by na ně nečuměli.  Tak co se jim furt nelíbí ? 

Sch.glosátor 23.7.2007 17:45

A víte jak jsme získali Desatero ?

Chodil Bůh po světě a marně ho nabízel různým národům. Jedněm se nelíbilo to, jiným ono. Pak potkal Žida. "Za kolik to nabízej," zeptal se opatrně. "Je to úplně zadarmo," pravil Bůh. "Zadarmo ?" zajásal Žid. "Beru všechno!"  A tak jsme získali desatero.

jízlivec 23.7.2007 17:41

Nejsem odborník v genetice...

ale mám takový dojem (pro některé: kdybych byl odborník, tak bych to prostě věděl), že Židé, Arabové i ti Sumeřané jsou "rasově" zcela stejní. Takže přece jen ta kultura? A ano, ovšem, náboženství se s kulturou hodně prolíná..

orbit 24.7.2007 16:53

Re: Nejsem odborník v genetice...

naciste se snazili rozlisit GENETICKY  zida od nezida.  Selhali.  Totez se nezdarilo genetikum do dnesniho rana a nezdari se jim to nikdy = protoze ZIDE ani SEMITE  nejsou rasou ale JAZYKOVOU SKUPINOU (podIvej se do slovniku definice SEMITA) PATRICI DO SKUPINY aramejskeho jazyka, KTERYM SE V OBLASTECH, KTERE CITUJES, MLUVILO.  

Vyraz ANTISEMITISMUS  a podobne jsou zalozene na omylu - podobnre jako mnohe jine jazykove vyrazy.  Snad nejznamejsi je, ze SLUNCE VYCHAZI  a ZAPADA  coz je presne takovy nesmysl, dokazany astronomii ale JAZYK SE POUCIT NEDA  

Šnek 23.7.2007 17:40

Nicméně doufám.

Že nejsem povinen Židy milovat ať už s přiblblými vtipy nebo bez nich.

Kromě toho se mi nezdá, že by autor někdy v Izraeli byl. Protože jinak by věděl, že Izrael je všechno možné, jen ne veselá země.

jk 25.7.2007 20:18

Re: Nicméně doufám.

Humoru se žídé naučili v Čechách.

Byvaly Ostravak 28.7.2007 8:33

Re: Nicméně doufám.

Bretislav Olser v Izraeli byl nekolikrat a napsal o Izraeli a o ceskych Zidech v Izraeli nekolik zajimavych knih.Stoji za to si je koupit.

Svatopluk 23.7.2007 14:51

Článek je milý, ale proč se stále rozlišuje a generalizuje

Článek je milý, ale nelíbí se mi, že bych měl mít rád nějakou skupinu obyvatel, která zahrnuje úplně všechny, které spojuje jen nacionalita. Je to dle mého názoru ten nejpitomější způsob vztahu k okolí. Je těsně vedle rasismu, nacismu atd, protože jedním toho je. Rozlišuje nikoli dle kvality, talentu nebo slušnosti, ale dle rasy nebo národa. Vyzývat k lásce je moderování vztahu. Vyzývat k vyhubení, je také moderování vztahu k něčemu, k čemu by si člověk neměl vytvářet žádné apriorní názory.

Antisemitismus je věc, o které velmi často hovoří židovští nacionalisté a šovinisté. Správný postup není boj proti antisemitismu, ale (i židovské komunitě) odsouzení stupidních generalizací.

Myslím si, že Židé získali výhodu tím, že se soustředili na myšlení (i když v poslední době od toho ustupují i oni) a nikoli na získání přímé moci nebo území. Postupem času zjistili - a z toho bychom si měli vzít příklad - že pokus vylepšuji své vlastní schopnosti, snadněji, než ostatní získávají i to, o co jiní usilují přímo. Humor je důsledkem této činnosti (myšlení). Nicméně židovští géniové posunuli hranice lidkého poznání, židovská hovada přinesla bolševismus a jeho prostřednictvím vyvraždila (v dané oblasti vždy spíše nejkvalitnějších) téměř 35 milionů lidí (z velké části Slovanů ale také i Židů). Není možné generalizovat - je nutné se (nejen u Židů) zabývat tím, zda je to slušný člověk nebo ne.

Desatero nepřinesli Židé - to je od Sumerů - a původně to byly normální zákony. Dochoval se Chamurabiho zákoník, kde je desatero (byť s jiným prvním přikázáním) již jako zákonná norma, která má za sebou několikasetletý vývoj. Poznámka k počtu: 12 milionů Židů není. V celém světě se považuje za Židy nebo za lidi, kteří jsou s Židy spřízněni zhruba 70 milionů lidí.

Jinak k příkladům - Poláček je stále nedostižný.

sigi 23.7.2007 15:16

Re: Článek je milý, ale proč se stále rozlišuje a generalizuje

Račte si pozorně přečíst: Proč mít Židy rád? Nejde o imperativ, ale o otázku. Proč ne? Nikdo vám tu lásku nevnucuje.V y jste asi navyklý na donucovací systémy. A kdepak by se na světě vzalo 70 milionů potomků židovských matek? Pravý žid je pouze ten, kdo se narodil židovské matce. Tečka. Položidé se nepočítají... Desatero je součástí Starého zákona a je od číslovky deset ne devět. Také je to snad plagiát...?

jk 23.7.2007 15:51

Re: Článek je milý, ale proč se stále rozlišuje a generalizuje

  Svatopluku, jestli od Židů nebo od Sumerů, ono to vyjde na stejno, neboť původ Židů spočívá v tom, že jejich praotec Abrahám (s početnou rodinou a čeledí) opustil SUMERSKÉ město Ur.

Sch.glosátor 23.7.2007 17:18

Podstatné je, že to funguje.

Na knihách "Starého Zákona" (rozuměj smlouvy) lze znovu postavit civilizaci. Jako celek je to  sice koncept dílem překonaný, ale jeho jádro je použitelné. Chtělo se mi napsat  "dosové"  jádro. Možná, že podobnost není až tak nepřípadná ;-D

j éká 25.7.2007 20:46

Re: Re: Článek je milý, ale proč se stále rozlišuje a generalizuje

Vyrazili z města ur, courali se po světě a teprve na hoře Sinaj dal Bůh Mojžíšovi desatero, které za ním přinesl v kabeli ze Sumeru? Jděte už s těma biblickejma pohádkama někam. Biblický Hospodin je typickým bohem daného místa, jako většina bohů té doby. V Bibli lze hledat určité morální hodnoty. Zdůrazněji hledat. Bible možná zachycuje nějaké historické události, ale zásadně se nedrží chronologie, protože sleduje ideologické cíle. Chtějí-li se židé vymezovat na genetickém základě jsou s tím trapní a s nimi všichni co v tomto jim fandí. Němci to prověřili v praxi.

Již mnoho podvodníků pochopilo, že vykládat Bibli je dobrý kšeft a že nejlépe se oblbuje smyšlenkami, které nelze ani potvrdit a nelze je snadno ani vyvracet.