19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

FEJETON: Když studentky milují své profesory

Češtinář Miloš Hoznauer. Letos mu bude pětaosmdesát, ohníčky v očích mu pořád planou... ale tenkrát na konci 70. let to byl charismatický kantor a neodolatelný sexy chlap v plné síle. A zvláště my – intelektuálně zaměřené studentky z gymnázia Na vítězné pláni – jsme svého profesora obdivovaly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 16.3.2014 21:51

Pan Miloš Hoznauer

Byl po určitou dobu velmi oblíbeným učitelem také Na Zatlance v Praze. Pak ale študáci objevili, že rád zadával písemné literární práce svým studentům , které obratem pod svým jménem uveřejňoval v tehdejších Literárních Listech. A to se studentům moc nelíbilo.

P. Rychetsky 15.3.2014 4:24

Mila vzpominka

Reditel Mikyska vubec nejak umne pridrzoval nad vodou bolsevikovi nemile typy. S nami ve tride (maturita 1984) byl i polojmenovec Tomas Rychetsky, synek chartisty. Coz byl trochu pohlavek memu vlastnimu prizdisracstvi a predposranosti a clenstvi v SSM - zrejme to slo i bez nich. A Mikyska jeste navic drze propagoval imperialisticky sport - bejzbol. Neslychana drzost.

Jinak pani autorka asi trochu keca. Do oci se Hoznauerovi totiz nikdo koukat nemohl, protoze ten, chudak, cely hodiny cumel z okna a nic nerikal. Chtel tam vycumet asi to same, na co jsem cumel ja tak o tri roky pozdejc - tedy proc v ty vsivacky bolsevicky zasvrabeny zemi zustavat a co jsme kdy panubohu provedli, ze nas tak ztrestal tim komunistickym peklem. A jak dlouho se da pretvarovat, ze todle je normalni zivot, a proc jsem takovej srab, ze jim to nehodim na zada a nereknu co si o svinich bolsevickych myslim. Nerek sem nic, byl jsem predposranosti prilis prosakly.

Ale diky bohu za vsechny Hoznauery ci Sveraky a vubec kohokoli, kdo pobyt v tom mocale hniloby delal snesitelnejsim.

P. Eugel 15.3.2014 2:13

Diky.

Tohle proste pohladi.