29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

CESTOVÁNÍ: Karlovy Vary

Začátkem prosince se naše městečko probudilo pod bílou peřinou. Garáž zavátá, ulice nečitelná a my jsme vyrazily na výlet do Karlových Varů. Nikoho rozumného by takové dobrodružství nenapadlo, jen nás.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rudolf 20.1.2017 12:58

Článek

do rodinného deníčku. Ty snesou leccos. Že já bloud to nic o ničem četl.

F. Farniente 20.1.2017 11:35

Čto eto

Čto eto takoe "Městská správa?

Komandir goroda

P. Khail 20.1.2017 11:29

Pěkný článek

díky.

H. Malichová 20.1.2017 9:35

Asi asi

Autorka asi omylem vyhrabala ze šuplíku z prstu vycucaný text.

P. Khail 20.1.2017 11:28

Re: Asi asi

To asi ne, jsou tam současné skutečnosti (přestěhované vřídlo).

V. Heidlerová 20.1.2017 7:59

Co dělá městská správa?

Pokud jsou ti pažraví rusáci lázeňskými hosty s omezenou dobou pobytu a zas odcválají do své máťušky Rosíji, tak budiž. Pokud ale správa města od r. 1989 povolila té svoloči trvalé usídlení, podnikání, stavební činnost, vlastnictví nemovitostí atd. - pak je to něco jako vlastizrada. Němci se mohou smát - ty jsme odsunuli, a okupantská verbež s myšlením ustydlým ve stalinismu a nafouknutým přesvědčením, že oni spasili svět, se roztahuje ve slavných lázních. Nepovolené stavby správa města nelikviduje, povoluje ruské nápisy a další výhody pro tu sebranku z Východu. To je náš trest za nepevný národní charakter, nedostatek vlastenectví a za krutý odsun německého civilního obyvatelstva bez soudu.

P. Harabaska 20.1.2017 10:24

Re: Co dělá městská správa?

Madame Heidlerová, za vámi pronesené věty prošpikované výrazy jako verbež, sebranka, svoloč byste zasloužila srazit si na té strmé cestě ke schodům lanovky vaz. Ti lidé, náhodou mluvící rusky, se chovají tak, jak jim to dovoluje tržní hospodářství praktikované karlovarskými vlastenci, kteří (nejen) ruské hosty odírají na úrovni té polévky s jednou nudlí. Oni si zaplatili nekřesťanské peníze a podle toho se chovají. Karlovarští vlastenci nastavili cenovou úroveň tak, že Češi (krom M. Heidlerové) do Varů nejezdí, zděsili se tím všeobecným poruštěním a dnes, kdy nápor Rusů zeslábl, se děsí kvůli poklesu svých nemravných zisků. Dokažte, Madame, svůj pevný národní charakter (vzdor svému německému jménu) tím, že se postavíte někde na kolonádě a budete hlasitě častovat ty odporné ruské zachvatčiky všemi těmi vybranými výrazy z vašeho slovníku. Staňte se českou hrdinkou naší doby. Když vás nebudou inzultovat ti napadení Rusové, stanete se obětí těch vlasteneckých Karlovaráků, kterým svými hrdinskými výkřiky budete kazit kšefty.