5.6.2020 | Svátek má Dobroslav


Diskuse k článku

DOBROU CHUŤ: Syrečky

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Novacek 9.4.2020 8:30

Vždycky, když otevírám sklenici s naloženými syrečky, proběhne mi hlavou prastará myšlenka:"...h*o*v*no bych nežral...ale tuhle baštu si teda dám i když snad smrdí víc!"

Nic se nevyrovná syrečkům, naloženým s kmínem a cibulí. Dobrou chuť!

J. Cimbálník 9.4.2020 4:28

Cibule na kolečka na pánev, poklást syrećky, pepř, přikrýt talířem, až se roztečou, čerstvý chleba a pivo..

K. Křivan 8.4.2020 20:23

Syrečky dělám takhle:

Syrečky na hrubo nastrouhám, přidám máslo, kmín, na jemno nakrájenou cibuli, promíchám, a zaleju mlékem nebo pivem. Pak dva dny v chladu.

Hmota pořádně povyxroste a s dobrým pivem, černým a silným, nejlepší je ležák z kláštera v Andechsu, to je potom žrádýlko !

K. Křivan 8.4.2020 20:14

Syrečky musí smrdět. Jinak nechutnaj. Německé syrečky nesmrdí a taky nechutnají. Jsou bruselsky sterilní.

J. Kanioková 8.4.2020 17:03

Syrečky JSOU pošušňáníčko !

M. Malovec 8.4.2020 9:19

Syrečky Vám zachutnaly, protože jste jimi byl promořen. Nečetl to pan profesor Primula?

J. Uzel 13.4.2020 23:58

Myslíte olomoucké virečky?