28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

FEJETON: A kdo je tady romantik?

Celá léta žiji v přesvědčení, že se ženy mýlí, když o sobě prohlašují, že jsou, na rozdíl od nás, romantičky a že my, tedy muži, jsme pragmatici, kteří myslí jen na jedno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 16.7.2018 10:21

Romantismus je výhradně mužská záležitost.

Po desetiletích manželství jsem pevně přesvědčen, že jen muž může být romantik. Ženy jsou buď blbé, nebo pragmatičky, nikdy však nechápou romantismus.

M. Bílý 16.7.2018 18:33

Nesouhlasím s Vámi, pane Aldo (10:21) Nejen po ....

65 letech manželství, ale už v jeho průběhu jsem zjistil,že má žena je romanticky založená. Kdyby ne, nemohla by s rozkoší doma večer se mnou poslouchat z cédéčka dvakrát po sobě houslový koncert L. v. Beethovena (celkem je to asi jeden a půl hodiny - pro neznalce). Nebo spoustu jiných skladeb z tak zvané klasiky na mnoha a mnoha koncertech České filharmonie, ale hlavně FOKu, které jsme za celý život spolu absolvovali. Další příklad je na př. Tizianův oltářní obraz Nanebevzetí Panny Marie v kostele Santa Maria Gloriosa dei Frari v Benátkách. Výčet všech možných uměleckých děl by byl nekonečný, ale dá se tam přidat třeba pohled od kříže na skále nad Svatým Janem pod Skalou a jiné.

Poznámka: pokud jste poznal jen ženy hloupé, nebo pragmatické pak ty chytré a romantické jsme vám přebrali (já a mně podobní) a měli jsme se s nimi nádherně. Vyselektovali jsme je celkem snadno.

M. Bílý 16.7.2018 18:41

Zapomněl jsem ještě dodat, že má žena byla i velmi chytrá.

A poznal jsem i řadu dalších chytrých.