23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

FEJETON: How are you?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zofka 19.11.2007 16:27

Re: Re: Michale Konstatcky.

;-D;-D;-DR^

drak 19.11.2007 15:31

Upřímně řečeno

Upřímně řečeno mi poněkud leze na nervy jak jedno tak druhé. Onen americký neupřímný usměv, nebo tomu říkejme pozitivní myšlení, které musíte udržet stůj co stůj snad i v okamžiku apokalypsy. No nevím, asi i oni mají ve svých životech situace, kdy se tohle to kolektivní blbnutí nenosí ale asi to patří více mezi přátele a rodinu, byznys je v tomhle asi totálně mimo. Nicméně to naše české neustálé skuhrání a stěžování si na bůh ví co a bůh ví proč, když je evidentní, že v podstatě jde o prkotiny, nebo spíš o to aby někdo nedej bože nezáviděl?

Zkrátka obé je na nic v prvním případě vypadáte jak po lobotomii a v tom druhém zase jako zapšklý škarohlíd, tak si vyberte.

lucina 18.11.2007 5:21

Dobrý den!

Náš pozdrav je taky pěkně pokrytecký, protože (dle diskuse) věrni národnímu naturelu bychom dotyčnému po pravdě měli říct, co mu přejeme. Většinou by to hezký den nebyl.

Jan z bezu 17.11.2007 23:29

Re: Re: Tuším už to není jen v angličtině...

Ona paní říkala něco o tom, že to bylo v Americe? Kecáte blbě a navíc neumíte číst, svině jsou proti vám na tom o dost líp, i co se týká slušnosti.

Jiří 17.11.2007 16:26

How are you

 Jenom by mne zajímalo, jestli se navrátivšího přítel s popelnikem od Volvy zeptal ,,How are you ?"

tony 17.11.2007 1:26

Re: nejsou všichni amíci tak sterilní

Zrejme znas jenom tu spodinu. ;-)

CyborgX 17.11.2007 0:53

Re: Ve skutečnosti je How are you jen takové hozené lano.

Nevim jak v Texasu ale v NC se spise pouziva volnejsi WAZZZZZUP ;-D teda aspon mezi tou mladsi generaci.

quetzal 16.11.2007 23:55

Re: Re: moc hezké

nejlíp: I use ...

I am used to using ... je dost šroubované, ještě jsem to neslyšel nikoho použít.

quetzal 16.11.2007 23:53

nejsou všichni amíci tak sterilní

některý z těch, co znám, na otázku "How are you?" odpovídají "Same old shit."  a nebo "Same shit, different day." :) 

Yarda 16.11.2007 22:14

Já jsem si vymyslel odpověď

"Vzpomínám na staré zlaté časy kdy to stálo za...";-D

Pete 16.11.2007 19:45

Ve skutečnosti je How are you jen takové hozené lano.

A buď to lano dokážete slušně zvednout a navázat PŘIJATELNÝM TÉMATEM PRO OBA, nebo ho navázat neumíte, ale můžete ho hodit zase zpátky a možná že ten druhý je šikovnější a naváže ho on. Ve způsobu jak je lano hozeno a zachyceno nebo prostě jen ponecháno bez odezvy je celé to pro nás tak nepochopitelné umění. O nic víc nejde. Může to být i How are you doing? - To je bomba co, a copak může znamenat tohle a jakejpak je v tom asi rozdíl, znalci. A co texaské Howdy?

Pete 16.11.2007 19:34

Re: Tuším už to není jen v angličtině...

Kecáte, dámo. Americký doktor by si netroufl neřešit vaši bolest. Protože vy ho platíte, vy rozhodujete o jeho penězích. Lžete jako svině.

Pete 16.11.2007 19:33

Pane Konštatský, jste vůl.

Pokud máte skutečně problém, který můžete s tazetelem řešit, je na otázku How are you, vhodné samozřejmě nadhodit tento problém. Takže když se mě zeptali, já klidně odpovídal, že třeba zrovna hledám motel, nebo cestu apod. a zcela přirozeně jsme se pobavili a oni mi rádi poradili. Samozřejmě, kdybych měl třeba zrovna nasráno v kalhotech, řekl bych pouze - I´m ok, thanks. A pakoval bych se. Je to něco nenormálního, blbá učebnice znamená že budeme blbí navždy všichni. Tahle přiblblá klišé o Americe jsou ubohá.

JJ 16.11.2007 19:12

Re: To já

Akorat by jste ho potesil, misto na*srani. Naopak by Vas povazoval za nejaky divny ukaz.

JJ 16.11.2007 19:11

Re: Michale Konstatcky.

Spis je v cechahc bere to, kdyz porad rikame "fakt jo?"

JJ 16.11.2007 19:05

Na tohle si taky nemuzu zvyknout

Nektere kulturni rozdily jsou proste prilis hluboce zakorenene.

Ifča 16.11.2007 19:01

Tuším už to není jen v angličtině...

Byla mi pravidla zdvořilostí otázky vysvětlena tuhle v nemocnici... Byla jsem pár dní po operaci a nic moc teda - jizva bolela tak, že jsem se nemohla skoro ani nadechnout, natožpak hýbat, teplota vydatně stoupala...

O vizitě pan doktor stanul u každé postele s otázku:"Jak se vám daří?" Naivně jsem se domnívala, že ho to zajímá a tedy odpověděla: "Pane doktore, asi mi takhle zle ještě v životě nebylo." Viditelně ztuhnul nad tou drzostí, zahleděl se do karty... pak pokrčil rameny a beze slova odešel z pokoje. Spolupacientka mi poté vysvětlila, že to se prostě neříká. Prý tím vlastně obviňuji nemocnici, že něco udělali blbě... Tož tak s bontonem... Kam se hrabeme na Američany...

Jenda 16.11.2007 18:07

Re: Jak se mate

Nema-li zajem tak at se nepta. A kdyz se pta, tak at si s odpovedi poradi.

Zakomplexovany mi prijdete vy. A to fest.

P.S.: Pred casem jsem delal prijimaci pohovor s nejakym amikem. Na otazku jestli si da neco k piti mi odpovedel, ze "water would be awesome". A zvanenim se snazil presvedcit druhe, ze je nej, vsechno vi, vsechno zna, vsude byl, atd. No rozloucili jsme se. Treba na nekoho nepodlozena sebechvala a hystericke nadseni fungovalo lip.

exulant 16.11.2007 17:28

Re: Re: Re: Na otazku

Taky jsem slysel od svych deti "somebody pissed in your breakfast today?"   Ne - ale je fakt, ze standartni odpoved je v anglictine "fine, and you?" zatimco cesky "stoji to za ...vno".

jezevec 16.11.2007 16:34

Re: Re: Na otazku

u nás se říká nažeru se dost dobře i bez tvejch blbejch keců

Harpyje 16.11.2007 16:20

Re: Re: Re: Holt není nad . . .

;-D;-D;-D Dobry vtip.

Bystander 16.11.2007 16:18

Jak se máš?

Jsa důchodce,  odpovídám. "Kdyby to bylo lepší, už by se to nedalo vydržet".

Většina Čechů se chápavě usměje. Tuhle jsem tak odpověděl Angličanovi na jeho How are you? a setkal jsem se s nechápavým pohledem.

mp0 16.11.2007 15:56

Re: Dopis od kamarada O. K., kameramana aneb Takovy je zivot II.cast

dekuji:-D:-D:-D

portwyn 16.11.2007 15:47

Re: Michale Konstatcky.

Výraz "čecháček", obvykle navíc doplněný nelichotivým adjektivem, považuji za národnostní urážku. A vy vyspělí světoobčané přece národností urážky nepoužíváte. Nebo ano?

rr 16.11.2007 15:44

Re: Na otazku "Wie geht's" odpovidame

TO JE DOBRYYYYY

Bretislav Albert 16.11.2007 15:43

Dopis od kamarada O. K., kameramana aneb Takovy je zivot II.cast

Přítel už vůbec nepřipomínal úctyhodného filmového tvůrce, respektovaného kameramana a už vůbec ne distinguovaného majitele zbrusu nového volva. Z otvoru letící poplenice trčely dvě klátící se špinavé končetiny a mezi nimi bílá tvář s vytřeštěnýma očima a ústa z nichž se dral varovný křik. Bacha, bacha! Neřídím, jede to samo! Pozor! Minul čtyři zaparkovaná auta, vyhnul se kruhovému objezdu a prakticky už nic mu nebránilo, aby přejel do vedlejší městské části. Kde se vzala, tu se vzala objevila se ve vozovce díra, která stočila kolečka a kontejner odbočil do vedlejší ulice. Narazil do obrubníku a zastavil se. Kolegovi se vrátila barva do tváře a celý šťastný se začal soukat z pojízdného závodního popelníku zpět na pevnou zem.

Vtom se na scéně objevila taková ta všudypřítomná babizna, domovnického vzezření, která celou tu jízdu z návrší pečlivě monitorovala, leč nebyla obeznámena s její příčinou. Pustila se s vervou své vyřídilky do přítele, který po jejím verbálním útoku začal opět ztrácet barvu: TY HAJZLE, TO NEMÁŠ NIC JINÝHO NA PRÁCI? TAKHLE STAREJ, ŽE SE NESTYDÍŠ! a kopla do toho kontejneru. Já byl smíchy mrtvej, kolega se odpotácel domů převléknout a z předváděcí jízdy v novém autě pochopitelně nebylo ten den už nic. Tak to je něco ze života!

Bretislav Albert 16.11.2007 15:42

Dopis od kamarada O. K., kameramana aneb Takovy je zivot I.cast

Nedávno mi zavolal jeden můj kamarád, moc dobrý kameraman a taky velmi slušný človek, který by nikdy nepoužil hrubý výraz nebo dokonce sprosté slovo. Oznámil mě, že si koupil nový auto, ať se přijedu na ten zázrak podívat. Zjevně měl radost a tak jsem ho nechtěl urazit a slíbil jsem že přijedu.

Přijel sem před jejich dům a zazvonil. Nic. Zvoním znovu a zase nic. Vtom se za za mými zády ozval klakson zbrusu nového Volva z něhož se soukal ven můj přítel kameraman. Omlouval se za zdržení protože musel vyřídit nějakou neodkladnou záležitost. Během ježdění a hlavně stání v pražských kolonách a na světelných křižovatkách se mu podařilo naplnit popelník nedopalky a dalšími odpadky.

Se slovy: "Moment, jen to vysypu," odkráčel k právě vyvezenému kontejneru. Ale ouha. Při očistné akci mu popelník vyklouzl z ruky a spadl na dno kontejneru až to zadunělo. Při pomyšlení, že by za nový popelník dal tolik, jako za nový model mopeda, sebral veškerý důvtip a jal se nějakým způsobem popelník získat zpět. Normálně vzrostlý jedinec by s tím měl problémy, mému příteli do vzrůstového normálu schází tak pět šest palců. V centimetrech je to číslo ještě větší. Dlouhý pátrač typu houmeles (které známe z jejich pohybu u kontejnerů) nebyl, jeho tělu na dosažení dna dost scházelo a tak se po krátkém zaváhání odhodlal: šup! - vyšvihl se ve svých 68 letech na okraj kontejneru jako mladík a hop! už byl uvnitř. Při tomto napůl cirkusovém, napůl gymnastickém čísle se jaksi mimoděk odbrzdila kola odpadkové nádoby a kontejer začal nabírat na svažující se ulici rychlost i s novým obsahem.

Bretislav Albert 16.11.2007 15:17

Re: Vaud opet boduje

Pardon, melo byt: ...co u nas v teto oblasti vznika.

Bretislav Albert 16.11.2007 15:16

Vaud opet boduje

Povidkova a fejetonova tvorba Michala Konstatskeho patri k tomu lepsimu, co u nas v teto oblasti vynika a co koluje volne po internetu. Pokud se vam jeho fejeton libil a docetli jste ho s usmevem na tvari, pak jste ti spravni kandidati na to, abyste si vyhledali jeho dalsi literarni kousky. Nebudete zklamani. Zde je link: http://www.pismak.cz/index.php?data=user&id=14097.

Nenechejte si ujit fejeton Nejezte hribata!

dejzto pambu 16.11.2007 15:06

Nedávno jsem od jednoho kolegy slyšel

"Bejt to lepší, tak se po..."

To myslím vyhovuje všem mentalitám, protože si to každý může vyložit dle potřeby :-) (vlastního rozpoložení)