20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

FEJETON: Knížky

Už to tak bývá, že když se člověk vrátí z nějaké cesty, nahromadí se mu doma úkoly. Mně občas taky nové knížky - už jsem psala o podezření, že když nejsme doma, rozmnožují se samovolně, ale tentokrát se rozmnožily tak, že je přinesla pošta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Vodvářka 23.9.2013 6:20

Paní Petruško Šustrová

Docela se Vám divím. Od svého vystoupení v přeměně ÚSTR na již zcela nezajímavou instituci se musíte každý týden setkávat s negativní reakcí na Vaše účinkování v tomto příběhu. Možná si myslíte, že se lidé mýlí, že Váš postoj ve věci odvolání Daniela Hermanna byl správný. Nicméně vše ukazuje na to, že to byl krok špatným směrem, že se ÚSTR stal již zcela nezajímavou institucí, kde se budou /pokud se tak již nestalo/ relativizovat fakta o 40 letech vlády komunismu, jak koneckonců naznačil Michal Uhl.

Každý slušný člověk by se stáhl do pozadí a již veřejně nepublikoval. Milosrdný čas by vše přikryl. Vy se ale musíte v tom Vašem lejnu pořád šťárat, takže zápach nás bude obšťastňovat ještě dlouho.

Gratuluji.

V. Peroutka 23.9.2013 8:23

Re: Paní Petruško Šustrová

odchod Hermana mne osobně potěšil,nechápu proč tam byl vůbec dosazen..

T. Vodvářka 23.9.2013 12:48

Re: Paní Petruško Šustrová

Vůbec nemám nic proti Vašim osobním pocitům. Ty jsou však ve světle odbornosti a lidských kvalit kandidátů bezpředmětné. Pan Daniel Herman je bývalý katolický kněz, který měl s komunismem za doby jeho panování poměrně bohaté zkušenosti. Z tohoto důvodu měl celkem přehled o tom, co se opravdu za dob bolševického panování u nás dělo.

Současná ředitelka tyto zkušenosti nemá, Mladý Michal Uhl je má pouze zprostředkovaně a jeho projevy znějí nám - pamětníkům té doby - jako nesmyslné blábolení /doba nebyla idylická, ono se totiž za názory jiné než konformní vraždilo, věšelo a zavíralo do kriminálů. Ono se v té době kradlo /nejen církevní majetek,  ale i majetky sedláků atd. Ono se dokonce střílelo na hranicích, když chtěl někdo odejít/.

Dělat z té doby bukolické panorama pohody je prostě nefér. Pan Daniel Hermann byl jistou zárukou o správnosti historických fakt. Po intervenci P. Šustrové to už bude jinak.

J. Boleslav 23.9.2013 13:02

Re: Paní Petruško Šustrová

P. Šustrová by se měla plazit kanály, jak správně píšete.

V. Zatloukal 23.9.2013 1:42

Jak se bude jmenovat knížka o Vás?

až ji vydají, tak asi: Jak Petruška prošustrovala ÚSTR.

A budoucí generace budou štkát, že se musí vžít do té těžké situace, kdy si chuděra trockistická obdivovatelka komunistických ideálů musela přivydělávat na ubohé živobytí účastí na rudooranžovém puči, kryjíc se za polonistiku