16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

FEJETON: Il nome della camera

Umberto Eco je osmdesátiletý muž. V týdeníku L’Espresso vypráví, že když mu bylo třicet, přestal používat fotoaparát. Vzpomínky si zapisuje do paměti a místo tisíců fotografií z dovolenkových cest pořizuje raději kvalitní pohlednice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Bajgar 13.8.2012 9:38

Žijeme v technologické civilizaci

Pan Umberto Eco správně tuší, že dnešní spoléhání na co nejmodernější technické vynálezy, včetně tzv. chytrých mobilů, je hodně nezodpovědné a vlatně hloupé. Brzy může přijít doba, kdy se nám všechny ty "supermoderní" technické pomůcky zhroutí jako domeček z karet...

P. Lenc 10.8.2012 16:39

Re: Inu, panu Ecovi

Pane Langře, nevím jestli starému pánu ujel vlak.Víte,ona stačí jedna sluneční superbouře a v tu ránu budeme v 19.století.A s populací,která často nedovede spočítat hospodský účet bez počítače.

R. Langer 10.8.2012 11:05

Inu, panu Ecovi

prostě trochu ujel vlak. Jinak si ho samozřejmě velmi vážím.

Z. Kulhánková 10.8.2012 6:29

Jak jsou tímhle lidé nemocní,

jsem si uvědomila, když jsem jela na velký ples do Vídně a kamarádka mi říkala: "Tak hlavně esemeskuj a posílej fotky!" Jenomže já jsem tam jela tančit a bavit se, ne dělat reportáž.

Co se elektronických záznamů týče, to vím už dlouho. Sebrané spisy, které jsou na papíře, jsem nikdy neztratila. Zato ty elektronické byly napřed v Multimate, potom ve Wordperfectu a následně v různých verzích Wordu, musím furt kopírovat a obnovovat, abych o ně nepřišla.

I. Fencl 10.8.2012 6:07

jo

nelze než podepsat.